Telewizor 4K który wybrać ?

kacper-24

New member
a proszę bardzo :) robione telefonem i przy słabym świetle ale i tak widać ogromną różnicę. Poziom czerni też można zauważyć ;)
DSC_0113.jpg
DSC_0116.JPG

kacper-24

New member
digitalus dziwne, że u ciebie za oknem jeszcze jasno :D a poza tym obraz masz strasznej jakości (zmień ustawienia) ostrość na najwyższym poziomie, a i tak wyostrza tylko niektóre strefy... widać to na twoim pierwszym zdjęciu twarzy. Miejscami wyostrzone grubo poza naturalność, a miejscami mydlane i niewyraźne. Kolory również dalekie od naturalności... (sorry za post pod postem) i więcej już nie zaśmiecam tematu...

Obraz jest wyraźny i szczegółowy jak żyleta chociaż ostrość mam na 0 bo nie lubię nienaturalnych obrazów... słabe zdjęcia telefonem ale i tak o wiele lepiej wyglądają jak twoje :) i nie ma się co przedrzeźniać jak jakieś dzieci... twoje przykłady w ogóle nie powinny sie pojawić bo jest przepaść technologiczna i jakościowa między twoimi tv a tymi o których piszemy...

Ostatnia edycja:

digitalus

Banned
Teraz juz wiem dlaczego kupiles samsunga bo lubisz zanik szczegolow i brak ostrosci. Dobry telewizor musi posiadac ostrosc. W samsungach nigdy nie bylo ostrosci.
Przykladowo na zdjeciu pioneer kuro.Tez napiszesz ze ostrosc ustawiona jest zbyt wysoko?.Nie znasz sie:)

ag8YPjpg_snpqqqr.jpg

photos-cine-033.jpg

60863c95_p1200472.jpeg

Ostatnia edycja:

digitalus

Banned
Jeszcze jedno , po prawej stronie na dole ekranu na zdjeciu ktore zrobiles widac jakies straszne plamy.Proponuje zglosic telewizor do naprawy. Zaznaczylem to miejsce na obrazku.

lcdJPG_snhppnr.jpg

A JA nie polecam samsunga bo samsung psuje sie najczesciej.

•• Samsung H6700 - problemy z serwisem - Interwencje Komputer Świata

Naprawa telewizorw Wrocaw. Standardowe usterki telewizorw Samsung

Tajemnice korporacji odc 3 Ściemy wielkich marek - video w cda.pl

Najmniej awaryjny jest pioneer i panasonic.

Na stronie consumeraffairs samsung ma najwiecej negatywnych komentarzy l ludzie boja sie juz samsunga kupowac bo telewizor jest wybuchowy doslownie.

Top 2,907 Complaints and Reviews about Samsung TV | Page 16

I have a Samsung Smart TV 3D Model: UE40D6100-SWXXH bought 2 years ago (out of warranty already); one week ago while I was at home, the TV base exploded and the shards flew all over the house and almost injured my baby-boy (one month old). I was very scared about and morally affected. I tried to contact Samsung for an expertize. The feedback was that they might replace the TV base, but this is not an option for me. How can I know that the TV base won't explode again?! No idea how to continue here. Is there a way to obtain from them a valid expertize?

Ostatnia edycja:

jędrzejj 1957

Active member
Bez reklam
Witam . Chciałbym się poradzić ekspertów który 4k telewizor kupić tylko 55 cali mnie interesuje podam te które mam na oku :
LG 55UF800V
Panasonic TX-55CX700E
SAMSUNG UE55JS8500
LG UF 950V 55
PANASONIC TX-55AX630
SAMSUNG UE55HU8500

Najbardziej za mną przemawia ten ostatni samsunga. Chciałbym aby telewizor miał dobrą ostrość , odtwarzał filmy FHD oraz 4k z pendrive i dobre skalowanie obrazu do 4k.

Poczytaj testy o LG UF950V i UF860V które naprawdę zbierają bardzo dobre recenzje , a co ważne w ; prawdziwych; testach . Widziałem na własne oczy w warunkach domowych model UF860V (nie 850V ) i zrobił na mnie duże wrażenie. Naturalność kolorów , ostrość , po ustawieniu niektórych parametrów dość dobrą czerń , a oglądanie z różnych miejsc nie stanowi żadnych problemów w przeciwieństwie do Samsungów itp. TV nie traci nic na jakości obrazu i jeżeli nie będziesz oglądał w ; ciemnicy; to na pewno czerń nie będzie problemem. Z tego co mi sąsiad powiedział to czyta wszystko co mu załadujesz , a patrząc na 4K z satelity oczy wychodzą na zewnątrz....

