Witam wszystkich forumowiczów.
Szukam telewizora głównie do konsoli PS3 i filmów Full HD. Nie jestem zapalonym graczem, ale chciałbym żeby input lag nie był za bardzo zauważalny. Nie jest to konieczne, ale byłbym zadowolony z dobrego 3D.
1.Jak duże jest pomieszczenie w którym ma być telewizor ? ok 5x5m
2.Jak daleko siedzimy od ekranu telewizora ? Różnie. 2,5-4m
3.Ile osób zasiada przed telewizorem ? 2
4.Czy siedzimy na wprost ekranu czy również bokiem do ekranu ? Zazwyczaj na wprost, czasami bokiem.
5.Telewizor ma stać czy ma wisieć ? Stać.
6.Jak słońce świeci w pokoju ? Są rolety, więc to nieistotne.
7.Jaki masz obecnie telewizor ? Nie mam żadnego.
8.Co chcemy aby telewizor posiadał ? LED, niski input lag, jak najlepszą jakość obrazu.
9. Jaki sygnał będzie podłączony do telewizora ? Póki co antena zewnętrzna.
10.Jakie urządzenia ? PS3, laptop.
11.Ile godzin dziennie ma pracować telewizor ? 2-6
12.Preferujesz matrycę matową czy błyszczącą ? Nie jest to najważniejsze kryterium, ale fajnie gdyby tv nie był totalnym lustrem.
13.Jaki rodzaj programów oglądasz najczęściej ? Filmy HD.
14.Czy zamierzasz serfować po internecie ? Może czasami.
15.Czy zamierzasz grać w gry - jeśli tak to ile % dziennie? Tak, co najmniej 1-2h.
16.Preferencje co do marki ? Brak
17.Preferencje co do wielkości ? Minimum 40, ale wolałbym 42 lub większy.
18.Co Cię denerwuje w telewizorach ? Tandetny wygląd, słaba jakość matrycy, a co za tym idzie obrazu.
19.Więcej oglądasz wieczorami czy w dzień ? Wieczorem.
20.Do jakiej maksymalnej kwoty planujesz zakup ? 2400
21.Czy telewizor ma mieć 3D - jeśli tak to jakie , pasywne czy aktywne ? Fajnie by było, gdyby miał. Mam wadę wzroku i teoretycznie pasywne, mniej męczy oczy, ale oglądałem aktywne i też było spoko. Raczej bez różnicy.
Z racji tego że mam ograniczony budżet i koniecznie chcę wziąć go w Euro na raty 40X0% zawęziłem swoje poszukiwania do następujących modeli:
Samsung UE40F6100
Philips 40PFL5527K
Philips 46PFL3208H
Toshiba 40RL939
Toshiba 46TL933
Thomson 48FU4243
Samsung UE42F5000
Sharp LC-40LE730EVNET
Sony KDL-40R470A
LG 42LA620S
Z suchych danych Toshiba 46TL933 wydaje się być świetnym wyborem, jednak obawiam się że skoro to 46 cali w cenie 2400, to musieli na czymś zaoszczędzić.
Szukam telewizora głównie do konsoli PS3 i filmów Full HD. Nie jestem zapalonym graczem, ale chciałbym żeby input lag nie był za bardzo zauważalny. Nie jest to konieczne, ale byłbym zadowolony z dobrego 3D.
1.Jak duże jest pomieszczenie w którym ma być telewizor ? ok 5x5m
2.Jak daleko siedzimy od ekranu telewizora ? Różnie. 2,5-4m
3.Ile osób zasiada przed telewizorem ? 2
4.Czy siedzimy na wprost ekranu czy również bokiem do ekranu ? Zazwyczaj na wprost, czasami bokiem.
5.Telewizor ma stać czy ma wisieć ? Stać.
6.Jak słońce świeci w pokoju ? Są rolety, więc to nieistotne.
7.Jaki masz obecnie telewizor ? Nie mam żadnego.
8.Co chcemy aby telewizor posiadał ? LED, niski input lag, jak najlepszą jakość obrazu.
9. Jaki sygnał będzie podłączony do telewizora ? Póki co antena zewnętrzna.
10.Jakie urządzenia ? PS3, laptop.
11.Ile godzin dziennie ma pracować telewizor ? 2-6
12.Preferujesz matrycę matową czy błyszczącą ? Nie jest to najważniejsze kryterium, ale fajnie gdyby tv nie był totalnym lustrem.
13.Jaki rodzaj programów oglądasz najczęściej ? Filmy HD.
14.Czy zamierzasz serfować po internecie ? Może czasami.
15.Czy zamierzasz grać w gry - jeśli tak to ile % dziennie? Tak, co najmniej 1-2h.
16.Preferencje co do marki ? Brak
17.Preferencje co do wielkości ? Minimum 40, ale wolałbym 42 lub większy.
18.Co Cię denerwuje w telewizorach ? Tandetny wygląd, słaba jakość matrycy, a co za tym idzie obrazu.
19.Więcej oglądasz wieczorami czy w dzień ? Wieczorem.
20.Do jakiej maksymalnej kwoty planujesz zakup ? 2400
21.Czy telewizor ma mieć 3D - jeśli tak to jakie , pasywne czy aktywne ? Fajnie by było, gdyby miał. Mam wadę wzroku i teoretycznie pasywne, mniej męczy oczy, ale oglądałem aktywne i też było spoko. Raczej bez różnicy.
Z racji tego że mam ograniczony budżet i koniecznie chcę wziąć go w Euro na raty 40X0% zawęziłem swoje poszukiwania do następujących modeli:
Samsung UE40F6100
Philips 40PFL5527K
Philips 46PFL3208H
Toshiba 40RL939
Toshiba 46TL933
Thomson 48FU4243
Samsung UE42F5000
Sharp LC-40LE730EVNET
Sony KDL-40R470A
LG 42LA620S
Z suchych danych Toshiba 46TL933 wydaje się być świetnym wyborem, jednak obawiam się że skoro to 46 cali w cenie 2400, to musieli na czymś zaoszczędzić.