Witam,
zgodnie z tematem trwają poszukiwania tv do cyfrowego polsatu z obsługą CI, ankieta poniżej:
1.Jak duże jest pomieszczenie w którym ma być telewizor ? 25m2
2.Jak daleko siedzimy od ekranu telewizora ? 2 do 4m
3.Ile osób zasiada przed telewizorem ? 1 do 4
4.Czy siedzimy na wprost ekranu czy również bokiem do ekranu ? Na wprost, jak również na lewo od TV.
5.Telewizor ma stać czy ma wisieć ? Raczej stać
6.Jak słońce świeci w pokoju ? Z lewej strony, ekran prostopadle do okien
7.Jaki masz obecnie telewizor ? BRAK
8.Co chcemy aby telewizor posiadał? Obsługa internetu, możliwość podłączenia modułu CI z cyfrowego polsatu (dvb-s/s2?), jeśli to możliwe z opcją nagrywania na zewnętrzny dysk.
9. Jaki sygnał będzie podłączony do telewizora? Z satelity, plus materiały po hdmi i jeśli by była opcja ze smartfona
10.Jakie urządzenia? Laptop, pendrive, smartfon
11.Ile godzin dziennie ma pracować telewizor ? 8
12.Preferujesz matrycę matową czy błyszczącą ? Matową
13.Jaki rodzaj programów oglądasz najczęściej ? przeważnie filmy, czasami sport
14.Czy zamierzasz serfować po internecie ? dobrze by było
15.Czy zamierzasz grać w gry ? sporadycznie
16.Preferencje co do marki ? nie mam takowych, trochę mam niechęć do samsunga ale gdyby był udany model można by przemyśleć propozycję
17.Preferencje co do wielkości? podobno 50-55 cali było by dobre, sugestie odnośnie optymalnej wielkości do pokoju mile widziane
18.Co Cię denerwuje w telewizorach ? brak szerokich kątów widzenia, błyszczące i odbijające ekrany, smużenie lub opóźnienia jakby poklatkowe obrazu, jak są takie kraciaste wzorki ala krawat, koszula jakby ten wzór żył, pływał.
19.Więcej oglądasz wieczorami czy w dzień ? 60% wieczór, 40% dzień
20.Do jakiej maksymalnej kwoty planujesz zakup ? 3000zł. (gdyby było warto ostatecznie dorzucić 3300zł.)
21.Czy telewizor ma mieć 3D ? Nie potrzeba
lub ewentualnie bez obsługi modułu + jakiś model zewnętrznego tunera do CP.
Czy kwota jest realna, nie wiem więc z chęcią przeczytam jakieś opinie i na ten temat
Dzięki z górki
zgodnie z tematem trwają poszukiwania tv do cyfrowego polsatu z obsługą CI, ankieta poniżej:
1.Jak duże jest pomieszczenie w którym ma być telewizor ? 25m2
2.Jak daleko siedzimy od ekranu telewizora ? 2 do 4m
3.Ile osób zasiada przed telewizorem ? 1 do 4
4.Czy siedzimy na wprost ekranu czy również bokiem do ekranu ? Na wprost, jak również na lewo od TV.
5.Telewizor ma stać czy ma wisieć ? Raczej stać
6.Jak słońce świeci w pokoju ? Z lewej strony, ekran prostopadle do okien
7.Jaki masz obecnie telewizor ? BRAK
8.Co chcemy aby telewizor posiadał? Obsługa internetu, możliwość podłączenia modułu CI z cyfrowego polsatu (dvb-s/s2?), jeśli to możliwe z opcją nagrywania na zewnętrzny dysk.
9. Jaki sygnał będzie podłączony do telewizora? Z satelity, plus materiały po hdmi i jeśli by była opcja ze smartfona
10.Jakie urządzenia? Laptop, pendrive, smartfon
11.Ile godzin dziennie ma pracować telewizor ? 8
12.Preferujesz matrycę matową czy błyszczącą ? Matową
13.Jaki rodzaj programów oglądasz najczęściej ? przeważnie filmy, czasami sport
14.Czy zamierzasz serfować po internecie ? dobrze by było
15.Czy zamierzasz grać w gry ? sporadycznie
16.Preferencje co do marki ? nie mam takowych, trochę mam niechęć do samsunga ale gdyby był udany model można by przemyśleć propozycję
17.Preferencje co do wielkości? podobno 50-55 cali było by dobre, sugestie odnośnie optymalnej wielkości do pokoju mile widziane
18.Co Cię denerwuje w telewizorach ? brak szerokich kątów widzenia, błyszczące i odbijające ekrany, smużenie lub opóźnienia jakby poklatkowe obrazu, jak są takie kraciaste wzorki ala krawat, koszula jakby ten wzór żył, pływał.
19.Więcej oglądasz wieczorami czy w dzień ? 60% wieczór, 40% dzień
20.Do jakiej maksymalnej kwoty planujesz zakup ? 3000zł. (gdyby było warto ostatecznie dorzucić 3300zł.)
21.Czy telewizor ma mieć 3D ? Nie potrzeba
lub ewentualnie bez obsługi modułu + jakiś model zewnętrznego tunera do CP.
Czy kwota jest realna, nie wiem więc z chęcią przeczytam jakieś opinie i na ten temat
Dzięki z górki