telewizor do pc

Zakardo

New member
Witam.
Zastosuję się najpierw do wzoru który widziałem w innych postach.

Odległość od ekranu:
1,5m - gry 2,5m filmy
Jak słońce świeci w pokoju: okno na północny wschód, więc po 10 już nie ma słońca w pokoju
Jaki masz obecnie telewizor: 20 cali monitor lcd 6 letni
Więcej oglądasz w dzień czy wieczorem: wieczór, noc
Preferowana wielkość telewizora: +32
Preferowana marka: taka, która umożliwia update firmware
Jakie urządzenia będą podłączone: Komputer, czasami konsola
Ile % do telewizji a ile % do innych urządzeń: 50% filmy, 30% gry 20% cad
Siedzisz na wprost czy również z kątów bocznych: wyjaśnię nizej
Telewizor ma mieć wifi: zbędne
Ma czytać przez USB filmy: zbędne
Jakimi złączami i co chcesz podłączyć: PC HDMI, konsola dowolnie hdmi/euro/chinch
Jaki masz sygnał: PC FullHD, konsola FullHD i analogowy
Ile programów HD: zero - same filmy i gry
Ile godzin dziennie ma grać telewizor: 2h - 8h
Ile osób zasiada przed telewizorem: 1 - 4
Ma stać czy wisieć: wisieć na wysięgniku
Jaka klasa cenowa: delikatnie ponad 2500

Telewizor zostanie podłączony jako ekran główny PC. Będę korzystał z niego z odległości około 1,5m przy biurku i około 2,5m z kanapy. Zostanie zawieszony na wysięgniku (pod kątem prostym do ściany) wiec nie będzie problemu z ewentualną korektą ustawienia. Zależy mi na tym, aby miał wyższe odświeżanie w celu wyświetlania filmów i gier w 3d.

Z góry dziękuję za każdą pomoc.

Ostatnia edycja:

kwasior21

New member
Kup sobie dobry monitor na dobrej matrycy, Ips, Pva i bedizesz w pelni zadowolony. Daaaawno temu mialem zamiar tez tak sobie zrobic, kupilem Samsunga B650 i szybko zrezygnowalem z takiego polaczenia.
Jak do gier pc, to dobry monit, filmy, gry - dobry tv.

Pozdro.

pkomp

New member
zakardo brednie piszesz - TVc kończy sie na 1920x1080 podobie jak monitory które maja max na chwile obecna 27 cali.....

mało ci miejscaq do pracy?monitor 30 cali z 2560x1600....

nie ma takich tv i oferują to tylko 30 calowe monitory

najpierw pomysl czego ci potrzeba a potem sie pytaj

kroth

New member
Witam.
Zastosuję się najpierw do wzoru który widziałem w innych postach.

Odległość od ekranu:
1,5m - gry 2,5m filmy
Jak słońce świeci w pokoju: okno na północny wschód, więc po 10 już nie ma słońca w pokoju
Jaki masz obecnie telewizor: 20 cali monitor lcd 6 letni
Więcej oglądasz w dzień czy wieczorem: wieczór, noc
Preferowana wielkość telewizora: +32
Preferowana marka: taka, która umożliwia update firmware
Jakie urządzenia będą podłączone: Komputer, czasami konsola
Ile % do telewizji a ile % do innych urządzeń: 50% filmy, 30% gry 20% cad
Siedzisz na wprost czy również z kątów bocznych: wyjaśnię nizej
Telewizor ma mieć wifi: zbędne
Ma czytać przez USB filmy: zbędne
Jakimi złączami i co chcesz podłączyć: PC HDMI, konsola dowolnie hdmi/euro/chinch
Jaki masz sygnał: PC FullHD, konsola FullHD i analogowy
Ile programów HD: zero - same filmy i gry
Ile godzin dziennie ma grać telewizor: 2h - 8h
Ile osób zasiada przed telewizorem: 1 - 4
Ma stać czy wisieć: wisieć na wysięgniku
Jaka klasa cenowa: delikatnie ponad 2500

Telewizor zostanie podłączony jako ekran główny PC. Będę korzystał z niego z odległości około 1,5m przy biurku i około 2,5m z kanapy. Zostanie zawieszony na wysięgniku (pod kątem prostym do ściany) wiec nie będzie problemu z ewentualną korektą ustawienia. Zależy mi na tym, aby miał wyższe odświeżanie w celu wyświetlania filmów i gier w 3d.

Z góry dziękuję za każdą pomoc.

Za "delikatnie ponad 2500 złotych" nie kupisz telewizora 3D. Niestety.
Pozostają ci jedynie monitory lub projektory.

Ostatnia edycja:

Zakardo

New member
pkomp to chyba Ty nie rozumiesz. Nie chodzi mi o zwiększenie rozdzielczości, a o większy ekran. Czy ikonka na ekranie 27 i 40 cali jest takich samych rozmiarów przy takiej samej rozdzielczości?

kroth ale czy telewizor musi mieć napisane 3D, żeby być w stanie je odtworzyć? Czytałem kiedyś w gazecie, że większość telewizorów jest w stanie wyświetlić obraz 3D, po upgrade firmware.
Nie jestem jednak pewien tej informacji, bo czytałem z pół roku temu i mogłem coś źle zrozumieć.

A jak wygląda obraz z takiego projektora? (pierwszy raz słyszę o projektorach 3d)

kroth

New member
pkomp to chyba Ty nie rozumiesz. Nie chodzi mi o zwiększenie rozdzielczości, a o większy ekran. Czy ikonka na ekranie 27 i 40 cali jest takich samych rozmiarów przy takiej samej rozdzielczości?

kroth ale czy telewizor musi mieć napisane 3D, żeby być w stanie je odtworzyć? Czytałem kiedyś w gazecie, że większość telewizorów jest w stanie wyświetlić obraz 3D, po upgrade firmware.
Nie jestem jednak pewien tej informacji, bo czytałem z pół roku temu i mogłem coś źle zrozumieć.

A jak wygląda obraz z takiego projektora? (pierwszy raz słyszę o projektorach 3d)

Bzdura. Nie da się zwiększyć częstotliwości odświeżania matrycy zwykłym upgrade'm FW. Zresztą nawet gdyby się dało byłoby to po prostu nieopłacalne dla producentów (lepiej sprzedać nowy TV). A obraz z projektora 3D wygląda normalnie, tylko że jest... w 3D :smile: Projektory 3D są generalnie względnie tanie, no oczywiście poza tymi w rozdzielczości Full HD (niestety). Jak chcesz tanie 3D plus FHD to tylko monitor.

Do góry