Telewizor 65 calido dp 10.000zł

illusionist

New member
Witam,

Jestem nowym użytkownikiem forum i nie ukrywam, że zarejestrowałem się na stronie ponieważ liczę na fachową pomoc z Waszej strony. Zamierzam kupić telewizor o przekątnej 65 cali (lub większy) do kwoty 10 tysięcy. Byłem w kilku większych sklepach u siebie w mieście i niestety dla mnie /co sklep/ co sprzedawca/ to każdy poleca inny model wytykając wady modelu polecanego przez kogoś innego. A w związku z tym, że sam nie jestem wielkim specem i znawcą od TV zdecydowałem się poprosić Was o pomoc :)

Podsumowujac:

- TV 65 cali albo większy
- Chyba już 4 K
- Fajnie, żeby był to Smart TV
- Maksymalnie 10 tyś.

Na marginesie dodam, że sam interesowałem się telewizorem : LG 65UF800V natomiast część sprzedawców polecała mi najbardziej : PHILIPS 65PUS7120/12. Ten drugi model ma mój znajomy i nie wiem czemu, ale zawsze jak u niego coś oglądam, to niestety ale drażnią mnie takie dwie - trzy pionowe szare kreski/pasy na ekranie. On sam na to nie zwraca uwagi, ale np. w trakcie oglądania meczu piłkarskiego jest to przynajmniej dla mnie trochę irytujące. Ponadto miałem kiedyś philipsa, z którym było trochę problemów i trochę się zraziłem do tej marki.

Liczę na Waszą pomoc i pozdrawiam :)

digitalus

Banned
Witam.
Za taka sume tylko telewizor oled.Najlepsza jakosc obrazu i poziom czerni.
Zaden telewizor lcd pod wzgledem poziomu czerni nie moze konkurowac z telewizorem oled.
Tylko oled i nic wiecej.
Do 10000 zl 55 calowy oled lg bedzie najlepszy .Satysfakcja z dobrego zakupu gwarantowana.Rozczarowanie z jakosci obrazu wykluczone.

Ostatnia edycja:

pantomima

Banned
Nie kupuj 55 calowego oleda. Wybierz cos zdecydowanie wiekszego . Satysfakcja gwarantowana . W zalozeniu planujesz zakup minimum 65" wiec oledzik 55 odpada .

illusionist

New member
Z 55 cali właśnie rezygnuje i chce przeskoczyć na coś większego, ponieważ sam pokój jest dosyć spory (ok. 40m2) a tv oglądamy mniej więcej z 4-5 metrów, dlatego też rozmiar TV to minimum 65cali. Tylko pytanie, co wybrać ? Dla ułatwienia dodam, że telewizor głównie używany do filmów z bluray i dużej ilości meczy piłkarskich TV Satelitarnej (podłączony zarówno dekoder NC+ jak i Polsatu).

P.S. Tak się teraz zastanawiałem, czy pionowe, szare paski/kreski, o których wspominałem powyżej, a które są ewidentnie widoczne na TV Philipsa u znajomego, to wina TV, czy może ten typ tak ma, że takowe paski występują... ?

D

Deleted member 121090

Guest
Saturn miał ostatnio w promocji Panasa 65AX900 za 10500zł.
Chyba już promocja się skończyła ale można zapytać czy nie można jeszcze w tej cenie kupić.

pantomima

Banned
75 cali a gdzie to postawic? w swietlicy?;-)

Czasami bywa z tym problem i pojawia sie grymas na twarzy bo to juz kawal mebla i nie bardzo jest go jak wpisac w te cztery katy ;) ale jak sie juz z tym uporamy to grymas zamienia sie w banana .

Swego czasu bedac w Londynie chodzilem po sklepach rtv z mysla trafienia na pewien model tv . Po wejsciu do jednego z takich sklepow przez dluzsza chwile zapommialem o modelu ktorego szukalem a cala moja uwage skupilem na 75" ledzie samsunga . Stalem tak przy nim killa minut i wzdychalem sam do siebie ;).Nie mialem wczesniej okazji widziec tv z taka przekatna a moja jedyna reakcja na tamta chwile to bylo jedno wielkie WoooW ! Wychodzac ze sklepu jeszcze na progu zerkalem na ten tv i usmichalem sie do siebie krecac glowa ;)

55 calowy oled ze swa czernia i kontrastem napewno wywoluje pozytywne wibracje ale nie az takie jak taka 75 calowa tafla szkla ! Jakby dorzucic do tego jeszcze jakies demko 4k to zeby nie wiem co ,to taki 55 calowy oled z ta swoja super czernia i kontrastem nie przebije wrazen jakie odda tv takich gabarytow .
Bierz jak najwiekszy w miare mozliwosci i nie zawracaj sobie nawet glowy tym oldem .

Ostatnia edycja:

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
Oj tam, oj tam. Wyjąłeś z kontekstu.
Bo ten model o którym rozmawiamy gra bardzo dobrze.

Do góry