Telewizor do 1000zł

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
Ma natywne 50Hz. Jeśli chcesz mieć 100 Hz to kierunek na 40" i to też się kończą. Nowe model w tej klasie to chyba wszystkie 50Hz.

Funshy

New member
Z tego co widzę jest słabo dostępny, a cena ~1800zł więc raczej odpada. To najtańsza propozycja w FHD i 100Hz ?

Kolejne pytanie, w innym temacie odpowiedziałeś mi że pewien TV ma odświeżanie 100Hz, ale matrycę nie, to znaczy że to tylko chwyt marketingowy, bo TV i tak nie będzie odtwarzał 100Hz ? Nie napisałem w pierwszym poście że w dużej mierze będzie oglądana piłka nożna, ale też inne sporty jak siatkówka, ręczna lub sporty walki.

Ostatnia edycja:

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
Dokładnie, to fulll hd z matrycą natywną 100 Hz.
Tak tak działa marketing na który nabierają się ludzie.
Kiedyś tego nie było.

Funshy

New member
A matryca natywna 50 Hz wpływa znacznie na komfort gry gdy podłączymy konsolę lub laptop ?
Monitor od PC mam 60 Hz, czy różnica będzie znaczna i na ekranie zobaczę tylko 50 klatek ?

Ostatnia edycja:

Funshy

New member
Tradycyjne pytanie, na które pewnie odpowiedzi można się spodziewać, czy matryca ma 100Hz :D ?

Dobra odpada, u mnie w mieście była tylko jedna sztuka we wszystkich sklepach, na dodatek z wystawy za 1590zł.
Jakaś jeszcze propozycja ?

Ostatnia edycja:

Funshy

New member
Co sądzisz o tych modelach:
LG 32LF631V 1399 zł
Panasonic TX-32CS600E 1599zł
Sony KDL-32W706B 1599zł
Jeśli któryś jest dobry napisz ile ma Hz matryce :D

Funshy

New member
Dobra, budżet był 1000zł i wybór TV średni. Po podwyższeniu już maksymalnie znalazł się telewizor który mi się BARDZO spodobał, ale jedyna dostępna sztuka była powystawowa, więc co zostaje... Telewizor Samsung 40" LED UE40H6400 - Agito.pl
Przekraczanie budżetu dalej i zadanie tradycyjnego pytania, czy ten telewizor jest równie dobry co jego 32 calowy brat i ile ma herców na matrycy ?

Czas na kupno TV mam tak powiedzmy do końca września więc odpowiedz czy brać powyższy, coś z wcześniej podanych czy poczekać na jakąś premierę?

/topic/33033-test-3d-lcd-led-samsung-ue55h6400
Czy ta recenzja opisuje wszystkie modele H6400 czy ten konkretny tak się zachowuje ?

Ostatnia edycja:

Funshy

New member
Już miałem dzisiaj zamawiać Samsunga, ale przeczytałem Twoją odpowiedź w jednym z tematów gdzie napisałeś o telewizorze Toshiba 40 L5435. Jest on za ~1500zł czyli 300zł tańszy. Mógłbyś w skrócie napisać różnicę między dwoma urządzeniami oraz ile herców ma matryca, bo ciężko takie informacje znaleźć w necie, a słyszałem że do sportu dużo herców daje o wiele lepsze odczucia. I jeszcze jedno, w którym z modeli lepsze jest 3D, bo skoro ma już być ta funkcja to chciałbym ją też wykorzystać czasem.

Jest jeszcze Panasonic 40AS640 o którym też chętnie przeczytałbym opinię jak wypada na tle Samsunga.

Ostatnia edycja:
Do góry