Telewizor 55" do PS5 - maksimum 2500 złotych

Krzy5i3k

New member
Cześć wszystkim,
Bardzo proszę o pomoc w doborze 55 calowego średniaka do PS5.
Najlepiej dostępnego od ręki w marketach elektrycznych, który zmieści się w budżecie do 2500 złotych.
Zależy mi, żeby miał przyzwoity dźwięk i w miarę możliwości VRR (120Hz nie jest must have).
Do tej pory korzystałem z LG 50UK6470PLC i pewnie nadal bym z niego korzystał gdyby nie to, że potrzebuję trochę większej matrycy.
Podpowiecie czego szukać?

Ps. Biorę pod uwagę wszystkie dostępne na rynku marki poza Toshibą.

Ostatnia edycja:

conqest

Well-known member
Bez reklam
55 LG chcesz zamienić na trochę większe 55.... Ciekawe :)

Wysłane z mojego Redmi Note 7 przy użyciu Tapatalka

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
Z bardzo dobrych w klasie cenowej masz :
- TCL 55 Qled C725
- Philips 58PUS7805
- TCL 55 Qled C711
- Philips 58PUS8535
- LG 55UP8103
Jak będziesz niebieski masz specjalną ofertę Plus dodatkowo pakiet gratisów o wartości 500 zł .

Krzy5i3k

New member
Brałem głównie pod uwagę TCL 55 C725 ale trafiłem gdzieś na recenzję w których zbierał oceny 3/10 i trochę mnie to odstraszyło.
Zastanawiałem się też nad LG 55UP8103, tylko że on chyba nie ma HDMI2.1 i VRR.
Jeżeli chodzi o Philipsy, niestety odpadają przez brak możliwości korzystania z HBO Max (to akurat ważne dla żony).

Nie ukrywam, że LG by mi najbardziej pasował ponieważ przyzwyczaiłem się do WebOS i ultra niskiego input laga. Jednocześnie zastanawiam się, czy ten VRR jest mi tak niezbędny do szczęścia - wyczytałem że cudów nie ma i nie sprawi że gry w wersji 30FPS zaczną nagle płynnie działać bez tragicznego rwania obrazu.
Ps. Jak wypada Samsung QE55Q67AAU na tle tego LG?

Ostatnia edycja:

Krzy5i3k

New member
Wg. internetu nie ma HBO Max na 58PUS7805 z Saphi.
Natomiast 58PUS8535 jest za drogi.

Biorę pod uwagę 55UP81003LR, C725, ewentualnie QE55Q67AAU ze swoich wykopalisk z neta.

Do góry