Telewizor 4k do 8000 zł

Nightry

New member
Witam.
Jestem nowy na forum i jeśli pomyliłem działy,proszę o przeniesienie.
Planuje zakup telewizora 4k 50-60" do ok 8000 zł.Proszę o pomoc przy wyborze najlepszego w tym przedziale.Zalezy mi na dobrym obrazie jak rownież systemie i ogólnej funkcjonalności.
Jeśli będzie potrzeba więcej informacji chętnie podam :)
Z góry dzięki za pomoc :wink:

barburian

New member
Bez reklam
TV propozycja

Jeśli oglądasz na wprost i max do 25 stopni to na matrycy VA te :
55JS9000 Samsung
55CX800 Panasonic
55X9305C SONY - wiecej niz 8 tys cena
55KS9000 Samsung
55PUS8601 Philips

Co do obrazu musisz sam ocenić który Ci odpowiada.

Witam.
Jestem nowy na forum i jeśli pomyliłem działy,proszę o przeniesienie.
Planuje zakup telewizora 4k 50-60" do ok 8000 zł.Proszę o pomoc przy wyborze najlepszego w tym przedziale.Zalezy mi na dobrym obrazie jak rownież systemie i ogólnej funkcjonalności.
Jeśli będzie potrzeba więcej informacji chętnie podam :)
Z góry dzięki za pomoc :wink:

barburian

New member
Bez reklam
I z jakiej odległości chcesz oglądać TV ? bo jak z większej niż 2,5m to odpuścił bym sobie 4K i kupił OLED 55 cali FHD, pod względem jakości obrazu zmiata wszystkie 4K , a z odległości powyżej 2,5m nie zobaczysz róznicy czy to 4K czy FHD .

Seizo

Active member
Bez reklam
Polecam jeszcze w większym rozmiarze 65W855c. Ewentualnie poczekaj na Samsunga KS7000 z wyświetlaczem Quantum Dot. Będzie w rozmiarze 60" a jego cena szacowana jest na 7899zł.

Nightry

New member
Większy niż 60 cali nie zmieści się przez meble :-( a kupić muszę na już bo stary się zepsuł :/

Odległość oglądania nie jest większa niz 2,5m jednak kąt dość duży przez wzgląd na 2 kanapy na których oglądamy.
A co byś powiedział o telewizorze zakrzywionym ? Czy trzeba siedzieć na wprost niego ? Bylby lepszy czy gorszy do wiekszego kata ogladania ?

Ostatnia edycja:

Seizo

Active member
Bez reklam
Z dużego kątów na zakrzywionym może nie być już tak fajnie dla bocznych odbiorców. Jak duży jest ten kąt widzenia?

(Cy)Gorg

New member
Bez reklam
kąt dość duży przez wzgląd na 2 kanapy na których oglądamy.

Tu jednak rozglądaj się za nowymi ekranami IPS wersji płaskiej na rok 2016, jak przypuszczam druga kanapa ustawiona prostopadle do pierwszej. Ma być spory wysyp nowych ekranów IPS, w dobrych cenach. Mimo, że rozumiem sytuacje warto się wstrzymać z zakupem tak jeszcze 2 tygodnie ;-) .

Seizo

Active member
Bez reklam
Na chwilę obecną na IPS jest też bardzo dobry model Sony KD-55X9005C.
Najlepiej udaj się do sklepu i sprawdź na własne oczy. Kąt jaki podałeś nie powinien w znaczący sposób wpłynąć na jakość obrazu w przypadku matrycy VA w Samsungu.

Seizo

Active member
Bez reklam
OLED to super sprawa, ale żywotność matrycy i wypalanie się pikseli to już odrębny temat. Wiadomo, z roku na rok produkują coraz to lepsze panele ale moim zdaniem na OLEDY jeszcze przyjdzie czas i warto poczekać aż ta technologia zostanie dopieszczona. No chyba że, na chwilę obecną nie mamy co z pieniędzmi robić.

barburian

New member
Bez reklam
Tylko OLED

W Twoim przypadku tylko OLED 55EG910V ,

Ewentualnie na matrycy IPS 4K

55UF950V LG IPS
55XD8505 Sony IPS
55CX740 lub 55CX750 Panasonic ( IPS )

Większy niż 60 cali nie zmieści się przez meble :-( a kupić muszę na już bo stary się zepsuł :/

Odległość oglądania nie jest większa niz 2,5m jednak kąt dość duży przez wzgląd na 2 kanapy na których oglądamy.
A co byś powiedział o telewizorze zakrzywionym ? Czy trzeba siedzieć na wprost niego ? Bylby lepszy czy gorszy do wiekszego kata ogladania ?

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
DO 5 tyś masz:
- Sony 55x8508
- Philips 55PUS7100
- Philips 55PUS6561
- Hitachi 55HGW69
- TCL 55S7906

Nightry

New member
Dzięki wszystkim za pomoc :)
Bylem dzisiaj w sklepie i jednak zdecydowalem sie na zakup telewizora full hd.Jakie modele moglibyscie polecic,najlepiej sony ? Do 7000 zł

barburian

New member
Bez reklam
Fhd

No jak FHD to

55 OLED LG
PANASONIC TX-55AS800E
55W8.. SONY
SAMSUNG UE55H6400
PHILIPS 55PFS8109
Philips 55PFL8007K
Toshiba 55L7453DG

Dzięki wszystkim za pomoc :)
Bylem dzisiaj w sklepie i jednak zdecydowalem sie na zakup telewizora full hd.Jakie modele moglibyscie polecic,najlepiej sony ? Do 7000 zł

Nightry

New member
A co powiecie o sony kdl-65w855c ? 65" jednak da rade zmieścić między meblami
Sprzedawca w neonet bardzo zachwalał kdl-60w885b jednak nie jest juz dotępny w sprzedaży więc polecił nowszą wersje(wyżej)

Ostatnia edycja:
Do góry