Telewizor do 3.000 zł

Skubiniusz

New member
witam,
planuję w najbliższych dniach zakupić nowy telewizor. Nie jestem koneserem ani krytykiem filmowym, ale chciałbym, aby wybór telewizora był świadomy. Chciałbym aby polecili mi go specjaliści, a nie sprzedawcy. Myślę o plazmie, ale nie odrzucam z góry telewizorów LED.
Zatem proszę o pomoc:
1. Jak duże jest pomieszczenie w którym ma być telewizor? 24m2
2. Jak daleko siedzimy od ekranu telewizora? 3-4m
3. Ile osób zasiada przed telewizorem? 2 - 4
4. Czy siedzimy na wprost ekranu czy również bokiem do ekranu? na wprost i również bokiem (kanapa - narożnik)
5. Telewizor ma stać czy ma wisieć? wisieć
6. Jak słońce świeci w pokoju? rano do godziny 10 świeci prosto przez okno w ekran
7. Jaki masz obecnie telewizor? stary, wysłużony Panasonic Quintrix
8. Co chcemy aby telewizor posiadał? Nie znam się, ale potrzebuję przynajmniej 3 wejścia HDMI, nie koniecznie jest mi potrzebna funkcja SMART
9. Jaki sygnał będzie podłączony do telewizora? Cyfrowy (Polsat)
10 .Jakie urządzenia? konsola, dekoder cyfrowego polsatu, amplituner, czasami laptop
11. Ile godzin dziennie ma pracować telewizor? 7-10
12. Preferujesz matrycę matową czy błyszczącą? - nie znam się
13. Jaki rodzaj programów oglądasz najczęściej? małżonka seriale, wieczorem film, a ja sport weekendowo
14. Czy zamierzasz serfować po internecie? nie koniecznie
15. Czy zamierzasz grać w gry - jeśli tak to ile % dziennie? - zdecydowanie - średnio 1-2 godz. dziennie
16. Preferencje co do marki? - czytałem pozytywne opinie o Panasonicu (jeśli chodzi o plazmy)
17. Preferencje co do wielkości? - 48-55 cali
18. Co Cię denerwuje w telewizorach? - zły obraz, smużenie, kolory, piksele
19. Więcej oglądasz wieczorami czy w dzień? - wieczorami
20. Do jakiej maksymalnej kwoty planujesz zakup? - 3.000 zł
21. Czy telewizor ma mieć 3D - jeśli tak to jakie, pasywne czy aktywne? - no mógłby mieć, aczkolwiek nie jest to konieczne. PS. czym się różni aktywne od pasywnego? :shock:

pozdrawiam i z góry dziękuję za odpowiedzi.

Ostatnia edycja:
Do góry