Telewizor do piłki nożnej, 3000 max

adambe

Member
Wiesz, nie chodzi o sam filmik, chodzi o to, że go widziałem w sklepie... dalej można zrzucać na słaby sygnał, złe nastawy, czy cokolwiek innego. Tylko ile tak można?
55C7006 - na ceneo na 28 opinii - 7 o smużeniu - dokładnie 25%.
https://www.ceneo.pl/54532075

Ja też przed zakupem wziąłem pena z nagranymi meczykami i udałem się do ME sprawdzić jak to działa. Byłem trochę załamany po tym co zobaczyłem i już zacząłem się rozglądać za czymś innym.
Ale gdzieś przeczytałem że takie testowanie nie jest za bardzo wiarygodne i zaryzykowałem. Po odpaleniu w domu, na sygnale nc+ inna bajka. Dlatego powtarzam- tylko sprawdzenie w warunkach domowych daje odpowiedz jak jest naprawdę

krzychooo

New member
Po pierwsze, te telewizory są dostępne nie tylko w Olsztynie, więc posądzanie kogoś że na oczy go nie widział i wysyłanie do Olsztyna jest co najmniej nie na miejscu
Po drugie, wystarczy iść do najbliższego marketu, poprosić o postawienie dwóch TV obok siebie, i w tych samych warunkach, na tym samym materiale, porównać. Mamy wtedy jak na dłoni tą mega płynność pokazaną.
Po trzecie, jeśli ktoś nagrywa filmik aby pokazać płynność w sporcie, w dodatku tak go tytułuje, to jak się do tego nie odnieść i o to nie opierać? Są na youtubie równiez filmiki z innymi modelami, równie słabo nagrane, i jakoś tam ani komet, ani sklonowanych zawodników nie widać. Więc to też żaden argument.
Po czwarte, znajdujemy się na forum dyskusyjnym, jak sama nazwa wskazuje, więc gdzie jest niby lepsze miejsce do prowadzenia dyskusji? W dodatku dyskusja jest jak najbardziej w temacie. A że nie zawsze głosy są przychylne? Cóż, czytający zapewne rozum posiadają i wnioski sami wyciągną po czyjej stronie leży racja.

borsooq, Sony na pewno Panasonica bije na głowę ceną. I to jak najbardziej dobry wybór. Jedyne na co zwróć uwagę to na to, że niestety Sony przy całkowicie wyłączonych ulepszaczach też potrafi klatkować. Jednak przy włączonym juz na minimum ten efekt znika a upłynniacz nie powoduje w tym ustawieniu efektu teatru. Tak czy siak, to bardzo dobry wybór moim zdaniem, i to dobry i dobrze wyceniony model.

Adam85Rbk

Active member
Bez reklam
Kolejny przykład z testu tego TCL C70 z Benchmark.pl "W TCL 55C7006 zastosowano wyświetlacz LCD klasy 60Hz, czego skutkiem jest bardzo niska ostrość obrazów ruchomych. Jest to szczególnie zauważalne przy oglądaniu filmów, gdy kamera wykonuje szybki poziomy ruch (panning). Pomimo tego obrazy ruchome są czyste i pozbawione echa, przebarwień i innych niepożądanych zniekształceń i artefaktów. Telewizor oferował dość dobrą ostrość podczas oglądania meczów piłkarskich, wyjątkiem tych sytuacji, w których kamera szybko przesuwała się w bok w pogoni za piłką.

Telewizor nie posiada układu upłynniania ruchu, co znaczy, że musimy zadowolić się ruchem oryginalnym, ze wszystkimi jego skokami i zacięciami, które są dobrze widoczne na tym sporym, 55-calowym ekranie. Z tego stanu rzeczy zadowoleni będą oczywiście puryści i osoby nie lubiące jakiegokolwiek upłynniania. Z drugiej strony, wiele konkurencyjnych telewizorów z tej półki cenowej (nawet Full HD) oferuje możliwość upłynniania ruchu, tak więc potencjalny nabywca powinien odpowiedzieć sobie na pytanie: czy jestem gotów oglądać obraz bez upłynniania, tj. z oryginalnym klatkażem, czy też nie?" więc on tu nie widzi dwóch piłek,dwóch głów,rąk czy nóg i smużenia więc jak ktoś widzi na tym TCL0u jakieś smużenie to chyba ma wadliwy model albo ma słaby sygnał który wchodzi do telewizora

