Telewizor 47-50 cali - do 2300 zł

Robo77

New member
1. Jak duże jest pomieszczenie w którym ma być telewizor? 19 m2
2. Jak daleko siedzimy od ekranu telewizora? 4 m
3. Ile osób zasiada przed telewizorem? 1
4. Czy siedzimy na wprost ekranu czy również bokiem do ekranu? na wprost
5. Telewizor ma stać czy ma wisieć? stać
7. Jaki masz obecnie telewizor? Philips 47PFH5609/88 - ale zwracam gdyż clouding jest tragiczny...
8. Co chcemy aby telewizor posiadał? 3D(z konwersją 2D->3D), Smart TV, nagrywanie na USB
9. Jaki sygnał będzie podłączony do telewizora? NC+
10. Jakie urządzenia będą podłączone do telewizora? dekoder NC+, ewentualnie DVD
11. Ile godzin dziennie będzie pracować telewizor? 4/5 godzin
12. Preferujesz matrycę matową czy błyszczącą? brak preferencji
13. Jaki rodzaj programów oglądasz najczęściej? Sport
14. Czy zamierzasz korzystać z internetu na ekranie telewizora? możliwe
15. Czy zamierzasz grać w gry PC / konsola - jeśli tak to ile % dziennie? raczej nie
16. Więcej oglądasz wieczorami czy w dzień? wieczorami
17. Preferencje co do wielkości? 47-50 cali
18. Co Cię denerwuje w telewizorach? clouding
19. Preferencje co do marki?
20. Czy telewizor ma mieć 3D - jeśli tak to jakie , pasywne czy aktywne? tak, bez znaczenia.
21. Do jakiej maksymalnej kwoty planujesz zakup? 2300 zł
22. Czy będziesz zainteresowany profesjonalną kalibracją ekranu w celu wyciśnięcia maksymalnych możliwości nowego sprzętu? Tak

Tak jak już wyżej napisałem tydzień temu kupiłem za 2000 zł Philipsa na którym jest tragiczny clouding i towar będę zwracał. Proszę o pomoc w wyborze czegoś co będzie wolne od tej wady oraz będzie zawierało: 3D z konwersją(dobrze by było), SmartTV i nagrywanie na USB.

Telewizor w 70% będzie używany do oglądania meczów piłkarskich.

PS: jeśli nic porządnego w tej cenie nie będzie to może być bez 3D.

Z góry dzięki ;)

Ostatnia edycja:

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
Z dobrych modeli masz jeszcze:
- Panasonica 47AS740
- Philipsa 47PFS7109
- Sharpa 50 LE 761

Wszystkie na matrycy natywnej 100Hz.

Robo77

New member
Dzięki kiki ;)

A co powiesz o tym modelu SONY KDL48W605B? Jestem w stanie dołożyć te 2/3 stówki.

Jest to znacząco lepszy model od tych podanych wyżej?

Robo77

New member
A coś troszkę tańszego z dobrym podświetleniem? Bo ten Panasonic ponad 3 tysiące a jednak chciałem wydac nie więcej niz 2300, moze 2500.

Zależy mi przede wszystkim na uniknięciu Cloudingu bo telewizor bedzie przeznaczony praktycznie tylko do meczów piłkarskich gdzie ta wada jest bardzo widoczna.

I jeszcze jedno pytanie. Czy Philips 55PFH6109/88 jest lepszy od 47PFH5609/88? Tak samo czy 47PFH5609/88 jest lepszy od tego Sony kdl48w605b?

Ostatnia edycja:

Robo77

New member
jeszcze jedno pytanie. Czy Philips 55PFH6109/88 jest lepszy od 47PFH5609/88? Tak samo czy 47PFH5609/88 jest lepszy od tego Sony kdl48w605b?

W tym panasonicu lekko mi kolorystyka nie podchodzi...

Robo77

New member
Fajny sprzęt ale... Znowu te ceny to ponad 3 tysiące. A ja chce kupic jakiś porządny sprzęt za 2 tysiace plus minus kilka stówek.

Jakbyś mi mógł napisać kilka modeli ktore byś polecił do 2300 zł to byłbym mega wdzięczny. Nie potrzebuje jakiejś rakiety a porządnego sprzętu z dobrym podświetleniem zeby uniknąć Cloudingu bo to mnie mega wkurwia. To jest dla mnie najważniejsze bo sadze, ze kazdy z tych nowoczesnych telewizorów bedzie na mnie robił dobre wrażenie po przejściu z 8 letniej plazmy LG.

Najlepiej tegoroczne tak bym mógł obadac je w sklepie. Od 47 cali w górę.

Dzieki i miłej nocy :)

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

RHJG

New member
Bez reklam
Witam rozważ te TV -Panasonic TX-50AS600 albo Samsung UE50J5100 Tylko dobrze by było sprawdzić przed kupnem właśnie clouding i DSE, banding.Nie ma idealnego TV LCD jeżeli chodzi o te sprawy,w jednym jest mnie w drugim więcej ?

Robo77

New member
Ten Samsung raczej odpada bo chciałbym mieć SmartTV.

Zastanawiam sie nad tym Panasoniciem a Philips 47PFS7109/12.

Robo77

New member
Philips tez bardziej mi sie wizualnie podoba, chyba zdecydowałem. Dodatkowo Philips ma 3D. Przewaga Panasonica jest rozmiar bo jednak siedzę trochę daleko od TV, prawie 4 metry.

Powiedz mi jeszcze kiki jaka matryce ma Philips 47PFH5609/88?

Robo77

New member
Kupiłem tego Philipsa 7109, ostatnia nowa sztuka w PL w sklepach stacjonarnych. Jutro odbieram.

Dzieki za pomoc w wyborze, mam nadzieje ze bede zadowolony z zakupu.

PS: kiki, jak to jest z tą kalibracją?

Do góry