Witam uprzejmie,
Matryca firmy Samsung jest bliżej PSA . Moim skromnym zdaniem są równorzędne .
Pozdrawiam,
accu
:kom:
Accu czy w 905 jest mozliwosc wlaczenia i wylaczenia podswietlenia logo sony? Jesli tak to mozesz napisac gdzie to trzeba wejsc. Kolega ma z tym problem
Witam uprzejmie,
Twój kolega to "leniuszek" , ale co tam słucham teraz koncertu zespołu Pearl Jam z Rio de Janeiro.Jest super.
Na pilocie naciśnie przycisk : Home, i wybierze opcję : Ustawienia przy pomocy przycisków strzałek(w górę , na dół)
Dalej wybierze : Ustawienia systemowe za pomocą przycisków strzałek (w lewo , w prawo) i następnie
naciśnie przycisk : Potwierdź,
Dalej wybierze : Konfiguracja funkcji ogólnych za pomocą przycisków strzałek (do góry , na dół ) i naciśnie przycisk : Potwierdź,
Dalej wybierze : Logo przy inicjalizacji za pomocą przycisków strzałek ( do góry , na dół) i naciśnie
przycisk : Potwierdź,
Dalej wybierze : Wył. za pomocą przycisków strzałek ( do góry , na dół) , aby logo nie było wyświetlane podczas włączania i naciśnie przycisk : Potwierdź .
I "po bólu".
Pozdrawiam,
accu
Diodę podświetlenia w W905 można było regulować w Ustawieniach systemowych -> konfiguracja funkcji ogólnych -> Dioda podświetlenia LED. Innych funkcji dot loga chyba nie ma.
Rowniez dziekuje juz mu przeslalemWitam uprzejmie,
Twój kolega to "leniuszek" , ale co tam słucham teraz koncertu zespołu Pearl Jam z Rio de Janeiro.Jest super.
Na pilocie naciśnie przycisk : Home, i wybierze opcję : Ustawienia przy pomocy przycisków strzałek(w górę , na dół)
Dalej wybierze : Ustawienia systemowe za pomocą przycisków strzałek (w lewo , w prawo) i następnie
naciśnie przycisk : Potwierdź,
Dalej wybierze : Konfiguracja funkcji ogólnych za pomocą przycisków strzałek (do góry , na dół ) i naciśnie przycisk : Potwierdź,
Dalej wybierze : Logo przy inicjalizacji za pomocą przycisków strzałek ( do góry , na dół) i naciśnie
przycisk : Potwierdź,
Dalej wybierze : Wył. za pomocą przycisków strzałek ( do góry , na dół) , aby logo nie było wyświetlane podczas włączania i naciśnie przycisk : Potwierdź .
LOGO SONY NA OBUDOWIE TELEWIZORA NIE MOŻNA ANI WŁĄCZYĆ ANI WYŁĄCZYĆ BO NIE JEST PODŚWIETLANE .
Aby wyłączyć diodę , która świeci pod logiem na obudowie telewizora zamiast opcji : Logo przy inicjalizacji proszę wybrać opcję : dioda podświetlenia LED za pomocą przycisków strzałek (do góry , na dół) i nacisnąć przycisk : Potwierdź .
Dalej wybierz żądaną opcję za pomocą przycisków strzałek (do góry , na dół) i naciśnij przycisk : Potwierdź .
Opcje są następujące:
Tryb demo -dioda miga przez cały czas , gdy telewizor jest włączony .
Autoregulacja jasności -dostosowuje jasność do światła otoczenia.
Ciemne - obniża jasność świecenia diody.
Prosta reakcja - dioda zaświeca się w odpowiedzi na wykonywane czynności .
Wył - dioda nie świeci się podczas normalnego użytkowania telewizora .
I "po bólu".
Pozdrawiam,
accu
Też zaobserwowałem ten efekt i też chciałbym go zniwelować. Prosimy o pomoc!Witam, mam do was małe pytanie. Chodzi mi o rozjaśnianie czerni podczas oglądania filmów z napisami. Dopóki nie pojawiają się napisy jest ok, jak wskakują białe napisy, to czarne pasy tracą na jakości, robią się szare. Strasznie rzuca się to w oczy w nocy. Da się jakoś to zniwelować ? Filmy oglądam przy podłączonym laptopie do tv kablem hdmi. Efekt wygląda tak jakby tło (czarne) za białymi napisami się rozjaśniało. Dzieki za sugestie.
Też zaobserwowałem ten efekt i też chciałbym go zniwelować. Prosimy o pomoc!
Witam uprzejmie,Czy ktos wie jaka jest matryca w tym modelu chodzi mi czy jest 100 czy 200 Hz?
Witam uprzejmie,
200 Hz - w telewizorze firmy Sony KDL-55W905A bo o nim rozumiem jest mowa .
Pozdrawiam,
accu