Telewizor do 4000 zl, 32-37 cali

dajspokoj

New member
Witam, od dluzszego czasu wertuje przerozne testy, porwnania i opinie zamieszczone na niniejszym forum. Poszukuje telewizora do 37-40 cali. Testowalem juz w domu samsunga 37 6710 oraz Panasonica 37et5e, niestety nie spelnialy moich oczekiwan i wrocily do sklepu. Obecnie zastanawiam sien ad Philipsem serii 7007, przegladalem rowniez oferte LG i jest rowniez kilka ciekawych modeli. Bylbym wdzieczny za jakiekolwiek porady i wskazowki, w co warto zainwestowac, czy lepiej sie wstrzymac do nowego roku i celowac w jakies swieze modele.

1.Jak duże jest pomieszczenie w którym ma być telewizor ? – 2.5x5(na oko)
2.Jak daleko siedzimy od ekranu telewizora ? – ok 2m
3.Ile osób zasiada przed telewizorem ? - 2-3
4.Czy siedzimy na wprost ekranu czy również bokiem do ekranu ? - na wprost
5.Telewizor ma stać czy ma wisieć ? - stać
6.Jak słońce świeci w pokoju ? – nie na odbiornik
7.Jaki masz obecnie telewizor ? – Sharp LC-32DH77EV
8.Co chcemy aby telewizor posiadał ? – obsluga dyskow ntfs, odczyt mkv, mp4 plus wczytywanie napisow (txt, srt), wifi
9. Jaki sygnał będzie podłączony do telewizora ? - cyfrowy
10.Jakie urządzenia ? - PS3, Xbox, laptop, smartfon
11.Ile godzin dziennie ma pracować telewizor ? – 4-6 h
13.Jaki rodzaj programów oglądasz najczęściej ? – filmy (glownie mkv) sport (koszykowka, pilka nozna)
14.Czy zamierzasz serfować po internecie ? – raczej tak
15.Czy zamierzasz grać w gry - jeśli tak to ile % dziennie? – Tak, mniej wiecej 50% czasu
16.Preferencje co do marki ? - obojętnie
17.Preferencje co do wielkości ? - min 32"-37" max 40
18.Co Cię denerwuje w telewizorach ? – nienaturalne kolory, artefakty, clouding
19.Więcej oglądasz wieczorami czy w dzień ? - wieczorami
20.Do jakiej maksymalnej kwoty planujesz zakup ? – 4000 pln
21.Czy telewizor ma mieć 3D - w zasadzie obojetne

dajspokoj

New member
dzieki za szybka odpowiedz, niestety Sony nie obsluguje dyskow ntfs czyli ogladanie mkv tylko po DLNA lub hdmi, teraz kwestia Sharp czy Philips :)

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
Zacznijmy od tego że spokojnie możesz brać wielkość 42" do tych potrzeb.
Tym bardziej że wystarczy kasy na klasę Premium Philipsa 42PFL 6007 :
http://www.hdtv.com.pl/forum/philip...ilips-czyli-nowa-jakosc-w-klasie-premium.html

Jeśli wielkość nie przekraczalna - brałbym zdecydowanie Sharpa 40le830 , tym bardziej że jest w super cenie obecnie.
http://www.hdtv.com.pl/forum/sharp/65908-sharp-40le830-test-otwarty-pierwszy-test-na-rynku.html
Mam w domu i polecam bo gra znakomicie.
Dokupisz jedynie dongla z Androidem :
http://www.hdtv.com.pl/forum/newsy/...roid-i-wifi-na-prawie-kazdym-telewizorze.html
I masz setki tysięcy aplikacji.

Napisz na PW dostaniesz info.

dajspokoj

New member
Dzieki za odpowiedz na moj post, sklaniam sie ku Sharpowi, ale problem polega na tym ze tu gdzie jestem (Hiszpania) moze byc ciezko z dostepem do tego modelu (ogolnie ciezko tu jest z Sharpami). Mozesz mi powiedziec, co przemawia za tym zeby celowac w Sharpa a nie w Philipsa. Ja osobiscie sie na Sharpie nigdy nie zawiodlem, zawsze mi odpowiadala jakosc obrazu, wykonanie itd, ale tak jak napisalem na wstepie nie wiem jak z dostepnoscia do Sharpa bede musial sie rozejrzec. Odnosnie Philipsa serii 7007, uwazasz ze rozsadniejszym rozwiazaniem byloby wybrac model nizej? (za 7mka przemawia klawiatura na pilocie, nie wiem jak czesto bym z tego korzystal, ale mimo wszystko uzyteczna sprawa)
Dziekuje raz jeszcze za pomoc.
Pozdrawiam

dajspokoj

New member
Panowie, wlasnie wrocilem ze sklepu, maja na stanie Sharpa, ale niestety nie ma go na wystawie wiec nie ma szans na obejrzenie - cena 899 euro, co do Philipsa maja jedynie model 6007.....7007 jest w innym sklepie drozszy od Sharpa o 60 euro, dylematu ciag dalszy, kiki moglbys powiedziec co przemawia za danym egzemplarzem, z testow zamieszczonych na forum Philips dostal wyzsza note.....pomocy panowie :)

dajspokoj

New member
odswiezam

Sharp postal u mnie niespelna pol godziny, po wypakowaniu okazalo osie, ze to egzemplarz powystawowy, o czym nikt nie raczyl mnie poinformowac, zdazylem jedynie sprawdzic jak wyglada sprawa z odtwarzaniem mkv - i tu rozczarowanie, telewizor po cofaniu sie do listy plikow najzwyczajniej w swiecie sie zawieszal i jedynie wylaczenie "z palca" pomagalo. w tym momencie rozwazam 3 modele:
Sony 40' Hx850
Philips 40' 70007
Philips 40' 8007

Czy ktos z posiadajacych model 8007 moze wypowiedziec sie na temat matrycy? Opinie sa rozne, chodzi mi o jej szybkosc i czy "clouding" jest duzy.

Za wszystkie rady z gory dziekuje

Do góry