Telewizor dla rodziców 40-43 cale do 1500 zł

czanklas22

New member
Witam
Padł właśnie rodzicom telewizor, chcą zakupić nowy w kwocie do 1500 zł. Odległość 2 metry od telewizora, podłączony będzie pod cyfrowy polsat, ma mieć możliwość odtwarzania filmów z usb. Nie musi mieć wifi i smart. Wielkość myślę że 40-43 cale. Pokój ma z lewej strony okno z roletami.
Tata ogląda dużo sportu i wiem że najodpowiedniejszy 100Hz, jednak w tej kwocie nic pewnie nie znajdziemy. Najlepiej gdyby marka telewizora była z tych, które są dostępne w lokalnych sklepach, euro agd, neonet, media expert. Jeśli telewizor miałby kosztować minimalnie ponad budżet dałoby się to przełknąć. Proszę również o uzasadnianie propozycji.
Z góry dziękuje za pomoc

poszperałem troche w necie i znalazłem na alledrogo
SONY KDL 40WD650
PHILIPS 43PFS5301/12
LG 43LH570V
Który z nich byłby najgodniejszy uwagi i dlaczego. Może macie inne propozycje?
Po południu chciałbym przejechać się po sklepach i na żywo je obejrzeć.

Ostatnia edycja:

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
Z tych co podałeś do zwykłego sygnału to Lg albo Philips.
A rodzice korzystają z multimediów ?

czanklas22

New member
Masz na myśli modele lg i philips które wyżej wymieniłem? Co do multimediów jesli będzie taka opcja to pewnie będą korzystać. Posiadają internet mobilny z play

RHJG

New member
Bez reklam
Panasonic wizualnie odpada, samsung ciekawy tylko jaką ma przewagę nad Sony w/w?

znalazłem jeszcze taką aukcje
Telewizor Samsung UE40J6289 Full HD Smart TV Nowy (6722685884) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.
co to za model?

TV na rynek niemiecki:SAMSUNG LED TV UE40J6289 40 Zoll - Media Markt
Nie radzę kupować takich "okazji"Ten Samsung nie ma takich ciemnych rogów,ale jak Tobie to nie przeszkadza to bierz Sony...Panasonica też bym nie skreślał.

czanklas22

New member
A jaka jest różnica np miedzy samsungiem 40k5100 vs5200 vs 5500. Czy warto doplacac. Tak samo jesli chodI o tego filipa i kg, one maja smart, czy kupując niższy model bez smarta stracę również na jakości obrazu?
Pytam bo w media expert jest promocja na 40k5100 jest za 1299 zł i zastanawiam się czy jest sens dopłacać do tego philipsa, lg czy sony, chodzi mi głównie o jakość obrazu, smart nie jest konieczny.

Poczytałem i się dowiedziałem, że między tymi samsungami nie ma różnicy w jakości obrazu, jedynie w ilości złącz i funkcji smart, więc nie ma co przepłacać.
Pytanie gdyby jakość obrazu tego samsunga zestawić z sonym jakie będą różnice.

Ostatnia edycja:

czanklas22

New member
Zakupiłem Samsunga 40k5100 i powiem szczerze, że jakość obrazu za te pieniądze mnie zaskoczyła. Kolory i czerń na naprawdę dobrym poziomie. Na scenach sportowych nie zauważyłem jakiegoś smużenia.
Za 1399 zł bajka TV. Minusem mała ilość złączy choć dla moich rodziców wystarczająca, smarta brak ale również ich nie interesował.

Do góry