Adam85Rbk

Active member
Bez reklam
Absolutnie jest na miejscu bo jednak jak chcesz dyskutować merytorycznie i rzetelnie to spotkaj się z kikim w sklepie i podyskutujcie a nie tu trollujecie ten telewizor to jest nie na miejscu bo żeby coś mu zarzucić trzeba poznać opinię również drugiej strony a przez internet?napisać co się chce bez słownej dyskusji TO ŻĄDNA OPINIA.Ja nie biorę waszych opinii na poważnie i innym radzę to samo.Co do reszty wyjaśniłem w poprzednich postach najwyraźniej nie czytałeś bo NIGDY nie zobaczysz szczegółowego obrazu na youtube w telewizorze,różnic i szczegółów.Poczytaj sobie wszystkie wątpki o TCL-u na tym forum kilkaset stron jak nie tysiące WSZYSTKIEGO SIĘ DOWIESZ to też nie będziemy setki razy powtarzać to samo także więc ja kończę dyskusję bo szkoda mojego czasu

krzychooo

New member
Ale kiki przecież jest na forum, pisać też potrafi, więc nie trzeba jechać do Olsztyna aby podyskutować w dobie internetu. A trollujesz jedynie Ty pisząc nie w temacie i broniąc czegoś czego się obronić nie da.
O TCL-u wątki przeczytałem w całości, zresztą każdy może to uczynić i wyciągnąć wnioski. Te tematy po kilkaset stron to nie są peany na cześć danego modelu niestety. Ale może Ty ich nie czytałeś że tego nie zauważyłeś? Zresztą, jak pisałem wielokrotnie, wystarczy się przejść do marketu, mamy wszystko jak na dłoni. Żadne forum, żadne opinie nie pomogą bardziej jak własny wzrok. Tutaj możemy tylko wskazać potencjalnemu kupującemu na co powinien zwrócić uwagę i nich sam uzna czy dany efekt występuje czy nie.
Ja bynajmniej dyskusji nie kończę, bo i argumenty nadal posiadam.

Adam85Rbk

Active member
Bez reklam
PRAWDĘ?hhahaha prawdę piszą ludzie którzy od początku dzielą się informacją o modelach p60 czy c70 i MAJĄ TE TELEWIZORY W DOMACH wystarczy przeczytać kilkaset stron o nich a Twoje zdanie?chyba interesują tylko Ciebie i boorsoq-a :) wzajemnie :)

slaymac

New member
Byłem zdecydowany dorzucić około dwóch tysięcy do Sony XE8505 lub Samsunga MU7002, jednak dalsze testy w sklepach utwierdziły mnie, że w moim przypadku nie ma to wielkiego sensu. Ku zaskoczeniu Sony XE8505 wypada tragicznie podczas scen ruchomych (trailer z Elysium z obracającą się kamerą z góry na dół, czy moje materiały z piłką nożną), sprzedawca z MM stwierdził że przyjeżdżają do nich dystrybutorzy Sony i po cichu sami przyznają, że skopali coś w tej serii z upłynniaczami, poprawa jest dopiero w nowszych modelach, podważał też obiektywność części testów na różnych portalach, co jest może teorią spiskową ale pewne podstawy do takiego myślenia występują.

Podsumowując zdecydowałem się na coś tańszego, C7026 z przykrością odrzuciłem (widziałem go w dwóch sklepach i dwóch sprzedawców zgodziło się, że jest pewien problem z płynnością). Wziąłem P6006, starsza i tańsza wersja na Smarcie. Być może Android obciąża telewizor i ogólnie wpływa na szybkość działania TV a co za tym idzie również płynność, fakty są takie, że na własne oczy widziałem, że starszy model radzi sobie bardzo w porządku, a dorzucanie dwóch tysięcy, nie odczuwając przy tym żadnej poprawy w płynności (nie mówię o jakości obrazu, choć w tej kwestii jestem pewnie mniej wymagający), w moim przypadku lekko mija się z celem.
W cenie 2k dostałem jeszcze soundbara w komputroniku, czekam na dostawę w środę i dam znać jak odczucia.

czarek46

Banned
Byłem zdecydowany dorzucić około dwóch tysięcy do Sony XE8505 lub Samsunga MU7002, jednak dalsze testy w sklepach utwierdziły mnie, że w moim przypadku nie ma to wielkiego sensu. Ku zaskoczeniu Sony XE8505 wypada tragicznie podczas scen ruchomych (trailer z Elysium z obracającą się kamerą z góry na dół, czy moje materiały z piłką nożną), sprzedawca z MM stwierdził że przyjeżdżają do nich dystrybutorzy Sony i po cichu sami przyznają, że skopali coś w tej serii z upłynniaczami, poprawa jest dopiero w nowszych modelach, podważał też obiektywność części testów na różnych portalach, co jest może teorią spiskową ale pewne podstawy do takiego myślenia występują.

