Telewizor aale jaki?

g_felek

Member
Witam na ten wymarzony jest jeszcze czas! ;)
Narazie stwierdziłem że chce zmienić telewizor w sypialni a mam tam 15 cali i jetem przyzwyczajony do niego ;)

Chce coś w postaci 26- 32
Odległość - 2 metry
miejesce - ściana
wymagania dwa: Wifi (adapter USB) do tego żeby coś na youtube oglądnąc + wejście USB na DIVX
Telewiozr będzie pod Kablówką analogową.
Powiem tak lubuje się w technice ale brak mi czasu na to żeby chodzić i ogladać sprzęt chce coś taniego zastanawiałem się nad LG32LK330 lub SHARP LC-26SH330E
Ktoś coś podobne poleci warunek jedeń tanio! i jako drugi telewiozr.

g_felek

Member
no powiem podoba mi się jeśli chodzi o 32LE430E bo bez "E" nie znalazłem tylko cena zaczyna się od 1400 nie wiem co na to moja druga połowa ;)
Chyba że znasz jakiś sklep co oferuje go taniej?
Aha a zapomniałem dodać jedną rzecz telewizor będzie na wysokości ok 1,5m i będzie prawie zawsze oglądany z dołu czy to nie będzie problem? choć będzie na ścianie więc uchwyt pod kątem będzie można regulować.
I jeszcze jedno pytanie bo tv bez wifi jeśli chodzi o sharpa niema problemu z adapterem wifi pod usb?

Dzięki za pomoc

don111

Banned
kąt to duży problem, kablówka to drugi problem
pod takim sygnałem będziesz miał jeden wielki syf na ekranie pod tanim LCD
do takich warunków kup sobie LG 42PT353, plazma więc dowolny kąt oglądania, wejście usb, najlepszy odbiór słabego sygnału (i nie tylko) no i cena śmieszna

g_felek

Member
Sądze że sharp który zaproponował "kiki" jest raczej dobry tv w tej cenie i na mojej kablówce powinien sobie poradzić , 42 cale będzie zaduży do miejsca w którym chce go umieścić pozatym ma on służyć jako 2 telewizor w domu. A odnośnie kablówki jak będzie zły obraz moge założyć sobie cyfrową bo to nie problem. Zwiększłem też budżet do 1500 zł.

g_felek

Member
No tak ale wielkość mnie przeraża 42 cale! ja mam to oglądać z odległości 2 metrów! wg mnie chciałbym mieć coś o wielkości 26 - 32 cale co będzie wystarczające jak teraz mam 15 cali! chce porostu TV nie drogi w miarę dobry do sypialni gdzie czasem włączę internet żeby leciała muza lub jakiś Divx specjalnych wymogów nie posiadam. TV za 3-4 tyś mam zamiar kupić jak zrobię remont w salonie gdzie będę miał możliwość wstawienia nawet 50 cali.

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
Strasznie skaczesz z ofertą.
Trochę ryzyko z uwagi na skalowanie , ale jeśli Ci nie przeszkadza to dobry wybór.

g_felek

Member
heh no tak bo tak to jest że niewiadomo co wybrać! Powiedzmy że max 1500-1600 zł. ale i mniej tym lepiej nie mam super wymagań Tv raczej średnio oglądam zazwyczaj jest włączony żeby wogóle coś było słychac i czasem się zerka bo większość czasu to komp.

Ale tak ogólnie pytanie jak by tak chcieć uszeregować marki TV w jakości sprzętu?

g_felek

Member
Przekonałeś mnie będzie kredyt i ten Panasonic w Formacie 32" . Byłem w sklepie nie dla głupich bo Saturn nie posiada LCD Panasonica i akurat stały obok siebie Samsung , Panasonic , Sharp w rozmiarze 32 i powiem Panasonic Powala choć wiadomo ustawienia robią swoje ale na wszystkich był ten sam obraz. No i będę chciał L32E30. Już wynalazłem w Cenie 1860 zł.

g_felek

Member
A jeszcze jedno mnie zastanawia bo tak to rozumiem taki Samsung ma pełną możliwość przeglądania Internetu ? a ten Panasonic ograniczony ?

g_felek

Member
Witam przyznam że spędziłem mnóstwo czasu na czytaniu tego forum i w sklepach i stwierdzam że mój wybór to będzie L37e30e , jednak 32" to mało.

Ostatnia edycja:
Do góry