telewizor 55'' do 5tyś

Luluś1

New member
Witam pomoże mi ktoś doświadczony wybrać telewizor 55'' do 5tyś może być bez bajerów,bez 3d,bez smarta zależy mi tylko na obrazie ma być żyleta czy sony 55w829b spełni moje oczekiwania czy jest coś ciekawszego jeszcze w podobnej cenie dzięki za odpowiedzi.

WuMike

New member
Bez reklam
55W829B to chyba najrozsądniejszy wybór w tej cenie, jeżeli patrzysz tylko i wyłącznie z punktu widzenia jakości obrazu. Alternatywą mógłby być ewentualnie Panasonic 55AS640.

WuMike

New member
Bez reklam
Jeżeli masz parcie na większy ekran, rozważ 60W605B. To świetny model na matrycy Sharp UV2A, gra bardzo podobnie do 55W829B, ale jest większy. Ma także wszystkie tryby upłynniania obrazu i chociaż teoretycznie 60W605B podaje 400Hz sygnał (W829 800Hz), ja żadnej różnicy nie widziałem, szczerze mówiąc.

Sam wziąłbym chyba 60W605B, ze względów rozmiarowych. Odległość 4m kwalifikuje już do wybrania 60+ cali.

Luluś1

New member
Ja mam odległość 3m boję się że ta 60-ka może by była za duża sam już nie wiem który model wybrać jak na razie ta 55-ka mi w głowie siedzi ale znowu 60-ka kusi mecze piłki nożnej to by była jazda dopiero na który model mam się zdecydować pomóżcie.

WuMike

New member
Bez reklam
60" z odległości 3m jest OK, pod warunkiem, że sygnał to HD, minimum 720p lub 1080i.

Ja osobiście wziąłbym ten większy, czyli 60W605B.

Luluś1

New member
Duża jest różnica w jakości obrazu między 55'' a 60-ką tymi modelami jw miał ktoś do czynienia z tą 60-ką waham się który model wybrać.

WuMike

New member
Bez reklam
Różnica według mnie jest minimalna i wynikająca tak naprawdę tylko z wielkości ekranu. Wszystkie tryby upłynniania obrazu są takie same w obu, pomimo teoretycznych 800Hz, które posiada W829.

Siedząc bardzo blisko, obraz prezentowany przez 60W605B jest minimalnie mniej wyraźny, ale oddalając się na 2-2,5 metrów, nie ma praktycznie żadnej różnicy, a w nagrodę jest większy ekran.

Dodatkowo, dzisiaj 60W605B kosztuje nieco ponad 4800 PLN i można wziąć go na raty 0%, w Sony Centre.

Do góry