Z tego co wiem to różnica w cenie to 200-300zl w stosunku do 85. Warto dopłacić, bo ruch to nie tylko sport a każde inne przemieszczenie się obiektu na ekranie.
Z tego co wiem to różnica w cenie to 200-300zl w stosunku do 85. Warto dopłacić, bo ruch to nie tylko sport a każde inne przemieszczenie się obiektu na ekranie.
Dzięki. Tak tez robiłem i faktycznie była różnica przy takim teście.
Zastanowiło mnie tylko jedno - ludzie narzekają na kąty w takiej matrycy. Ja nie zauważyłem w sklepie za dużych rozbić między IPSem a VA. Czy nie są one aż tak odczuwalne dla laika czy coś z moim odbiorem jest nie tak? Spodziewałem się wyraźniej różnicy na korzyść IPS.
Sprawdzałeś na tej samej wysokości ? Różnice są ale wiedzieć też trzeba, że IPS-IPS`owi nie równy i tak samo VA.
Porównując najlepszy normalny VA z najgorszym IPS mogło tak być.
Mozesz rozwinąć? IPS dostał lepsza czerń i brak srebrzenia przy zmianie kąta czy Va dostało znacznie leszpe kąty widzenia z degradacją np kontrastu?
Widziałem samsungi tanie i kąty wydawały się nie gorsze niż np u LG, gdzie pod lekkim kątem wszystko szarzało.
Nie wiem jakie modele masz na myśli.
Wystarczy udać się do dowolnego sklepu , żeby potwierdzić , że Nie rozpoznasz z daleka słabych kątów, genialnej czerni. Chyba , że zakupisz Oleda.