Podsumowując zdecydowałem się na coś tańszego, C7026 z przykrością odrzuciłem (widziałem go w dwóch sklepach i dwóch sprzedawców zgodziło się, że jest pewien problem z płynnością). Wziąłem P6006, starsza i tańsza wersja na Smarcie. Być może Android obciąża telewizor i ogólnie wpływa na szybkość działania TV a co za tym idzie również płynność, fakty są takie, że na własne oczy widziałem, że starszy model radzi sobie bardzo w porządku, a dorzucanie dwóch tysięcy, nie odczuwając przy tym żadnej poprawy w płynności (nie mówię o jakości obrazu, choć w tej kwestii jestem pewnie mniej wymagający), w moim przypadku lekko mija się z celem.
W cenie 2k dostałem jeszcze soundbara w komputroniku, czekam na dostawę w środę i dam znać jak odczucia.
Jak masz ochotę to poczytaj https://***************************...-pus6561-test-uhd-4k-120hz-android-tv/?page=2 Ja całe zycie jade na telewizorach 60hz i jakos ani nie oślepłem ani nie widze ogona komety za piłką …. pic na wode to całe 120hz .... Dobrze zrobiłeś kupując normalny Telewizor .... poczytaj co ludzie opisują - gorsza jakość i płynność na 120hz niż 60....

czarek46

Banned
Jak masz ochotę to poczytaj https://***************************...-pus6561-test-uhd-4k-120hz-android-tv/?page=2 Ja całe zycie jade na telewizorach 60hz i jakos ani nie oślepłem ani nie widze ogona komety za piłką …. pic na wode to całe 120hz .... Dobrze zrobiłeś kupując normalny Telewizor .... poczytaj co ludzie opisują - gorsza jakość i płynność na 120hz niż 60....
aaaa zapomniałem zel inki do konkurencji tu są kasowane .... więc nie poczytasz co ludzie opisują o 120hz .....

janusz

New member
Bez reklam
Wiesz, nie chodzi o sam filmik, chodzi o to, że go widziałem w sklepie... dalej można zrzucać na słaby sygnał, złe nastawy, czy cokolwiek innego. Tylko ile tak można?
55C7006 - na ceneo na 28 opinii - 7 o smużeniu - dokładnie 25%.
https://www.ceneo.pl/54532075

7 napisanych przez jedną osobę, która nigdy nie widziała tego tv, ale prowadzi dziwna wojnę z kikim, zresztą można poczytać wiele jego postów na tym forum pod różnymi nickami, wiele wskazuje na to ze jest sprzedawca konkurencyjnym. To chory człowiek lub grupa od konkurencji. Identyczne wpisy umieszcza jako opinie na ceneo przy innych tv tcl i Philipsa, powołuje się też czasem, że kiki promuje te marki, co akurat jest prawda.

Ostatnia edycja:

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
Promuję produkty wszystkie i zawsze będą promował , które są nie docenione, czy nie dostrzeżone . Pokaż proszę modle lepsze od wymienionych w klasie cenowej ?

slaymac

New member
Po dwóch latach odświeżam temat. Zdecydowałem się wtedy końcowo na telewizor TCL U55P6006. Przez dwa lata sprawował się w porządku i byłem zadowolony aż do przedwczoraj kiedy szlag trafił płytę zasilającą (5 dni po upływie dwuletniej gwarancji!!!). Z oczywistych względów wszystkim zainteresowanym odradzam markę i poszukuję informacji na temat dostępności zamienników. Czy istnieje jakiś spis dostępnych komponentów które można zamówić bezpośrednio od TCL ?

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
Ale napisz na PW - postaram się pomóc z serwisem.
Jeśli 5 dni - to raczej kłopotu nie będzie.

Do góry