telewizor do salonu 98 cali

adrianooo10

New member
dzień dobry witam, chciałbym zmienić mojego Panasonica 50 cali a na nowy duży telewizor gdyż w nowym salonie mam 6 m do TV, celuję w 98 cali, nie oglądam telewizji, tylko filmy, platformy streamingowe, ps5. jeśli chodzi o budżet to będę brał go na raty, celowałbym w czymś do 10 000 ale zależy mi na jakości obrazu więc w razie czego mogę się poświęcić i kupić coś droższego, z góry dziękuję za pomoc pozdrawiam

1. Jak duże jest pomieszczenie w którym ma być telewizor ? 50m^2 - salon.
2. Jak daleko siedzimy od ekranu telewizora ? 6m
3. Ile osób zasiada przed telewizorem ? 1-2.
4. Czy siedzimy na wprost ekranu czy również bokiem do ekranu - czy kąty są ważne ? Na wprost
5. Telewizor ma stać czy ma wisieć ? Wisieć
6. Jak słońce świeci w pokoju ? w stronę telewizora
7. Jaki masz obecnie telewizor ? - Panasonic 50 cali LCD
8. Co chcemy aby telewizor posiadał ? - HDR, Dolby itp
9. Jaki sygnał będzie podłączony do telewizora: ( 4K, HD, SD ) ? Platformy sreamingowe z TV, ps5 żeby
10. Jakie urządzenia będą podłączone do telewizora ? Soundbar 9.1, dekoder sat.
11. Ile godzin dziennie będzie pracować telewizor ? 5-6h, w weekendy dłużej.
12. Preferujesz matrycę matową czy błyszczącą ? Satyna/mat - im mniej odbić tym lepiej.
13. Jaki rodzaj programów oglądasz najczęściej ? Filmy, seriale, dokumenty.
14. Czy zamierzasz korzystać z internetu na ekranie telewizora ? Serwisy streamingowe, YT.
15. Czy zamierzasz grać w gry PC / konsola - jeśli tak to ile % dziennie? czasem do kilku godzin
16. Więcej oglądasz wieczorami czy w dzień ? Popołudnia i wieczory.
17. Preferencje co do wielkości? 98
18. Co Cię denerwuje w telewizorach ? - Powolnie reagujący system
19. Preferencje co do marki ? Brak.
20. Czy telewizor ma mieć 3D - jeśli tak to jakie , pasywne czy aktywne ? Nie
21. Do jakiej maksymalnej kwoty planujesz zakup ? 10tyś
22. Czy będziesz zainteresowany profesjonalną kalibracją ekranu w celu wyciśnięcia maksymalnych możliwości nowego sprzętu, ? Korzystałęm z instrukcji Kkiego, więc tak

adrianooo10

New member
właśnie obejrzałem cenę, byłbym bardziej za
  • 98Mled 85 ale tak patrzę że 85 cali jest 7000 tańszy, a rozmiar było nie jest aż taka duża różnica, to tylko niecałe 30 cm szerszy telewizor, A co by pan polecił jeśli jednak bym się zdecydował na 85 cali? ten sam TV czy może jednak coś innego?

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
Dla członków forum masz najlepsze ceny w Polsce i to z pełnym pakietem.

Do góry