Telewizor do 1000zł

Funshy

New member
1. Jak duże jest pomieszczenie w którym ma być telewizor? 14-15 m2
2. Jak daleko siedzimy od ekranu telewizora? 2-3m
3. Ile osób zasiada przed telewizorem? Głównie 1 czasem może ktoś inny
4. Czy siedzimy na wprost ekranu czy również bokiem do ekranu? na wprost ale mile widziane dobre kąty widzenia
5. Telewizor ma stać czy ma wisieć? Stać
7. Jaki masz obecnie telewizor? Nie posiadam aktualnie.
8. Co chcemy aby telewizor posiadał? FHD, mile widziane parametry sprzyjające graniu na tym TV
9. Jaki sygnał będzie podłączony do telewizora? ciężko powiedzieć, bo nie jestem pewien jaki będzie sygnał w mieszkaniu które wynajmę.
10. Jakie urządzenia będą podłączone do telewizora? Laptop Lenovo Y50-70
11. Ile godzin dziennie będzie pracować telewizor? ciężko powiedzieć ale będzie włączony praktycznie cały czas gdy będę w domu.
12. Preferujesz matrycę matową czy błyszczącą? matową
13. Jaki rodzaj programów oglądasz najczęściej? filmy, seriale
14. Czy zamierzasz korzystać z internetu na ekranie telewizora? niekoniecznie
15. Czy zamierzasz grać w gry PC / konsola - jeśli tak to ile % dziennie? Laptop 50%
16. Więcej oglądasz wieczorami czy w dzień? wieczorami
17. Preferencje co do wielkości? 24-32 cale
18. Co Cię denerwuje w telewizorach? smużenie
19. Preferencje co do marki? brak
20. Czy telewizor ma mieć 3D - jeśli tak to jakie , pasywne czy aktywne? nie potrzebne
21. Do jakiej maksymalnej kwoty planujesz zakup? 1000zł
22. Czy będziesz zainteresowany profesjonalną kalibracją ekranu w celu wyciśnięcia maksymalnych możliwości nowego sprzętu? raczej nie

Funshy

New member
Jeśli chodzi o to czy by weszło no to problemu nie powinno być z 39 calami, ale w tym budżecie to chyba jednak coś mniejszego trzeba.

Funshy

New member
Jest możliwość podesłania linku do jakiegoś sklepu z tym telewizorem ? Albo źle zrozumiałem albo nie mogę znaleźć modelu Sharp LD 146.
Prosiłbym też jeszcze o jakieś modele do 32 cali, wtedy sobie porównam wszystko.

Ostatnia edycja:

Funshy

New member
Jak wypada ten Samsung na tle powyższych modeli ?
I jeszcze jakby ktoś mógł to proszę napisać na PW co to za sklep na "E", bo jedyny który wpadł mi do głowy ma w wyższej cenie.
Może jest jakiś lepszy sprzęt jak budżet byłby np. 1300zł?
Fajnie byłoby też gdyby było min. 100 Hz ale nie wiem czy to wykonalne w tym budżecie. W opisach niektóre z nich niby mają ale nie wiem czy to nie jest jedynie chwyt marketingowy.

Ostatnia edycja:

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
Ten Samsung co do jakości obrazu gra słabo, mocno ucieka w kolor niebieski !
Żaden model 32" nie ma natywnych 100Hz w tej klasie.

Funshy

New member
A ile trzeba zapłacić za taki co ma natywne 100 Hz?
Prosiłbym o jakieś modele co mają 1920x1080 oraz 100Hz bez zbędnych bajerów.

W sumie to aktualnie oglądam TV na Panasonic TV-PV7P. Nie wiem ile on ma lat ale jest stary, a na obraz nie narzekam, więc jakiś wybredny nie jestem, więc chyba zdecyduję się nawet na któryś z podanych wyżej, ale nadal proszę o podanie czegoś w 1080p i 100Hz, zobaczę jakie różnice cenowe.

Jakaś opinia na temat LG 32LF5800?

Ostatnia edycja:

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
Natywne ma mieć Philips 32PFH6550 około 1800 zł - bo jeszcze ceny nie podali. Ze starych Samsung 32H6400.

Funshy

New member
Chodzilo mi bardziej o to czy ten LG ma 50 czy 1000 Hz :D
A o Samsunga bardziej w kwestii co o nim myślisz.

Jak na razie moi faworyci to:
LG 32LF5610
TOSHIBA 32L3433DG
Philips 32PFH4100
Philips 32PHH 4100
Noi wyżej wspomniany LG mnie ciekawi ale chyba pójdę zobaczyć obraz jak wygląda np. w Media Expert i czy mi odpowiada.

Do góry