Telewizor 50+ do CP z modułem CI

tracker

New member
Witam,

zgodnie z tematem trwają poszukiwania tv do cyfrowego polsatu z obsługą CI, ankieta poniżej:

1.Jak duże jest pomieszczenie w którym ma być telewizor ? 25m2
2.Jak daleko siedzimy od ekranu telewizora ? 2 do 4m
3.Ile osób zasiada przed telewizorem ? 1 do 4
4.Czy siedzimy na wprost ekranu czy również bokiem do ekranu ? Na wprost, jak również na lewo od TV.
5.Telewizor ma stać czy ma wisieć ? Raczej stać
6.Jak słońce świeci w pokoju ? Z lewej strony, ekran prostopadle do okien
7.Jaki masz obecnie telewizor ? BRAK
8.Co chcemy aby telewizor posiadał? Obsługa internetu, możliwość podłączenia modułu CI z cyfrowego polsatu (dvb-s/s2?), jeśli to możliwe z opcją nagrywania na zewnętrzny dysk.
9. Jaki sygnał będzie podłączony do telewizora? Z satelity, plus materiały po hdmi i jeśli by była opcja ze smartfona
10.Jakie urządzenia? Laptop, pendrive, smartfon
11.Ile godzin dziennie ma pracować telewizor ? 8
12.Preferujesz matrycę matową czy błyszczącą ? Matową
13.Jaki rodzaj programów oglądasz najczęściej ? przeważnie filmy, czasami sport
14.Czy zamierzasz serfować po internecie ? dobrze by było
15.Czy zamierzasz grać w gry ? sporadycznie
16.Preferencje co do marki ? nie mam takowych, trochę mam niechęć do samsunga ale gdyby był udany model można by przemyśleć propozycję
17.Preferencje co do wielkości? podobno 50-55 cali było by dobre, sugestie odnośnie optymalnej wielkości do pokoju mile widziane
18.Co Cię denerwuje w telewizorach ? brak szerokich kątów widzenia, błyszczące i odbijające ekrany, smużenie lub opóźnienia jakby poklatkowe obrazu, jak są takie kraciaste wzorki ala krawat, koszula jakby ten wzór żył, pływał.
19.Więcej oglądasz wieczorami czy w dzień ? 60% wieczór, 40% dzień
20.Do jakiej maksymalnej kwoty planujesz zakup ? 3000zł. (gdyby było warto ostatecznie dorzucić 3300zł.)
21.Czy telewizor ma mieć 3D ? Nie potrzeba

lub ewentualnie bez obsługi modułu + jakiś model zewnętrznego tunera do CP.

Czy kwota jest realna, nie wiem więc z chęcią przeczytam jakieś opinie i na ten temat

Dzięki z górki

tracker

New member
Chodzi o ten model:

panasonic.com/uk/consumer/viera-televisions/led/tx-55cs620b.html

bo nie wiele wyników wyrzuca internet, a w specyfikacji nie ma dvb-s tunera wiec satelity nie ogarnie.

Jeśli nie da się ogarnąć takiego telewizora by wyeliminować zewnętrzny tuner to jaki do podanej kwoty można znaleźć który by był najbliżej wymienionych wymagań?

P.s. Mile widziane również namiary gdzie jeszcze te telewizory są dostępne, może być priv.

Do góry