jędrzejj 1957

Active member
Bez reklam
@kacper-24 w necie można poczytać że modele z 2015 roku odczytują ; wszystko; , a ich system webOS 2.0 jest przedstawiany jako najlepiej dopracowanym , najszybszym obecnie na rynku.

kacper-24

New member
rozumiem, jak wybierałem Tv to nie ten model który tu zaproponowano ale na tym forum i nie tylko wręcz przestrzegali mnie przed lg z tego roku... no nieważne, nie posiadam go ani nie miałem szans testować, a ten lg który zaproponowaliście jest z górnej półki i możliwe, że jest super ;)

Ostatnia edycja:

digitalus

Banned
Digitalus oglądałeś kiedyś discovery science? :grin: jak nie to obejrzyj bo te plamy są w scenie z reklamą discovery :grin:

Nie mam tego kanalu.Ogladam tylko programy z dvb-t. SAMUNGA na pewno nie warto kupowac bo psuje sie najczesciej.Samsung to najgorszy wybor.Teraz bede o tym przypominal jeszcze czesciej :grin:

Jak pisałem w innym temacie: bzdury opowiadasz. Ile Ci płacą za takie posty?

Wysłane z mojego SM-G900F
Placą mi milon dolarow na godzine :grin:

Ostatnia edycja:

RHJG

New member
Bez reklam
Witam bardzo dobra rada, ale nie skuteczna jak widać ? Wysyłamy kol.digitalusa do specjalisty od kilku lat... pewnie nigdy nie był,poprawy nie widać.Ogląda tylko dvb-t,ma do czynienia tylko z dwoma TV a porady udziela jakby był ekspertem w MM czy Saturnie.Jest chorym trollem tylko dziwie się Adminowi-zero reakcji na łamanie regulaminu (spam).Nie dziwię się za to,że coraz więcej użytkowników przenosi się na "zaprzyjaźnione" Forum ! Tam nie ma szans na takie pisanie jak tutaj....Wyrażanie opinii,krytyka-tak,a nie chore z nienawiści,zazdrości spamowanie....

digitalus

Banned
Jest demokracja , kazdy moze wyrazic swoja opinie.Specjalista nie jest mi potrzebny.
Nie ogladam kanalow z platform satelitarnych bo na wszystkich programy przerywane sa reklamami.Nie warto placic za takie kanaly.Wystarcza mi tvp 1 hd i tvp 2 hd z dvb-t.Programy na tvp1 i tvp2 hd nie sa przerywane reklamami. Teraz pewnie napiszesz ze pracuje w tvp;)
Do kompletu brakuje jeszcze opinIi kolegi tdx ale od dluzszego czasu nie zaglada na forum.Ostatni jego komenarz napisal w lutym tego roku.Troche martwie sie o niego.

Ostatnia edycja:

digitalus

Banned
Ogląda tylko dvb-t,ma do czynienia tylko z dwoma TV a porady udziela jakby był ekspertem w MM czy Saturnie.

Jesli juz wspomniales o mm i saturnie to znajomy pracuje w jednym w tych sklepow i poleca tylko samsuga , wszystkie inne telewizory sa be .zawsze smieje sie z niego_Ostatnio gdy chwile rozmawialismy w sklepie przyszedl niezadowolony posiadacz samsunga.Powiedzial ze po wlaczeniu telewizora samsung tuner nbox resetuje sie a w poprzednim telewizorze sony tego nie bylo.Znajomy sprzedawca oczywiscie nie pomogl w tym przypadku.Sprzeda duzo telewizorow samsunga jedzie ta targi ifa do Berlina.Klienci "lykaja" samsunga jak pelikany:)

To bardzo dobry komentarz ,cytat z internetowej strony

Producenci zdając sobie sprawę, że zakup telewizora często dokonywany jest na podstawie impulsu wywołanego pierwszym wrażeniem, specjalnie, fabrycznie przygotowują odbiorniki tak aby przykuwały wzrok konsumenta. Zdecydowana większość telewizorów eksponowanych w sklepie ma specjalnie dobrane parametry wyświetlania - obraz jest bardzo jasny, kolory jaskrawe, a obraz coraz częściej prezentowany jest ze źródeł wysokiej rozdzielczości. Takie ustawienia dobrze sprawdzają się w sklepie, lecz gdy przywieziemy telewizor do domu okaże się, że mamy zupełnie inne warunki oglądania telewizji i ustawienia sklepowe są po prostu niewłaściwe. Kolory, które w markecie wyglądały na piękne, nie mają wiele wspólnego z rzeczywistymi, występującymi w naturze, jasność jest za wysoka, bo męczy nam się wzrok, a obraz z kablówki wygląda o wiele gorzej niż w sklepie.

