Telewizor dla rodziny 32 cale budżet 1200zł

rysieku070

New member
Witam, moi rodzice chcą kupić nowy TV, ja się kompletnie nie znam na telewizorach, ani w ogóle na całej branży video więc postanowiłem zapytać was specjalistów.
Więc potrzebujemy telewizora 32 cale, taki będzie najlepiej się sprawdzał w pokoju. Aktualnie odbieramy telewizję analogową, ale można zmienić na cyfrówkę aktualnie mamy stary tv bez możliwości odbierania telewizji cyfrowej. Telewizor będzie chodził praktycznie 6-8 godzin dziennie. Poza oglądaniem możliwości, chciałbym tam podpiąć konsolę, laptopa, pendrive aby pooglądać zdjęcia. No dobrze byloby aby telewizor miał ładne kolory, i wysoką rozdzielczość.
Budżet 1200zł.

Pozdrawiam :)

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
Trochę mało kasy jak na wymagania. Ale sprawdź
Toshiba 32 AV 933
Toshiba 32EL 933 ten jest led
Samsung 32e420

rysieku070

New member
Wiadomo telewizor nie musi posiadać wodotrysków, najwazniejsze żeby miał złącze hdmi, i ew. złącze usb ale nie musi. Najwazniejsze żeby miał ładne kolory i był trwały.

rysieku070

New member
Okej jeśli twierdzisz że Thosiba ma ładniejsze kolory i jest trwalszy to weżniemy go tylko tą zwykłą wersję, bo do LED trzeba dopłacić 200zł.

rysieku070

New member
Nastąpiła mała zmiana, byłem z rodzicami obejrzeć ten TV stwierdzili że jest za mały... Zobaczyli używane 37 cali za 1300zł i chcieli kupić, ale odradziłem im kupno używanego TV.

Więc znalazłem coś takiego:
TV 37" TOSHIBA 37BV701 za 1299zł

Czy taki tv będzie dobry? Powiedzmy maks budżet 1300, rodzicom zależy żeby była gwarancja.

Fankis

New member
dołączam sie do tematu..potrzebuje tv o podobnym budżecie co ryszard dla przyszłej teściowej..

paeru

New member
Bez reklam
Toshiba BV701 jest OK,w miarę przyzwoity obraz i kąty, dźwiek też obleci. TV ma dodatkowo dwa złącza Euro, także sprawdzi się też u osób, które nadal korzystają ze starszego rodzaju sprzętu. W tej cenie zdecydowanie się opłaca.

paeru

New member
Bez reklam
Niczym, to "g" to oznaczenie regionu, na który kierowany jest telewizor - w tym wypadku Europa. Nie wszyscy w sklepach używają tych oznaczeń.

rysieku070

New member
Więc tak TV dziś przyszedł, ogólnie wrażenie pozytywne, dużo wejść, ładny design. Od razu wzieliśmy się za strojenie kanałów i tu najgorszy problem, ten TV ma fatalny dekoder telewizji analogowej, programy skaczą itp... Nie pomaga chyba nic, i niewiem co teraz mam zrobić...

Podłączyłem tv pod ps3, i kolory bardzo ładne, full hd działa sprawnie : )

paeru

New member
Bez reklam
Analog w przypadku LCD'ków to faktycznie tragedia... Jaką telewizję podłączyłeś, to jest kablówka? I co dokładnie się dzieje?

rysieku070

New member
To jest ta telewizja:
Pakiet Czerwony - Telewizja Analogowa

Pakiet Czerwony Analogowej telewizji.

Po automatycznym strojeniu przez TV większość programów skacze lub w ogóle jest czarny ekran, i są zakłócenia, jedynie tak jak pisałem 8 programów da się oglądać, ale raz sa zakłócenia raz nie.

paeru

New member
Bez reklam
Hmm, to jest bardzo dziwne. Rozumiem, że na starym TV wszystko było OK? Przy strojeniu też rozumiem, że był do wyboru "kabel" i ten wybrałeś? Seria BV różni się od reszty Toshib, także nie pamiętam za bardzo jak to tam wszystko wyglądało, ale można też spróbować zmienić kraj na Niemcy i spróbować przeskanować raz jeszcze (acz wydaje mi się, że nie dotyczy to tego modelu).

rysieku070

New member
Sprawa rozwiązana przy zdejmowaniu starego TV, coś było ruszone na gniazdku...

Moje wrażenia na prośbę Fankisa.
TV bardzo proste, lecz menu jest bardzo mało intuicyjne. Pilot w który jest w zestawie, przypomina cegłę i rozmieszczenie przycisków jest fatalne... A same przyciski są mało wygodne bowiem każdy przycisk jest tak samo profilowany, co utrudnia w nocy zmianę kanałów. trzeba specjalnie pod światło patrzeć co gdzie jest...

Ogólnie wrażenia- bardzo wolne przełączanie kanałów, trochę to trwa... Ręczne strojenie kanałów jest fatalne, poco dodawali tą funkcję to ja niewiem, nie ma bowiem realnego podglądu podczas strojenia, w efekcie czego za każdym razem kiedy zmieniamy wartość to musimy wrócić do trybu TV, sprawdzić i znów klikać kilka razy...
Kąt widzenia całkiem dobrze wypada, przynajmniej na moje oko.
Wbudowane audio w telewizorze też jest dobre, nie jest to może wypas, ale spodziewałem się czegoś gorszego, ale od razu musze przyznać że głośniki są ciche, ale rekompensuje to ogólna jakość dzwięku, co się przekłada że możemy cicho słuchać TV, i rozumieć co mówia w programie.

Kolory opowiem na teście z PS3, bo aktualnie odbieram analogową telewizje i wiadomo jak z nią jest, niektóre kanały są ładne, a na niektórych piskeloza. Same skalowanie SD(o ile tak to się nazywa) to też trochę kiepskie, znalazłem kilka programów w którym mimo skalowania ustawionego na tryb auto, to tv niedopasował odpowiednio rozmiaru.
Kolory bez rewelacji, przy podłączeniu full hd żadnego szoku nie było, powiem 2 letnia plazma siostry ma ładniejsze kolory... Troche zabawy w ustawieniach i da się przymknąć oko, a starsi i tak róznicy nie zauważają.

Multimedia, zdecydowanie pozytywnie mnie zaskoczyło : ) Bardzo dużo wyjść z tyłu, co daje ogromne możliwości. USB działa prawidłowo, udało mi się nawet podłączyć mój telefon z androidem, i normalnie czytał zdjęcia, wideo czy też muzykę, zdecydowanie na plus.

Ogólnie rzecz mówiac, telewizor dobry dla rodziców, moi byli pozytywnie zaskoczeni. Ale gdybym miał ten telewizor kupować pod siebie, to rozważałbym coś innego, głownie z powodu jakości matrycy, ma nienajlepsze kolory ale tak jak powiedziałem, dla rodziców to jest jedno i to samo :D

To chyba tyle, jakbyś miał Fankis pytania to odpowiem :)

Fankis

New member
dzięki wielkie Rysiek..konkretny chłop z ciebie..też chyba go zakupie dla teściowej i niech ogląda..:)

Do góry