Telewizor 55" 3,5-4 tys

Prosper0823

New member
1. Jak duże jest pomieszczenie w którym ma być telewizor ? +/- 20m2
2. Jak daleko siedzimy od ekranu telewizora ? 2-3m
3. Ile osób zasiada przed telewizorem ? 3 dorosłych
4. Czy siedzimy na wprost ekranu czy również bokiem do ekranu - czy kąty są ważne ? Również bokiem, odchylenie może nie jest jakieś bardzo duże, natomiast kąty widzenia są istone.
5. Telewizor ma stać czy ma wisieć ? Stać
6. Jak słońce świeci w pokoju ? Po lewej stronie od telewizora w godzinach przedpołudniowych (są rolety)
7. Jaki masz obecnie telewizor ? 13 letni LG 43"
8. Co chcemy aby telewizor posiadał ? Najważniejsza dla mnie jest jakość obrazu w podanym zakresie cenowym ,smart tv mniej istotny z uwagi na fakt że mam chromecasta i dekoder który ma potrzebne aplikacje
9. Jaki sygnał będzie podłączony do telewizora: ( 4K, HD, SD ) 4K
10. Jakie urządzenia będą podłączone do telewizora ? Dekoder Ultrabox4K platformy Canal+
11. Ile godzin dziennie będzie pracować telewizor ? 2-4 godziny dziennie
12. Preferujesz matrycę matową czy błyszczącą ? Nie mam zdania
13. Jaki rodzaj programów oglądasz najczęściej ? Sport (piłka nożna), filmy akcji
14. Czy zamierzasz korzystać z internetu na ekranie telewizora ? Raczej nie
15. Czy zamierzasz grać w gry PC / konsola - jeśli tak to ile % dziennie? Na ten moment nie, ten aspekt nie jest dla mnie priorytetowy
16. Więcej oglądasz wieczorami czy w dzień ? Częściej wieczorami
17. Preferencje co do wielkości? 55cali
18. Co Cię denerwuje w telewizorach ? -
19. Preferencje co do marki ? Raczej nie Manta, natomiast o LG mam bardzo dobre zdanie.
20. Czy telewizor ma mieć 3D - jeśli tak to jakie , pasywne czy aktywne ? Nie
21. Do jakiej maksymalnej kwoty planujesz zakup ? Do 4000 PLN
22. Czy będziesz zainteresowany profesjonalną kalibracją ekranu w celu wyciśnięcia maksymalnych możliwości nowego sprzętu ? Raczej nie

Ważne jest dla mnie to aby telewizor wyświetlał dobrze obraz na kanałach HD, bo jak wiemy tych 4K jest póki co jak na lekarstwo. Preferuje również częstotliwość odświeżania 100hz, aby obraz wyglądał płynnie.

Z góry dziękuję wszystkim za sugestie :)

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
Oczywiście znajdziesz Oled 55 X98 za 3999 zł
Z LCD :
- Philips 58PUS8535
- TCL 55X815
- Sony 55XH90
- LG 55 Nano 863
Jak będziesz niebieski masz dodatkowo pakiet gratisów.

Do góry