Puszczanie filmów o wysokiej rozdzielczości to nie jedyna metoda na wrabianie kupujących
Motywują nas także sami producenci, którzy płacą prowizję od sprzedanych odbiorników. W ten sposób dorabiam do pensji nawet kilkaset złotych miesięcznie – przyznaje sprzedawca. O takich praktykach nikt oficjalnie nie mówi.

Ostatnia edycja:

slawkor

Member
Bez reklam
Jesli juz wspomniales o mm i saturnie to znajomy pracuje w jednym w tych sklepow i poleca tylko samsuga , zawsze smieje sie z niego_Ostatnio gdy chwile rozmawialismy w sklepie przyszedl niezadowolony posiadacz samsunga.Powiedzial ze po wlaczeniu telewizora samsung tuner nbox resetuje sie a w poprzednim telewizorze sony tego nie bylo.

To bardzo dobry komentarz ,cytat z internetowej strony

Producenci zdając sobie sprawę, że zakup telewizora często dokonywany jest na podstawie impulsu wywołanego pierwszym wrażeniem, specjalnie, fabrycznie przygotowują odbiorniki tak aby przykuwały wzrok konsumenta. Zdecydowana większość telewizorów eksponowanych w sklepie ma specjalnie dobrane parametry wyświetlania - obraz jest bardzo jasny, kolory jaskrawe, a obraz coraz częściej prezentowany jest ze źródeł wysokiej rozdzielczości. Takie ustawienia dobrze sprawdzają się w sklepie, lecz gdy przywieziemy telewizor do domu okaże się, że mamy zupełnie inne warunki oglądania telewizji i ustawienia sklepowe są po prostu niewłaściwe. Kolory, które w markecie wyglądały na piękne, nie mają wiele wspólnego z rzeczywistymi, występującymi w naturze, jasność jest za wysoka, bo męczy nam się wzrok, a obraz z kablówki wygląda o wiele gorzej niż w sklepie.

Puszczanie filmów o wysokiej rozdzielczości to nie jedyna metoda na wrabianie kupujących
Motywują nas także sami producenci, którzy płacą prowizję od sprzedanych odbiorników. W ten sposób dorabiam do pensji nawet kilkaset złotych miesięcznie – przyznaje sprzedawca. O takich praktykach nikt oficjalnie nie mówi.

Porady poradami, sprzedawcy w 90 procentach sklepów nie mają pojęcia o np. odświeżaniu natywnym matrycy aco dopiero o jakiś hercach w odświeżaniu czy inne takie tam.

Sporo racji jest w tym, że większość sklepów wystawia telewizory z ustawionymi parametrami tak, żeby przykłuć oko, ale jakbym miał tak oglądać tv szczególnie wieczorem to by mi oczy wypaliło.

Jeśli chodzi o producentów tv to nie ma co sie czepiać jakiejś marki tylko ocenić realnie możliwości do ceny. I jeśli chodzi o funcje Smart czy obsługe multimediów to niezaprzeczalnie prym wiedzie Samsung i co tego nie ma chyba złudzeń.

Lg i Panasonic z kolei robią już świetne Oledy ale na dobrą sprawę jeszcze nieco za drogie dla przeciętnego Polaka zarabijącego niewielkie pieniądze.

Także wydaje mi się, że trzeba by rozważyć najpierw czego oczekujemy od tv a dopiero wtedy szukać konkretnego modelu.

Do tej pory ceniłem markę Sony na rynku z uwagi na ich jakość , ale to co zobaczyłem w tym roku w sklepach to jakaś kpina z potencjalnego nabywcy. Jak wziąłem pilot multimedialny od modelu x8509 to przez chilę myślałem, że to pilot od jakiegoś chińskiego marketowego badziewia.

Bardzo podoba mi sie podświetlenie ambilight w Philipsach , ale jakbym miał walczyć z oprogramowaniem tak jak i w Sony to bym nerwowo nie wytrzymał.

cezary69

New member
Bez reklam
Każda firma ma coś za uszami i nic na to się nie poradzi. Do końca też nie można się sugerować komentarzami na forach bo wiadomo jak jest kto płaci ten wymaga :) a robią teraz tak tv, że on nie będzie grał u kupującego ileś tam lat, a góra 2-3 i wymiana na nowy. A kogo na co stać to już inna sprawa bo kto bogatemu broni kupić tv za 15 czy 20 tyś :D

topol

New member
W sumie najistotniejsze do czego telewizor ma służyć Bo dostępność nawet prawdziwego Full HD jest relatywnie niewielka w ofertach platform cyfrowych o 4K nawet nie wspomnę.
Jak dla mnie, na dzisiaj, 4K to tylko marketingowy wabik. Bez istotnej wartości dla przeciętnego telewidza.

Passportnąłem SE

Do góry