Telewizor do filmów Full HD i konsoli PS3 do 2400zł. Potrzebna szybka pomoc.

misteri

New member
Witam wszystkich forumowiczów.
Szukam telewizora głównie do konsoli PS3 i filmów Full HD. Nie jestem zapalonym graczem, ale chciałbym żeby input lag nie był za bardzo zauważalny. Nie jest to konieczne, ale byłbym zadowolony z dobrego 3D.

1.Jak duże jest pomieszczenie w którym ma być telewizor ? ok 5x5m
2.Jak daleko siedzimy od ekranu telewizora ? Różnie. 2,5-4m
3.Ile osób zasiada przed telewizorem ? 2
4.Czy siedzimy na wprost ekranu czy również bokiem do ekranu ? Zazwyczaj na wprost, czasami bokiem.
5.Telewizor ma stać czy ma wisieć ? Stać.
6.Jak słońce świeci w pokoju ? Są rolety, więc to nieistotne.
7.Jaki masz obecnie telewizor ? Nie mam żadnego.
8.Co chcemy aby telewizor posiadał ? LED, niski input lag, jak najlepszą jakość obrazu.
9. Jaki sygnał będzie podłączony do telewizora ? Póki co antena zewnętrzna.
10.Jakie urządzenia ? PS3, laptop.
11.Ile godzin dziennie ma pracować telewizor ? 2-6
12.Preferujesz matrycę matową czy błyszczącą ? Nie jest to najważniejsze kryterium, ale fajnie gdyby tv nie był totalnym lustrem.
13.Jaki rodzaj programów oglądasz najczęściej ? Filmy HD.
14.Czy zamierzasz serfować po internecie ? Może czasami.
15.Czy zamierzasz grać w gry - jeśli tak to ile % dziennie? Tak, co najmniej 1-2h.
16.Preferencje co do marki ? Brak
17.Preferencje co do wielkości ? Minimum 40, ale wolałbym 42 lub większy.
18.Co Cię denerwuje w telewizorach ? Tandetny wygląd, słaba jakość matrycy, a co za tym idzie obrazu.
19.Więcej oglądasz wieczorami czy w dzień ? Wieczorem.
20.Do jakiej maksymalnej kwoty planujesz zakup ? 2400
21.Czy telewizor ma mieć 3D - jeśli tak to jakie , pasywne czy aktywne ? Fajnie by było, gdyby miał. Mam wadę wzroku i teoretycznie pasywne, mniej męczy oczy, ale oglądałem aktywne i też było spoko. Raczej bez różnicy.

Z racji tego że mam ograniczony budżet i koniecznie chcę wziąć go w Euro na raty 40X0% zawęziłem swoje poszukiwania do następujących modeli:
Samsung UE40F6100
Philips 40PFL5527K
Philips 46PFL3208H
Toshiba 40RL939
Toshiba 46TL933
Thomson 48FU4243
Samsung UE42F5000
Sharp LC-40LE730EVNET
Sony KDL-40R470A
LG 42LA620S

Z suchych danych Toshiba 46TL933 wydaje się być świetnym wyborem, jednak obawiam się że skoro to 46 cali w cenie 2400, to musieli na czymś zaoszczędzić.

Karpaj

New member
Bez reklam
Toshiba 46TL938 będzie chyba najlepszym wyborem przy takim budżecie.
Jak weźmiesz mniejszy, to możesz żałować później.

misteri

New member
Już byłem zdecydowany jechać po Toshib, a tu takie rzeczy. Kiki, ten Panas którego podałeś odpada, bo nie łapie się na raty 40x0, a Philips jest w Euro po 2800. To chyba trochę dużo jak na 42-calowy TV z matrycą 50Hz i softem który również nie dział zbyt płynnie (tak wyczytałem gdzieś na forum).

Karpaj

New member
Bez reklam
Już byłem zdecydowany jechać po Toshib, a tu takie rzeczy. Kiki, ten Panas którego podałeś odpada, bo nie łapie się na raty 40x0, a Philips jest w Euro po 2800. To chyba trochę dużo jak na 42-calowy TV z matrycą 50Hz i softem który również nie dział zbyt płynnie (tak wyczytałem gdzieś na forum).

Przeczytaj cały temat, to jest nieporozumienie że kiki cały czas to wysyła. Problem był rozwiązany aktualizacją. Toshiba działa bezproblemowo.

misteri

New member
Ok. Postaram się dostać Toshibe. A co sądzicie o tym?
Philips 46PFL3208H
Co prawda bez 3d, ale w Euro za 2200. Super cena jak za 46 cali.

Edit: Widzę, że opinie ma średnie, więc raczej Toshiba.

Ostatnia edycja:

Karpaj

New member
Bez reklam
Grać będzie pewnie kilka miesięcy, więc Twoja decyzja :p
Choć spodziewam się, że jak się postarasz, to gdzieś jeszcze znajdziesz zapakowane, bo w Poznaniu w każdej hali prawie jeszcze jest.

misteri

New member
Kupiłem. Mam gwarancję na 3 lata, więc gdyby coś się działo to chyba spoko. Generalnie był na magazynie, ale przyszedł prawdopodobnie z transferu z innego sklepu gdzie kiedyś stał na wystawie, bo nawet miał ustawienia "sklep". Powysyłali tak pewnie do salonów w większych miastach.
Po jednym popołudniu z nim jestem zadowolony i ciesze się że nie wziąłem żadnej 42-ki.

Karpaj

New member
Bez reklam
Pobaw się ustawieniami (polecam tak - clear scan wyłącz, zmniejsz kontrast, zwiększ ostrość, i włacz resolution +), zaktualizuj i będzie ekstra.

Do góry