Za każdym razem przy przełączaniu kanałów pojawia się ikonka Hbbtv!Jest to irytujące zwłaszcza na Tv Focus!W philipsie można to było wyłączyć.Wyłączyć ?
Przecież ona nie działa póki jej nie wywołasz.
Ostrość mam ustawiona na 40.Za wysoko ustawiłeś ostrość.
Wysłany z Samsung Galaxy S5
Dzięki Lolek,jak na razie po przeszło roku bez problemów!Beno to teraz już trzeba tylko życzyć oglądania tv bez żadnych awarii![]()
No to masz odpowiedz. Przy hd powinno byc zero, przy sd 5-10Ostrość mam ustawiona na 40.
No to masz odpowiedz. Przy hd powinno byc zero, przy sd 5-10
Dzięki Lolek,jak na razie po przeszło roku bez problemów!
To nie jest problem ostrości,to procesor obrazu nie radzi sobie dobrze z tak zwanymi ,,przeplotami".No to masz odpowiedz. Przy hd powinno byc zero, przy sd 5-10
I myślisz Kiki ,że kalibracja pomoże na ,,problemy z przeplotem"!?Kłania się kalibracja obrazu i gra Sony bardzo dobrze.
http://www.hdtv.com.pl/forum/tv/108...lni-twoje-potrzeby-test-otwarty-w-klubie.html
To nie jest problem ostrości,to procesor obrazu nie radzi sobie dobrze z tak zwanymi ,,przeplotami".
I Masz do tego prawo, kolego Accu,żeby się ze mną nie zgadzać!Tak jak i ja mam prawo do wyrażania swoich opinii.Witam uprzejmie ,
Nie do końca się z Tobą zgadzam . Blokada szumów w tym telewizorze firmy Sony jest
na dobrym poziomie , drgania są prawie niedostrzegalne . Owszem są widoczne one np. na reklamach okalających płytę boiska na stadionach , które są różnego
rodzaju i wyświetlane są z różną szybkością . Ale z tym da się przecież żyć .
Ale są one widoczne nawet w najlepszych telewizorach FHD .
Użytkownicy serii W829B nie skarzą się na jakość obrazu , wręcz przeciwnie , są zadowoleni .
A "konia z rzędem" lepiej nie dawać , bo go jednak można utracić ...
Pozdrawiam,
accu
:kom:
Kolego, masz prawo wyrażać swoją/swoje opinie ale NIE MASZ PRAWA KRZYCZEĆ na forum.I Masz do tego prawo, kolego Accu,żeby się ze mną nie zgadzać!Tak jak i ja mam prawo do wyrażania swoich opinii.
Ja jestem bardzo zadowolony z jakości obrazu tego soniaka!Poza ,,małymi" wyjątkami.Mam też możność porównania obrazu z innymi modelami średniej klasy(które posiadam w domu).Jedne radzą sobie ,,troszkę" lepiej ,a drugie ,,troszkę" gorzej!Ale problem istnieje we wszystkich!Jestem po prostu ,,videofilem" i zauważam wszystkie,choćby najmniejsze ,,niedociągnięcia" w wyświetlanym obrazie( i nie wiem, czy to,przekleństwo,czy dar).To jest temat ,,rzeka" i można tak w nieskończoność!Ale szkoda czasu na takie ,,pierdoły",żeby je rozdrapywać!
A o tym ,,koniem z rzędem" dalej podtrzymuję!
Nie rzucam słów na wiatr!