Telewizor dla rodziców. 65-75 cali. Budżet do 3k

rafmik

Member
Szukam telewizora dla rodziców. Wiek 70 lat.

Korzystają tylko z oglądania telewizji (ale w streamingu WP Pilot), dodatkowo Max, Prime Video, Netflix, TVP Sport.
I tyle.

Wielkość 65-75 cali.
Najlepiej żeby był ethernet.
Dźwięk bez większego znaczenia, mają soundbar Denona.
Budżet max do 3k.

Zastanawiamy się nad Sharp 70GP6760E za 2520 zł.

Co byście jeszcze polecili? W tym budżecie raczej bez szans na 120hz?

Ostatnia edycja:

luck76

Well-known member
Po przeprowadzce mają kanapę dalej od telewizora jak wcześniej.
Tv 50 cali, jaki teraz mają, jest dla nich teraz za mały. Aktualnie mają Panasonic TX-50DS630E (sam tv bardzo ok) + xiaomi mi stick 4k.
To wydaje mi się że 100hz może mieć znaczenie jeśli oglądają gdy pilkowe/hokej albo skoki. Do 3k trudno znaleźć coś z tym odświeżaniem nawet w 65 calach.
Osobiście szukałbym czegoś w czym dobrze działa HDMI CEC. Emeryci z mojego rodzinnego kręgu mają zwyczaj, że sterują tv pilotem od stb/sticka w tym między innymi wł/wył, vol i ch +/-.
Na pewno wykluczyłbym TCL, bo było tu na forum o tym trochę. Osobiście nigdy nie zawiódł mnie w tym Panas i Sony. W rodzinie są też poza w/w LG. Też spoko.

rafmik

Member
Gdzie za tą cenę znalazłeś Sharpa ?
Euro rtv agd w ratach 30x0%. Pierwsze dwie raty płaci sklep, więc jak to się odliczy wychodzi 2520.

Tylko teraz w sumie na zdjęciach zobaczyłem że może być problem u rodziców że zmieszczeniem to na szafkę 125cm. Tv ma 155 cm szerokosci A na zdjęciach nóżki widać że są prawie przy bokach.

Wie ktoś gdzie można sprawdzić rozstaw nóżek? W specyfikacji nie ma nigdzie :-(

Do góry