Telewizor do 1600zł

Dymk

New member
Witam
Czy jesteście w stanie zaproponować mi jakieś modele telewizora do 1600zł? Chciałbym, aby był to telewizor maksymalnie 42 calowy, odległość od ekranu to 2-3 metry. Nie wiem czy lepiej lcd czy plazma, ponieważ nie mam wygórowanych wymagań- ma ładnie odbierać, mieć MPEG-4 i być tani, czyli takie, jak większość telewizorów.
Czy takie telewizory byłyby dobrym wyborem?
LG 42LK430 1600zł
SONY KDL32EX301AEP 1150zł

Dzięki wszystkim za pomoc, trzymajcie się!

don111

Banned
ma ładnie odbierać ale co ? sygnał z kablówki czy blue ray ?
generalnie w mniej więcej tym budżecie warto się zainteresować Panasonic 42u30

Dymk

New member
Tylko i wyłącznie analogową i naziemną. Tak jak piszę, telewizor bez bajerów, zwykły, porządny, fajny telewizorek. W chwili obecnej, zastanawiam się nad trzema modelami: SONY KDL32EX301AEP 1150zł, LG 42LK430 1600zł i LG 42pt353 1600zł.

don111

Banned
no tak, podczepiłeś się komuś do tematu ;)
ja też mam LG ale to odrobinę wyższy model, natomiast plazma stoi u rodziców :)
do HD ? to też za dużo nie mówi, to jest zwykły 50hz LCD, więc praktycznie nic nie pooglądasz komfortowo tak jak na plaźmie lub LCD 100hz, do samych filmów - lepsza zdecydowanie jest plazma... chyba że potrzebujesz monitora do PC, to wtedy zmienia postać rzeczy

bartmeces

Member
no tak, podczepiłeś się komuś do tematu ;)
ja też mam LG ale to odrobinę wyższy model, natomiast plazma stoi u rodziców :)
do HD ? to też za dużo nie mówi, to jest zwykły 50hz LCD, więc praktycznie nic nie pooglądasz komfortowo tak jak na plaźmie lub LCD 100hz, do samych filmów - lepsza zdecydowanie jest plazma... chyba że potrzebujesz monitora do PC, to wtedy zmienia postać rzeczy

Filmów mało ogladam bardziej sport i mecze w HD.Grami tez sie nie pasjonuje to moze 50PV350

don111

Banned
jeśli potrzebujesz 50' to nic lepszego w tej cenie nie dostaniesz, w sumie przy sygnale HD taki tv można bez problemu postawić 2m od ekranu

Pfk

New member
SMART w postaci widżetów? to pseudo smart:) Poza tym, jakość obrazu jest kluczowa, nie gadżety. Gadżety nadrobisz byle jakim blu-rayem już teraz:) albo konsola:) Telewizor ma dobrze grać przede wszystkim:) 50Pv350 zrobi najlepsze wrażenie, bo jest największy, nie będzie problemów z podświetleniem matrycy, jest FullHD, ma dobrą cenę:)

bartmeces

Member
SMART w postaci widżetów? to pseudo smart:) Poza tym, jakość obrazu jest kluczowa, nie gadżety. Gadżety nadrobisz byle jakim blu-rayem już teraz:) albo konsola:) Telewizor ma dobrze grać przede wszystkim:) 50Pv350 zrobi najlepsze wrażenie, bo jest największy, nie będzie problemów z podświetleniem matrycy, jest FullHD, ma dobrą cenę:)

Sport,meczyki,filmy zadziej no bardziej zona.Mam cyfre+ i n.50PV350 myslałem powaznie o tym ale teraz 2899 w media czy saturnie

Ostatnia edycja:

don111

Banned
jeśli głównie mecze to powinieneś wybrać jednak Samsunga (np D530 lub 3d D550), ma nieco lepszą płynność poziomą, choć nie jest to duża różnica
ewentualnie Panasonic 50U30 po załączeniu IFC wypadnie podobnie jak Samsung

bartmeces

Member
jeśli głównie mecze to powinieneś wybrać jednak Samsunga (np D530 lub 3d D550), ma nieco lepszą płynność poziomą, choć nie jest to duża różnica
ewentualnie Panasonic 50U30 po załączeniu IFC wypadnie podobnie jak Samsung

jak 51d550 bo do niego jest mi blizej on bieze 350w a jak to będzie wyglądało bo 50PV350 170W czy LED 46D6500 96W chyba.Jakiś tam film w HD tez

Do góry