Telewizor do 1600zł - 43" maks

roberthdtv

New member
[FONT=&quot]Cześć[/FONT]
[FONT=&quot] [/FONT]
[FONT=&quot]Zakupiłem TCL 50EP680, całkiem fajnie chodzi, ale jednak dla mojej mamy za duży do pokoju. Zwróciliśmy i chce mniejszy, maksymalnie 43".[/FONT]
[FONT=&quot] [/FONT]
[FONT=&quot]Polecicie jakiś model do oglądania telewizji - dekoder full hd.[/FONT]
[FONT=&quot] [/FONT]
[FONT=&quot]1. Jak duże jest pomieszczenie w którym ma być telewizor? [/FONT][FONT=&quot]12m2[/FONT][FONT=&quot]
2. Jak daleko siedzimy od ekranu telewizora? 2 m
3. Ile osób zasiada przed telewizorem? 1
4. Czy siedzimy na wprost ekranu czy również bokiem do ekranu - czy kąty są ważne? Tylko na wprost
5. Telewizor ma stać czy ma wisieć? Wisieć
6. Jak słońce świeci w pokoju? Do południa słońce świeci od prawej strony[/FONT]
[FONT=&quot]7. Jaki masz obecnie telewizor? [/FONT][FONT=&quot]Miałem TCL 50EP680, ale jest zdecydowanie za duży[/FONT][FONT=&quot][/FONT]
[FONT=&quot]8. Co chcemy aby telewizor posiadał? [/FONT][FONT=&quot]Android TV, przesyłanie ekranu z telewonu[/FONT][FONT=&quot]
9. Jaki sygnał będzie podłączony do telewizora: ( 4K, HD, SD )? Dekoder full hd, laptop - filmy 4K
10. Jakie urządzenia będą podłączone do telewizora ? Laptop, hdmi - film
11. Ile godzin dziennie będzie pracować telewizor? 6h
12. Preferujesz matrycę matową czy błyszczącą? Nie mam pojęcia:)
13. Jaki rodzaj programów oglądasz najczęściej? Filmy i seriale, netflix
14. Czy zamierzasz korzystać z internetu na ekranie telewizora? Tak, youtube, netflix
15. Czy zamierzasz grać w gry PC / konsola - jeśli tak to ile % dziennie? Nie
16. Więcej oglądasz wieczorami czy w dzień? Średnio o każdej porze
17. Preferencje co do wielkości? Maksymalnie 43"
18. Co Cię denerwuje w telewizorach? Duża ramka :)
20. Czy telewizor ma mieć 3D - jeśli tak to jakie , pasywne czy aktywne? Nie potrzebuję 3D
21. Do jakiej maksymalnej kwoty planujesz zakup? Do 1600zł
22. Czy będziesz zainteresowany profesjonalną kalibracją ekranu w celu wyciśnięcia maksymalnych możliwości nowego sprzętu? Nie

Wstępnie wybrałem trzy modele: Xiaomi 43" ?[/FONT]

tomwega

Member
TCL 43 P660 ,mam i jestem zadowolony.
Matryca VA.
Konieczna kalibracja.

Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
Do Twoich potrzeb najlepiej sprawdzi się 43EP60 - Jak będziesz niebieski masz go dodatkowo z pakietem gratisów.

Lechu1956

New member
Też posiadam TCL 43EP660. Przy tej cenie trudno znaleźć coś lepszego. Jak ktoś potrzebuje więcej wejść hdmi , czy usb , to skieruje swoje zainteresowanie w kierunku Xiaomi , czy Toshiby.W jednym z nich jest chyba nawet PVR. Dla mnie ważniejsza była wersja 2.0 HbbTV i gniazdo ci+ 1.4 ECP w TCL. Denerwuje mnie jedynie brak dostępu do jednego z hdmi i usb przy włożonym module cam , oraz długi proces przejścia z sygnału satelitarnego na naziemny.

Paździoch1

Klub HDTV.com.pl
VIP
Podobno w Philipsie można stworzyć jedną listę naziemno-satelitarną bez żadnego przełączania, a w Sony jednym przyciskiem przełączać się pomiędzy sat a naziemną.
Jedna osoba na tym forum napisała, że najbardziej upierdliwe przełączanie jest w LG i TCL.
Philips z zeszłego roku jako jedyny ma wersję HbbTV 2.0.2 czyli najnowsza jaka obecnie jest dostępna,
Natomiast najgorszy w tej kwestii jest Samsung który jako jedyny na Polskę daje wersjee HbbTV 1.0 z 2010 roku!

Ostatnia edycja:

Lechu1956

New member
W specyfikacji mojego TCL też pisze, że posiada HbbTV 2.0.2. Na czeskiej naziemnej jest test HbbTV 2.0. A według tego testu mój TCL spełnia w 83% wymagania HbbTV 2.0(pięć błędów). Podobnie może być w telewizorach Philips. Papier wszystko przyjmie.

Paździoch1

Klub HDTV.com.pl
VIP
W specyfikacji mojego TCL też pisze, że posiada HbbTV 2.0.2. Na czeskiej naziemnej jest test HbbTV 2.0. A według tego testu mój TCL spełnia w 83% wymagania HbbTV 2.0(pięć błędów). Podobnie może być w telewizorach Philips. Papier wszystko przyjmie.
W zeszłorocznych Philipsach jest błąd i nie działa Polsat News poprzez HbbTV pomimo że telewizor posiada HbbTV w wersji 2.0.2, a do obsługo Polsat News potrzeba minimum 1.5 , telewizor poprostu się zawiesi i juz nie działa na żadnym kanale HbbTV, pomaga tylko wtyczka z kontaktu.

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
roberthdtv - faktycznie trudno o coś lepszego w tej klasie od 43EP660..
Masz go specjalnej ofercie dla niebieskich członków forum z pakietem.

Do góry