A teoretycznie moze byc tak ze samsunga matryca jest lepsza z powodu wiekszego doswiadczenia? Oczywiscie wg. Twojej opinii. Pozdro.
Witam uprzejmie,
Przecież ja nie napisałem , że matryce firmy Samsung zastosowane w telewizorach firmy Sony serii W905A są lepsze
od matryc firmy YoungLighting zastosowanych również w telewizorach firmy Sony serii W905A . Takiej
opinii nie wyraziłem . Przecież równie dobrze jakość tych matryc może być równorzędna lub matryce
firmy YoungLighting mogą być lepsze .
Mogę natomiast napisać , że przeglądając niemieckie forum hifi-forum.de , wątek W905 Sony ,
napotkałem np . post nr # 7108 użytkownika Enkei , w którym pisze on o nierównomierności podświetlenia
matrycy i załącza zdjęcie ekranu , gdzie wyraźnie widać , że przy krawędziach ekranu po jego lewej i
prawej stronie występują ciemniejsze paski .
KDL-55W950A Clouding | clouding, kdl55w950a, offtopic | hifi-forum.de Bildergalerie
Der Sony W905 Thread, Sony - HIFI-FORUM (Seite 141)
Też kiedyś o tym wspominałem . Prawdopodobnie jest to spowodowane usytuowaniem pionowym diod
podświetlających matrycę przy krawędziach ekranu po lewej i prawej jego stronie i w jakimś względzie
jest to błąd produkcyjny.
Znalazłem ciekawy post użytkownika Sigginachfrag nr #6153 , w którym między innymi pisze o kupnie
razem z kolegą telewizorów firmy Sony W905A , a następnie o wymianie telewizora , oraz ustawieniu
przez nich równych wartości podświetlenia . Okazało się , że na jednym z telewizorów należało ustawić
wyższą wartość podświetlenia 8 , a drugim mniejszą wartość podświetlenia mniejszą 5 , aby otrzymać tą samą jasność obrazu , przy pozostałych tych samych nastawach parametrów obrazu . Użytkownik wysnuł
wniosek , że w telewizorach zamontowane zostały dwie , różne matryce . Szkoda , że nie zobaczył
w menu serwisowym telewizorów , jakiego producenta zamontowana była matryca .
Der Sony W905 Thread, Sony - HIFI-FORUM (Seite 122)
Pozdrawiam,

accu
:kom: