Telewizor 55 cali do 7500 zł.

krzysztof410

New member
Witam

Chciałbym zakupić telewizor. Gdy telewizor Sony KD-55X8509C trafił do sprzedaży byłem na niego prawie, że zdecydowany, ale im więcej o nim czytam to sam już nie wiem co mam robić. Proszę o podanie jakichś propozycji, co teraz było by najlepszym wyborem. Dodam, że telewizor nie musi być 4k, może być również Full HD. Nie szukam telewizora z zakrzywioną matrycą. Kwoda za jaką chciałbym kupić telewizor to powiedzmy 7500 zł.

1.Jak duże jest pomieszczenie w którym ma być telewizor ? 25m2
2.Jak daleko siedzimy od ekranu telewizora ? około 2,8m
3.Ile osób zasiada przed telewizorem ? 2
4.Czy siedzimy na wprost ekranu czy również bokiem do ekranu ? Na wprost.
5.Telewizor ma stać czy ma wisieć ? Na razie stać a docelowo wisieć.
6.Jak słońce świeci w pokoju ? Swieci tylko wieczorem przez około 1,5 godziny i tylko latem.
7.Jaki masz obecnie telewizor ? BRAK
8.Co chcemy aby telewizor posiadał? Obsługa internetu, możliwość podłączenia modułu CI z cyfrowego polsatu (dvb-s/s2?),.
9. Jaki sygnał będzie podłączony do telewizora? Cyfrowy Polsat
10.Jakie urządzenia? Laptop, pendrive, smartfon
11.Ile godzin dziennie ma pracować telewizor ? od 2 do 4.
12.Preferujesz matrycę matową czy błyszczącą ? Matową
13.Jaki rodzaj programów oglądasz najczęściej ? Filmy, sport, przyroda.
14.Czy zamierzasz serfować po internecie ? Tak, ponieważ nie posiadam komputera.
15.Czy zamierzasz grać w gry ? Nie
16.Preferencje co do marki. Brak
17.Preferencje co do wielkości? 55 cali.
18.Co Cię denerwuje w telewizorach ?
19.Więcej oglądasz wieczorami czy w dzień ? W dni pracujące tylko wieczorem a w weekendy to jak wszyscy.
20.Do jakiej maksymalnej kwoty planujesz zakup ? 7500zł.
21.Czy telewizor ma mieć 3D ? Nie potrzeba

Pozdrawiam

Ostatnia edycja:

krzysztof410

New member
Jutro planuję zakupić ten telewizor Sony. Ostatnio gdzieś tutaj wyczytałem że można dokupić jakąś gwarancję u producenta. Czy może ktoś mi napisać o co dokładnie chodzi lub podać jakiś link?

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
Tak, można razem z telewizorem dokupić oryginalną gwarancję Sony ale tylko wybranych sklepach. Napisz proszę na PW dostaniesz info.

Do góry