Telewizor firmy Sony KD - 65X9005 -pierwszy ogląd tego telewizora w roździelczości 4K

lolek126

Well-known member
Bez reklam
Spoko tv tylko 55 calowy pewnei jest wielksoci normalnego 65 calowego tv.. ale cos za cos jak sie chce miec lepszy dzwiek...

lolek126

Well-known member
Bez reklam
Dzisiaj bylem i widzialem oba rozmiary i jestem zawideziony wygladem, gdyz o ile jeszzce 55 calowy to da sie zmiescic taki tv pwoiedzmy 25-30 m salonie( ktory wyglada jak normalny 65 calowy tv ) to juz 65 calowy model wyglada jak mneijszy ekran od projektora tylko niestety jak na projektor to za maly a jak na tv to duzo za duzy... Do tego bylem przekonany ze jednak monolit zostal ( a dla mnie monolit to nie tylko ze jedna tafla ale tafla ze szkla a nie pleksy ) widac oszczednosci ida nawet w najwyzszym modelu...) Jak dla mnie te glosniki w wogole sa nei potrzebne bo jesli kogos stac na tv za 20 czy 30 tys to i stac na dobre kino domowe, a do wiadomosci czy jakis innych programow te glosniki ktore sa w dotychczasowych modelach sa jak dla mnie wystarczajace... jestem zawiedziony jesli chodzi o wyglad. Obraz to byl puszczony material 4k to wiadomo do tych 2,5m obraz wymiata :) ale jak ktos ma z 50 m w salonie to i czemu nie - taka 65 moze stac :) tylko ile ludzi ma takie salony i ile z tych ludzi stac na tak drogi tv???

pantomima

Banned
Masz racje ! Tv ma generowac jak najlepszy obraz , nie dzwiek ! I zeby nie wiem ile glosnikow wmontowali w dany model to i tak nawet w polowie nie odda tej jakosci co zestaw kina domowego .

W przypadku tego modelu byla to raczej kwestia designu ,zainspirowania nowym trendem a nie tam wiekszy nacisk na lepsza jakosc Audio.

lolek126

Well-known member
Bez reklam
Pewnie masz racje tylko co z tego ze lepiej moze i wyglada jak nie nadaje sie taki tv nawet do 30-35 m salonu bo jak sie wejdzie to bedzie widac w salonie tylko tv 65 calowy sonego a nie o to chyba chodzi, chyba ze komus tylko o to chodzi... :)

D

Deleted member 121090

Guest
A ja mam inne pytanie. Do tej pory Sony szczyciło się, że w najwyższch modelach ma podświetlenie Full Led. Kosztowały ogromne pieniądze ale miały bardzo mało konkurencji która dysponowała też tą technologią. Obecne najwyższe modele już podświetlenia Full Led nie mają. Jest co prawda triluminos ale krawędziowe. Czy ktoś może wie dlaczego od tego odeszli? Dlaczego porzucili rozwiązanie którym do tej pory się chlubili?
Czy inne firmy też rezygnują z Full-Ledów?

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
Ja mam ponad 20m2 + otwarta kuchnia +10m2 i 80" i fakt, tv zajmuje troche miejsca na scianie, ale bez przesady, to tylko jedna sciana. Co mam tam postawic, kwiatki, obrazki z komuni, krzyz, czy komode z misiami? :)
Mnie to nie rajcuje, wole patrzec na sprzet i to cieszy oko, szczegolnie ze to nie zbedny mebel a istotny element naszej pasji. To tylko jedna sciana, jest jeszcze 10 innych w mieszkaniu, gdzie mozna stawiac duperele, wiec nie przesadzajmy, a ten 65" jest piekny, jedynie troche szerszy i moim zdaniem wlasniu tutaj jest urok. Glosniki mnie nie interesuja.

lolek126

Well-known member
Bez reklam
Wiesz to tez kwestia drugiej polowy ktora musi dac jednak rekomendacje i nie kazda zona chce taki mebel prawda.... trzeba i to brac pod uwage... powiem ci szczerze ze jakbym mial brac ten model w 65 calach to wolalbym dobrego sharpa wziasc w 70-80 calach i do tego za mniejsza kwote... tym bardziej ze glosniki od tego tv mialbym w wielkim powazaniu :) Mi zona na arzie pwoiedziala nie na 65 cali bo tak by stal hx 955 w 65 calach ale mysle ze teraz sie przyzwyczai do wielkosci i za tych kilka beda mneijsze tv to bedzie juz wlasnie 65 cali.. choc zapewne nie sony bo trzeba byc chorym zeby dac za 65 cali 30 tys... nawet jakby czlowiek na maxa sie uparl to jest to chore... 20 tys to jak dla mnie jest max...

Do góry