telewizor do wszystkiego 65-75 cali ~3000zł

Crio

New member
Dzień dobry,

potrzebuję kupić nowy telewizor, tzw. "do wszystkiego". Najlepiej 65-75 cali. Jeszcze do sierpnia korzystałem z Samsunga UE75TU7092UXXH i byłem stosunkowo zadowolony z obrazu, systemu chociaż 75 wydawała się minimalnie za duża, 70 cali myślę że byłoby optymalnie. Najważniejsze to wsparcie dla platform VOD, korzystam z Netflixa, HBO, Disney +, Amazon Prime. Od czasu do czasu konsola, TV to głównie informacje. Najbardziej nie lubię jak matryca rwie (często widziałem to w niższych modelach Philipsa, czy Toshiby)

w ostatnich 4 latach z różnych przyczyn to już 3 TV, wiec budżet do 3000zł gdyby faktycznie warto było dopłacić to max 3300-3400 z bólem. Najchętniej zakręciłbym się 65 cali 2300-2700, 70-75 cali do 3300max. Jak możecie słusznie wywnioskować bardziej liczy się dla mnie wielkość i względna płynność matrycy niż jakość obrazu, jednak nie pogniewam się gdyby udało się wszystko pogodzić :)

Kilka modeli które wpadły mi w oko:
PHILIPS 70PUS7956 - 2899zł - ambi, Android TV i wielkość wręcz idealnie mi pasują, jednak oglądając na żywo gdy obok stał Qled samsunga za ~3500 wypadał naprawdę blado (dosłownie, blade kolory jakby za mgłą), obsługa twierdziła że oba są na ustawieniach kolorów "żywy" jednak nie udało mi się tego zweryfikować. Srebrna ramka też dosyć mocno psuje mi odbiór tego TV (chodzi o skraj matrycy łączący się z ramką, niestety irytuje mnie to dość mocno i nie wiem czy przestanę zauważać po jakimś czasie)
PHILIPS 65PUS7906 - 2499zł z tego co udało mi się zorientować to chyba model zbieżny z powyższym, ciemna ramka byłaby tutaj na plus
Samsung UE65AU7172 - 2649zł - tak jak wyżej, ostatnio był samsung i ogólnie byłem zadowolony
Samsung UE65AU7192 - 2789zł - -II-
TCL 65P615 - 2399zł - miałem Thomsona 55 cali (model z 2018, budżetowy za 1999zł nie pamiętam jaki dokładnie ale rebrand TCLa i z obrazu oraz płynności matrycy byłem bardzo zadowolony)
TOSHIBA 65UA2063DG - 2079zł - pytanie czy wybierając taki naprawdę budżetowy model odczuję dużą różnicę w stosunku do powyższych?

Oczywiście to tylko modele które rzuciły mi się w oczy, rozważę każdą inną propozycję.

1. Odległość od ekranu? 3.3-3.4m
2. Jak słońce świeci w pokoju? od boku, rzadko pada na TV, okna to chyba strona północna
3. Jak duży jest pokój: około 26 m2
4. Preferowana technologia: LED
5. Jaki masz obecnie telewizor? 32 cale było 55 i 75
6. Jakie programy najczęściej oglądasz? VOD
7. Oglądasz w dzień czy wieczorem: wieczór
8. Wieczorem oglądasz przy świetle czy wolisz bez? różnie, raczej przy słabszym oświetleniu bocznym
9. Wolisz obraz ostry czy łagodny? ostry
10. Matryca błyszcząca czy matowa? obojętnie
11. Preferowana wielkość telewizora? 65-70
12. Preferowana marka? obojętnie
13. Czego nie lubisz w telewizorach? braku ostrości, płynnośći, bladych kolorów
14. Jakie urządzenia będą podłączone? xbox one s
15. Ile % do telewizji a ile % do innych urządzeń? 80% VOD
16. Siedzicie na wprost telewizora czy również z kątów bocznych? raczej na wprost
17. Czy ważne jest wifi ? tak
18. czy będziesz korzystać z widgetów? raczej nie
19. czy chcesz serfować w internecie z poziomu telewizora? raczej nie

wielkie dzięki za pomoc

Ostatnia edycja:

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
Do tych warunków :
- TCL 75P615 za 3999 zł
- LG 75Nano753 za 4499 zł
- Philips 70PUS7555 za 2499 zł
- Philips 70PUS8535 za 3299 zł

Jak będziesz niebieski masz dodatkowo pakiet gratisów o wartości 500 zł i montaż gratis.

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
To oczywiście Twój wybór, te co podałem są sprawdzone i masz je z pakietem dodatkowo dla niebieskich członków forum.

conqest

Well-known member
Bez reklam
Model 8536 jest lepszy niż 8535 bez dwóch zdań... Skoro masz go w cenie 8535 to nad czym się tu zastanawiać

Wysłane z mojego Redmi Note 7 przy użyciu Tapatalka

conqest

Well-known member
Bez reklam
Jeżeli miałbyś w tej samej cenie 8535 i 8536 to który byś kupił?? Zresztą model 8535 miałem jakiś czas i dla mnie to było nieporozumienie... Uraz pozostał... Hehe

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
Mogę Ci podać setki klientów którzy są zadowoleni, więc nie wiem jakie miałeś zastrzeżenia.

conqest

Well-known member
Bez reklam
Skoro nie wiesz to poczytaj temat o 8535 i sobie szybko przypomnisz jakie problemy były z tym modelem ...

conqest

Well-known member
Bez reklam
Updated i tak nie pomógł wszystkim... Po drugie ja nie napisałem że problem z obrazem jest cały czas, tylko że ja mam uraz do tego modelu po męczeniu się z nim kilka miesięcy... I nawet gdyby wszystko z obrazem było ok to nie zmienia faktu że 8535 jest pod kilkoma wzgledami gorszy i do tego rocznikowo starszy więc wcześniej przestanie być wspierany Softowo...

Do góry