Witam serdecznie,
Posiadam obecnie plazmę Panasonic Viera TH-37PV80 (HD Ready) - jak wiadomo jest to prądożerny staruszek.
Chciałbym go zastąpić współczesnym TV FHD, który będzie miał większe możliwości i będzie potrzebował mniej prądu.
Warunki:
- odległość od ekranu - ok. 2,20 - 2,50 m
- pokój 18 m2, promienie słoneczne słabo padają na TV późnym popołudniem z prawej strony, więc słońce nie jest problemem
- maks. 3 osoby oglądające TV, z grubsza od przodu, czasami trochę z boku
Przeznaczenie:
- budżet: 2000-2700
- głównie filmy i kanały informacyjne, rzadziej sport
- okazjonalnie PS3, w przyszłości jakaś konsola full hd
- obsługa 4K jest dla mnie nieistotna, zależmy mi na dobrym Full HD 1080p czy jak tam go zwał, nie chcę kupować na zapas
Wymagania:
- nieduża przekątna, 43" będzie idealna (max. 48", ale tylko wtedy, kiedy byłby znacząco lepszy od 43", a wymiary gabarytowe nie byłyby znacząco większe)
- wierne odwzorowanie kolorów, czarna czerń, dobry kontrast itp.
- możliwie mały pobór prądu
- LAN, WiFi, 3x HDMI, mocowanie VESA! Prosta (niezakrzywiona) matryca.
- Bluetooth do klawiatury?? Nie przemyślałem jeszcze tego punktu.
- smart TV wskazany, cobym nie musiał podłączać malinki.
- dobry dżwięk, obecna plazma Panasonica jest w tym temacie OK, może dla tego, że ma szerokie ramki, więc i głośniki konstruktorzy mieli gdzie ukryć
- plazma wytrzymała 8 lat i dalej działa, więc nowy TV też ma być na dłużej
Wątpliwości:
- marka raczej bez znaczenia, przy czym o Panasonicu słyszałem opinię, że OS umarł, a o Philipsie, że Android laguje i się przywiesza?
- Sony - nie miałem możliwości pobawić się funkcjami, znajomy bardziej poleca mi Samsunga z Tizenem
dziękuję za wszelkie sugestie
Posiadam obecnie plazmę Panasonic Viera TH-37PV80 (HD Ready) - jak wiadomo jest to prądożerny staruszek.
Chciałbym go zastąpić współczesnym TV FHD, który będzie miał większe możliwości i będzie potrzebował mniej prądu.
Warunki:
- odległość od ekranu - ok. 2,20 - 2,50 m
- pokój 18 m2, promienie słoneczne słabo padają na TV późnym popołudniem z prawej strony, więc słońce nie jest problemem
- maks. 3 osoby oglądające TV, z grubsza od przodu, czasami trochę z boku
Przeznaczenie:
- budżet: 2000-2700
- głównie filmy i kanały informacyjne, rzadziej sport
- okazjonalnie PS3, w przyszłości jakaś konsola full hd
- obsługa 4K jest dla mnie nieistotna, zależmy mi na dobrym Full HD 1080p czy jak tam go zwał, nie chcę kupować na zapas
Wymagania:
- nieduża przekątna, 43" będzie idealna (max. 48", ale tylko wtedy, kiedy byłby znacząco lepszy od 43", a wymiary gabarytowe nie byłyby znacząco większe)
- wierne odwzorowanie kolorów, czarna czerń, dobry kontrast itp.
- możliwie mały pobór prądu
- LAN, WiFi, 3x HDMI, mocowanie VESA! Prosta (niezakrzywiona) matryca.
- Bluetooth do klawiatury?? Nie przemyślałem jeszcze tego punktu.
- smart TV wskazany, cobym nie musiał podłączać malinki.
- dobry dżwięk, obecna plazma Panasonica jest w tym temacie OK, może dla tego, że ma szerokie ramki, więc i głośniki konstruktorzy mieli gdzie ukryć
- plazma wytrzymała 8 lat i dalej działa, więc nowy TV też ma być na dłużej
Wątpliwości:
- marka raczej bez znaczenia, przy czym o Panasonicu słyszałem opinię, że OS umarł, a o Philipsie, że Android laguje i się przywiesza?
- Sony - nie miałem możliwości pobawić się funkcjami, znajomy bardziej poleca mi Samsunga z Tizenem
dziękuję za wszelkie sugestie
Ostatnia edycja: