Telewizor 55"

pafcio1987

New member
Witam,

Zastanawiam się nad wyborem telewizora do salonu. Nie jestem jakimś maniakiem TV, dlatego najważniejszą rzeczą dla mnie jest jakoś obrazu, odległość od telewizora to będzie jakieś 2,8-3m. Oczywiście czasami też będę korzystał z konsoli do gier i różnych bajerów smart TV. Trochę już szukam w necie i mam 3 typy:

1. Sony KDLW905
2. Samsung UE55F8000
3. Pansonic TX-L55WT60E

Będę wdzięczny za wszelkie sugestie i opinie podanych przeze mnie produktów.

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
Każdy z nich ma swoje wady i zalety.
Ale do gier Panasonic ma najniższy on input lag. Ma też doskonale wyposażenie
Trzy tunery,multiroom,miracast,wspiera flasha. Ale najważniejsze ma extra płynność, świetne skalowanie i znakomita jakość obrazu.

pafcio1987

New member
Każdy z nich ma swoje wady i zalety.
Ale do gier Panasonic ma najniższy on input lag. Ma też doskonale wyposażenie
Trzy tunery,multiroom,miracast,wspiera flasha. Ale najważniejsze ma extra płynność, świetne skalowanie i znakomita jakość obrazu.

Czyli generalnie do moich potrzeb :). Płynność i jakość obrazu to priorytety, jak już wcześniej napisałem. A jak jest z jakością u Panasonica? Matryca matowa czy błyszcząca? TV będzie wisiał na prostopadłej ścianie do balkonu (największego okna) gdzie od zachodu świeci słońce.

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
To są topowe modele . Panasonic na bardzo dobrą powłokę antyrefleksową.
Dlatego go dostałeś w ofercie bo właśnie skalowanie obrazu i obróbkę sygnału ma rewelacyjne.

pafcio1987

New member
Czyli mam rozumieć, że polecasz Panasonica? Szczerze powiedziawszy z tej całej trójki od początku byłem za tv Panasonica, chciałem tylko żeby ktoś mnie do niego bardziej przekonał lub odradził jeżeli byłby niewart swojej ceny :). Zastanawiam się jeszcze nad jakimś 32" do sypialni i tutaj też pytanie, czy również Panasonic daje sobie tutaj radę z modelem TX-L32E6E czy lepiej zainwestować w tv innego producenta, który będzie znacznie lepszy?

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
Z tego Panasonica nie tylko będziesz zadowolony ale będziesz .... bardzo zadowolony.

Ale jakie masz warunki w sypialni ?

pafcio1987

New member
Dzięki za wszelkie sugestie. Szczerze powiedziawszy to nawet nie brałem pod uwagę Philipsa, ale ambilight może dać naprawdę kozacki efekt w sypialni :). Tylko, że rozbieżność cenowa między tymi dwoma telewizorami 32" jest dosyć spora.

Do góry