Telewizor do 6 tys do salonu.

Robak85

New member
Witam.

Poszukuję telewizora do salonu:
- co najmniej 65 cali (może być większy).
- 100/120 Hz
- w odległości 1m znajduje się duże okno tarasowe od strony zachodniej
- w pokoju jest bardzo jasno
- chciałbym żeby posiadał HDMI 2.1
- najczęściej oglądane Netflix, mecze piłki nożnej

Z góry dziękuje za pomoc w wyborze.

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
DO Twoich potrzeb :
- Philips 65PUS9435 z soundbarem w komplecie
- TCL 65C825 mini led
- Philips 65Oled 705
- LG 65Nano 913
- Philips 65Oled 805

- TCL 75C728 ( najlepszy LCD w Europie w klasie cena do jakości ( Eisa
Best Buy )
- Philips 75PUS8506 z ambilightem
- LG 75Nano 793
- Samsung 70Q80A

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
Opowiadają bzdury. Widać, że nie maja pojęcia o nowych oledach.
Wybierasz odpowiedni tryb podświetlenia matrycy .
Wiem bo mam obok wiszącego oleda trzy wielkie ona od podłogi do sufitu.
Możesz brać bez obaw.
Dla niebieskich masz specjalne oferty i to dodatkowo z pakietem gratisów o wartości 500 zł .

mpDante

Member
Bez reklam
W jednym ze sklepów odradzili mi zakupu tv oled, gdyż w jasnym pomieszczeniu nie zda rezultatów.

Po części mają rację... Oled ma niższą jasność i brak powłoki antyodblaskowej. W jasnym pomieszczeniu przez to radzi sobie gorzej niż średniej klasy lcd. Oled jest bardziej lustrzany, czyli bardziej wszystko się w nim odbija. Inaczej w jasnym zachowa się oled A1 (A13) i inaczej C1 (C11/12).

maciekmm

Member
Bierz Soniaka X85J. Bije na glowe TCLa C728 (jasnosc hdr 549 cd/m2 vs 368 cd/m2, ANSI 5113 vs 5000, 4gb ram vs 3gb ram ). W jednej z sieciowek 65x85j jest dzisiaj za 4199zl. I jeszcze ciekawostka. Na zagranicznych forach pisza ze x85 swieci lepiej niz x90 wiec nie warto przeplacac

Ostatnia edycja:

Robak85

New member
Bierz Soniaka X85J. Bije na glowe TCLa C728 (jasnosc hdr 549 cd/m2 vs 368 cd/m2, ANSI 5113 vs 5000, 4gb ram vs 3gb ram ). W jednej z sieciowek 65x85j jest dzisiaj za 4199zl. I jeszcze ciekawostka. Na zagranicznych forach pisza ze x85 swieci lepiej niz x90 wiec nie warto przeplacac

Kilka dni temu właśnie w tym sklepie jeden pracownik mi bardzo polecał ten model 65X85J. Myślałem żeby kupić 65X93/94J. Pytanie czy warto dopłacać?

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
Przecież w tej klasie cenowej masz już mini ledy i Oledy.
Żaden lcd Sony nie ma szans.
TCL 65C728 dostał nagrodę EISA - wybór 50 dziennikarzy największych pism RTV i portali na świecie. Sony - żaden nie otrzymał nawet nominacji.
Poczytaj opinie tych co kupli i zaoszczędzisz dużo kasy na trzy lata jakości 4K filmów z Netflixa.

Robak85

New member
Studiuje te telewizory i nadal nie wiem co wybrać. Nie wiem czy 65 czy 75 cali. Nie chciałbym wydawać więcej niż 6 tys. Wiem już, że chciałbym mieć doświetlanie strefowe (chyba tak to się nazywa) i matrycę VA bo będę oglądał tylko na wprost tv.

mpDante

Member
Bez reklam
To masz teraz w dobrych cenach Samsunga 75Q80A... np. w neonecie 6899 -11% rabatu. Ewentualnie sporo taniej wersja 65".

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
MYślę , że 65" będzie extra i dostaniesz lepszy telewizor 65" w tej cenie niż 75". Bo za 6000 zł masz już Oled TV, który nie daje żadnych szans LCDkowi Samsunga.

Robak85

New member
Dobra promka jest na LG Oled 65C11LA za 6489 zł i nie wiem czy nie warto dopłacić?
Inne opcje to:
Samsung Neo Qled QE65QN85A
Sony XR 65X90J
Sony XR 65X94J
Proszę już ostatecznie o poradę

mpDante

Member
Bez reklam
Masz za duży rozrzut, bo każdy z tych tv to inny segment rynku, Sony X90J/X94J to praktycznie ten sam tv, najsłabszy w zestawieniu. Zależy gdzie ten tv będzie stał/wisiał, bo np. do jasnego pomieszczenia lepiej nada się QN85. Oled C11/C12 jest uznawany za najlepszy tv na rynku... ewentualnie masz jeszcze B13, jeżeli jest duża różnica w cenie.

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
Oledy LG masz od 5899 zł i warto zdecydowanie
Philipsa z wyższej półki Oleda 65 805 masz za 5999 zł
Brałby zdecydowanie Oleda.

Robak85

New member
Będzie w jasnym salonie. Zdecydowałem się już praktycznie na Sony XR65X90J. Mam nadzieję, że to będzie dobry wybór. Co myślicie?

Ostatnia edycja:

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
Jak jasny masz salon ?
Ja mam trzy wielkie okna od podłogi do sufitu.
Mam oleda i daje sobie świetnie radę.

Sony ten nie jest zły jako LCD - ale to nie ta klasa jakości, jest dwa piętra niżej.

Do góry