Telewizor firmy LG model LG 55EC930V(OLED)-jego pierwsze oglądy.

accu

New member
Bez reklam
Witam uprzejmie,

W dniu 22 września 2014 r. ukazała jedna z pierwszych recenzji w Europie , na portalu dunśkim
Flatpanels.DK telewizora firmy LG model LG 55EC930V w technologii OLED . Format HD : Full HD .
Ekran lekko zakrzywiony.
Wszystkich chętnych , którzy chcą się bliżej zapoznać z tą recenzją zapraszam na stronę :

LG 55EC930V (OLED-TV) test - FlatpanelsDK

Nadmieniam , że model ten będzie dostępny w sieci sklepów Saturn w cenie 9999.00 zł .
od 01 października 2014 r.

Pozdrawiam,:)
accu
:kom:

accu

New member
Bez reklam
Witam uprzejmie,

Muszę dopisać , że oferta cenowa obowiązuje w przedsprzedaży do 30 września 2014 r włącznie
w sklepie internetowym Saturn . Jak będzie się kształtowała później tego nie wiem .

Pozdrawiam,:)
accu
:kom:

andreas2012

New member
dokładnie, i ta myśl ze w ciągu najbliższych lat jak nic niekorzystnego się nie wydarzy oledy w cenie dzisiejszych ledow będą na polkach i dodatkowo z większymi przekątnymi... w końcu będzie warto może wymienić TV tym bardziej ze plazm już nie produkuja

WuMike

New member
Bez reklam
II generacja tak naprawdę wciąż ma swoje wady. LG musi sobie poradzić ze skalowaniem i płynnością oraz ew. podbić trochę jasność przy ekranie z przeważającą zawartością białego koloru. Gdy to zrobią - przy płaskim ekranie (krzywizna zniekształca obraz, patrząc z boku) - mamy referencję na wiele, wiele lat.

Chodzą ploty, że Panas/Sony próbują dogadać się z LG odnośnie kupowania samych paneli. Byłaby wtedy szansa, że aplikując lepsze procesory, stworzyliby naprawdę ekran bliski doskonałości.

vvv

Well-known member
Bez reklam
II generacja tak naprawdę wciąż ma swoje wady. LG musi sobie poradzić ze skalowaniem i płynnością oraz ew. podbić trochę jasność przy ekranie z przeważającą zawartością białego koloru. Gdy to zrobią - przy płaskim ekranie (krzywizna zniekształca obraz, patrząc z boku) - mamy referencję na wiele, wiele lat.

Chodzą ploty, że Panas/Sony próbują dogadać się z LG odnośnie kupowania samych paneli. Byłaby wtedy szansa, że aplikując lepsze procesory, stworzyliby naprawdę ekran bliski doskonałości.

Ciekawi mnie czy już oglądałeś obraz w tym TV bo myślę o Nim ?!

WuMike

New member
Bez reklam
^^ Niestety. Opinię opieram na teście przeprowadzonym przez kolegów z flatpanels.dk. Mam jednak w planie obejrzeć go tak szybko, jak tylko pojawi sie w sklepach. Wiadomo również, że LG zawsze miał kłopoty z płynnością i skalowaniem. Tutaj muszą pracować jeszcze ciężej, aby dogonić najlepszych. Mają świetną bazę, w postaci matrycy OLED, niech zwiększają jej żywotność oraz poprawią procesowanie obrazu, albo ... zaczną sprzedawać same panele innym :)

Nie rozumiem tylko upierania się przy zakrzywieniu. To może mieć sens, jak się ogląda z 2m i na wprost, ale w innych warunkach wyjdą wady tego rozwiązania, czyli zniekształcenia, odbicia.

Do góry