Telewizor 47-50 cali. do sportu i laptopa

bartas90

New member
Witam. Poszukuje TV,gdzie najważniejsza będzie matryca.

1. Odległość od ekranu: ~ 2-3
2. Jak słońce świeci w pokoju: słońce od półudnia
3. Jak duży jest pokój: 25m2
4. Preferowana technologia: LED
5. Jaki masz obecnie telewizor: Panaosnic 42 E6E (polecony tutaj na forum) z którego jestem zadowolony, świetny obraz, beż żadnej awarii przez 2 lata.
6. Jakie programy najczęściej oglądasz: sport i film
7. Oglądasz w dzień czy wieczorem: przeważnie wieczorem, czasami w dzień
8. Wieczorem oglądasz przy świetle czy wolisz bez: bez,ewentualnie mała lampka
9. Wolisz obraz ostry czy łagodny: raczej ostry i wyrazisty
10. Matryca błyszcząca czy matowa: bez znaczenia,aktulanie mam błyszcząca i było dobrze
11. Preferowana wielkość telewizora: 47-50 cali
12. Preferowana marka: jestem negatywnie nastawiony do LG i średnio do Samsunga,bo nie potrzebuje Smarta.
13. Czego nie lubisz w telewizorach: braku płynności i zawieszania TV
14. Ile % do telewizji a ile % do innych urządzeń: 40% TV, 60%Pc
15. Siedzicie na wprost telewizora czy również z katów bocznych: na wprost i lekko z boku
16. Czy ważne jest wifi: moze byc
17. Czy będziesz korzystać z widgetów: raczej nie
18. Czy chcesz serfować w internecie z poziomu telewizora: niekoniecznie,ale jesli w modelach z internetem jest lepsza matryca to jak najbardziej biore to pod uwage
19. Czy chcesz korzystać z serwisu Ipla , Iplex, tvscreen -VOD: niekoniecznie
20. Ma mieć 3D: bez znaczenia
21. Ma mieć slot na karty SD: bez znaczenia
22. Ma mieć tuner DVB-S: bez znaczenia
23. Jakimi złączami i co chcesz podłączyć: HDMI dekoder satelitarny oraz HDMI Pc
24. Jaki masz sygnał: NC+ satelita
25. Ile programów HD: ile sie da
26. Ma stać czy wisieć: stać
27. Rozdzielczość: FULL HD
28. Dvb-t:
29. Na czym najbardziej Ci zależy: jakość obrazu i płynność do sportu i laptora
30. Ile godzin dziennie ma grać telewizor: 5-6h
31. Budżet: 2500-3300

jacekcy

New member
Skoro jesteś zadowolony z Panasonica 42 E6E i zdecydowany na większy, to poszedłbym tym samym tropem i kupił Panasonica 50AS650. Pasuje do Twoich wymagań. Powinien być lepszy niż obecny. Jest na granicy budżetu, który chcesz przeznaczyć na TV.

Wesołych Świąt.

bartas90

New member
CS520 od tego modelu już chyba lepszy będzie AS650.

Nad Philipsem mocno się zastanawiam,ale powstrzymują mnie te komentarze o wieszaniu się telewizora,problemach z pilotem.
Generalnie nie będę korzystał ze Smarta,wiec nawet TV nie musi byc połączony z internetem.
POdstawa jest płynność w transmisjach piłki nożnej, połączenie z laptopem, na którym będą filmy,transmisjie sportowe i przeglądarka, czasem film z dysku ( ten film, który nie odpali z dysku to odpali z laptopa,wiec akurat tutaj nie ma problemu)

bartas90

New member
Chyba narazie wygrywa AS650 moze AS640 ( widziałem w sklepie i kąty miał wystarczające)

Nie wiem,czy warto dopłacać bo :

As650 : 47 cali za ok. 2300
AS640 : 48 cali za ok. 2250 a nawet w cenie philipsa można kupić 55 cali

7509 : 47 cali za ok. 3200

to ok 800 stówek.

A z tego co widziałem,to Philips ma problemy i czesto się wiesza, ma słabsze podświetlenie matrycy,ale ma Ambilighta, który ciągle powstrzymuje mnie przed ostateczną decyzją.

Ostatnia edycja:

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
Po up date nie ma żadnych problemów z wieszaniem.
Masz drożej ale masz też potrójny ambilight, subwoofer bezprzewodowy, extra czerń i głębię obrazu.
To inna klasa niż wymienione modele przez Ciebie.

bartas90

New member
Musze się teraz zastanowić. Philips jest dostępny w sieci Neonet,u mnie w miescie akurat nie ma,ale zadzwonie po świetach i zobaczymy czy w pobliskim mieście jest,bo chciałbym go obejrzeć na żywo.

A jeszcze jedno pytanko.
Gdy pojawią się w sklepach modele Philipsa z 2015 to te z 2014 długo będą jeszcze dostępne ?

Do góry