Telewizor dla ojca :)

opciach

New member
Witam, mam pytanie, moj ojciec chce kupic sobie telewizor i nie wie jaki, ja tez nie mam pojecia co mu doradzic, wiec prosze was o pomoc. Generalnie ma na to jakies 4000 zl ale mysle ze gdyby trzeba bylo, to wysupla troche wiecej :). W domu jest podlaczona n-ka, oglada raczej tylko wieczorami i w nocy, tv plus filmy, odleglosc od ekranu jakies 3m. Bardzo prosze o jakies propozycje, aaa niewazne dla niego czy to bedzie lcd czy plazma, natomiast chcialby ekran o przekatnej 42 cale, teraz ma 32 calowy lcd samsunga ale nie pamietam jaki model, jakis hd ready. Wszelkie uwagi co do przekatnej rowniez mile widziane :) pozdrawiam serdecznie i z gory dziekuje za odpowiedzi

fazer58

Member
Bez reklam
Ja też jestem ojcem:).Mam plazmę Panasonic TH42PV7p i jestem bardzo zadowolony,dlatego sądzę,że Twój ojciec również będzie zadowolony z plazmy Panasonic.Myślę,że nawet TH50PV8. Pozdrów ojca;)

opciach

New member
ok dziekuje bardzo za propozycje, sam posiadam panasonic th 37pv80 i jestem zadowolony, co prawda teraz bym kupil cos innego, pewnie w full hd ale po pol roku nie bede zmieniac tv. Ok, czy ktos ma jakies jeszcze inne pomysly? Moze cos z lcd dla odmiany, zeby byl jakis wybor? :)

ivf

New member
do n-ki przy tej odległości wystarczy HD-Ready - tu znaczenie ma wg mnie dokładne zmierzenie odległości - jeśli do 3m to jakakolwiek plazma HD-Ready 42" (np panasonic PV80 lub samsung A451, ewentualnie stosowny LG), jeśli powyżej 3m to można już myśleć o 50 calach, ale jedynie w przypadku gdy większość kanałów będzie HD.. jeśli nie HD to osobiście wolałbym 42"

wszystkie powyższe wybory dają oszczędność. nad FullHD nawet nie ma się co zastanawiać bo odległość za duża, do tego z reguły mają gorszą biel niż plazmy HD-Ready, większe zużycie prądu, itp.. no ale najważniejszy i tak punkt pierwszy ;)

opciach

New member
ok przekonalem staruszka do hd ready, myslalem o panasonic th42pv80, tylko tak sie zastanawiam bo troche zaczalem grzebac w ceneo i na przyklad PANASONIC TH-42PY8P moglbym kupic za 2750 niecale, no i to jest opcja full hd, ewentualnie Panasonic TH-42PY85 ale tu juz cena 3850, o wlasnie a co myslicie o tv 46 calowych, ja np chcialbym zmienic, moja odleglosc to niecale 3.5m, mam teraz panasonic th37pv80 i jest super, ale kupilem niedawno ps3 i pomyslalem ze moze zmienie na np Panasonic TH-46PY80P, to juz jest full hd no i wiekszy, czy moze cos innego, jakies sugestie?? pozdrawiam

Do góry