maciek4523
New member
Witam. posiadam w tym momencie Panasonic TX50ST50B, świetna plazma, ale nadszedł czas na zmianę, po pierwsze, dlatego, że latem mi strasznie nagrzewa pokój, po drugie, choć nie tak istotne, pobór mocy, a po trzecie dlatego, że lubię zmieniać sprzęt co jakiś czas ;p. Szukam 55 cali, w cenie do 4 tyś. Telewizora używam głównie do filmów z komputera, okazjonalnie PS3, nie oglądam telewizji i nie są mi też potrzebne bajery typu 3D czy androidy i tego typu sprawy, liczy się tylko jakość wyświetlanego obrazu, dźwięk nie ma znaczenia bo i tak leci z kompa. Odległość od telewizora to około 3-4m, pokój jest ciemny, zresztą pracuję na nocki więc i tak siedzę po nocach, a w dzień śpię, więc tak naprawdę nie ma momentu, w którym w pokoju jest dużo światła dziennego. Pokój jest dość spory, ale tak jak napisałem, odległość od telewizora nie jest za duża, oglądam najczęściej przy zgaszonym świetle, nie jest ważne wifi. W telewizorach nie lubię smużenia, opóźniania obrazu, lubię obraz raczej ostry z dobrą czernią i szybkim odświeżaniem. Rozdzielczość może być HD, ale jak coś się upoluje w 4k to też nie będę narzekał, telewizor gra 3-5h na dzień. Dzięki i pozdrawiam!