Telewizor 42-48' do 2500 PLN

firekage

New member
Bez reklam
42AS650 to nie to samo co 42AS640. AS650=IPS, AS640=VA. Samsung chyba w ogóle nie ma odpowiednika dla AS650 bo IPS'ów używa między innymi LG (każdy ich tv), modele H od Samsunga mają matrycę VA i aktywne 3D, gdy 650 ma pasywne i IPS. Model 640 ma wspomnianą VA z aktywnym 3D.

herberts

Banned
według kryterium cenowego prym wiedzie Thomson 42UZ7766 można go kupić za 2099 w euro a gdy zapłacisz portfelem mastercard (info jest na stronie) dostaniesz kupon na 100zł
zobacz tez oferte saturna bo obecnie jest promo na tv - natychmiastowy rabat

Ostatnia edycja:

Karpaj

New member
Bez reklam
Pod Twoje wymagania ja bym pomyślał nad
Panasonic 42AS650
Sony 42W705
A z większych
Toshiba 48L5435
Philips 48PFS6609

Wszystkie do Twoich (dość skromnych) wymagań się sprawdzą w 100%.

jacekcy

New member
Tak na marginesie, za ~2550 w promocji w Saturnie jest 48AS640.
Ta cena jest ekstra. Chyba tylko raz było niżej w MediaExpert - 2.490,00zł.

Jeśli masz pakiet z dużą liczbą kanałów HD to bym go brał.
Jednak gdy masz dużo kanałów SD, to przy 2 metrach odległości od ekranu zostałbym przy 40-42 calach.
To uwaga jeśli chodzi o oglądanie TV.

Odnośnie grania: mimo 2 metrów do grania 48 cali będzie OK, jeśli chodzi o rozmiar matrycy. Sprawdź tylko input lag.

To tylko moje zdanie. Musisz dobrze przemyśleć, aby później nie żałować wyboru !

Ostatnia edycja:

teflon

New member
Panowie,
Jestem po zakupie (wczoraj), udałem się do saturna celem zakupienia 48as640, ale finalnie zdecydowałem się na Panasonic TX-42ASM651 (z racji mniejszego rozmiaru). Cena 2699 - ~150zł (mieli jakieś promo).
Wrażenia:
W porównaniu z poprzednim telewizorem (19 calowy sony) TV jest gigantyczne - 48 cali byłoby za duże (mamy małe mieszkanie do tego trochę dziwnie ułożone pokoje). Obraz - bardzo dobry - testowałem go oglądając TV w HD, film w HD i grając na konsoli. Zwróciłem szczególną uwagę na doświetlenie rogów - wg mojej (laickiej) opinii jest ok - nie zauważyłem różnic w porównaniu ze środkiem. Czerń oddaje całkiem przyzwoicie, funkcjonalności ma całą masę - większości jeszcze nie testowałem. Jako "bajer" dorzucili do zestawu 4 pary okularów 3d i pilota z touchpadem. 3d wrażenia na mnie specjalnego nie robiło (porównywałem aktywne z pasywny w sklepie, ale nie zauważyłem różnicy) - na czym głównie ona polega?Za kilka dni napiszę wrażenia, jak już ochłonę z zakupu;)
Dzięki wszystkim za pomoc - podsumowując - z zakupu jestem bardzo zadowolony:)
Edit: Jeśli macie jakieś spostrzeżenia na temat tego modelu - będę wdzięczny za informacje.

Ostatnia edycja:
Do góry