Cześć!
Zgłupieję od tego wszystkiego. Szukam TV podłączanego pod komputer i tenże przez HDMI był by źródłem mediów dla telewizora. Preferował bym FHD, bo jak myślę z 3,2 m różnicy nie będzie, a treści które będę oglądał to i tak FHD. Poza tym elementy systemu operacyjnego będą przyjemnie duże. Było by super żeby system głośników posiadał też subwoofer i możliwość podłączenia audio z zewnętrznego źródła (PC). Domyślam się, że bez funkcji smart nic poza chińskimi klonami nie znajdziemy, dlatego ostatecznie może być ze smartem, ale ten może być byle jaki bo i tak nie będzie wykorzystywany. No i fajnie było mieć co najmniej odświeżanie 60Hz (tak wiem, może jeszcze frytki do tego
).
1. Jak duże jest pomieszczenie w którym ma być telewizor 17 mkw
2. Jak daleko siedzimy od ekranu telewizora? 3,2 m
3. Ile osób zasiada przed telewizorem? 2 - 3
4. Czy siedzimy na wprost ekranu czy również bokiem do ekranu? na wprost
5. Telewizor ma stać czy ma wisieć? wisieć
6. Jak słońce świeci w pokoju? z boku na telewizor
9. Jaki sygnał? komputer
11. Ile godzin dziennie ma pracować telewizor? 2-4 godzin dziennie
12. Preferujesz matrycę matową czy błyszczącą? matową
13. Jaki rodzaj programów oglądasz najczęściej? filmy z plików i serwisów streamingowych
14. Czy zamierzasz serfować po internecie? nie bezpośrednio przez TV (ma pełnić funkcje monitora)
17. Preferencje co do wielkości? 55
19. Więcej oglądasz wieczorami czy w dzień? popołudnia i wieczory
20. Do jakiej maksymalnej kwoty planujesz zakup? najlepiej okolice 2000. Do 3000 da radę ale wolał bym tego uniknąć
21. Czy telewizor ma mieć 3D? nie
22. Czy telewizor weźmiesz na firmę? nie
23. Czy ma mieć smart TV? nie
24. Preferencje marki? byle nie marki mające problemy z kurzem (jak Samsung, Philips), ciepło patrzę na Sharp czy TCL.
Pomóżcie proszę z wyborem
Zgłupieję od tego wszystkiego. Szukam TV podłączanego pod komputer i tenże przez HDMI był by źródłem mediów dla telewizora. Preferował bym FHD, bo jak myślę z 3,2 m różnicy nie będzie, a treści które będę oglądał to i tak FHD. Poza tym elementy systemu operacyjnego będą przyjemnie duże. Było by super żeby system głośników posiadał też subwoofer i możliwość podłączenia audio z zewnętrznego źródła (PC). Domyślam się, że bez funkcji smart nic poza chińskimi klonami nie znajdziemy, dlatego ostatecznie może być ze smartem, ale ten może być byle jaki bo i tak nie będzie wykorzystywany. No i fajnie było mieć co najmniej odświeżanie 60Hz (tak wiem, może jeszcze frytki do tego
1. Jak duże jest pomieszczenie w którym ma być telewizor 17 mkw
2. Jak daleko siedzimy od ekranu telewizora? 3,2 m
3. Ile osób zasiada przed telewizorem? 2 - 3
4. Czy siedzimy na wprost ekranu czy również bokiem do ekranu? na wprost
5. Telewizor ma stać czy ma wisieć? wisieć
6. Jak słońce świeci w pokoju? z boku na telewizor
9. Jaki sygnał? komputer
11. Ile godzin dziennie ma pracować telewizor? 2-4 godzin dziennie
12. Preferujesz matrycę matową czy błyszczącą? matową
13. Jaki rodzaj programów oglądasz najczęściej? filmy z plików i serwisów streamingowych
14. Czy zamierzasz serfować po internecie? nie bezpośrednio przez TV (ma pełnić funkcje monitora)
17. Preferencje co do wielkości? 55
19. Więcej oglądasz wieczorami czy w dzień? popołudnia i wieczory
20. Do jakiej maksymalnej kwoty planujesz zakup? najlepiej okolice 2000. Do 3000 da radę ale wolał bym tego uniknąć
21. Czy telewizor ma mieć 3D? nie
22. Czy telewizor weźmiesz na firmę? nie
23. Czy ma mieć smart TV? nie
24. Preferencje marki? byle nie marki mające problemy z kurzem (jak Samsung, Philips), ciepło patrzę na Sharp czy TCL.
Pomóżcie proszę z wyborem