Telewizor 40+ za 2 tys.

matti05

New member
Cześć
Po kilku latach braku telewizora stwierdziłem, że zmienię to i coś kupię. Z tego co rozejrzałem się do tej pory, to zastanawiałem się nad którymś z Samsungów H6400AW, LG LB670V/LB730V, Sony W705B, ale widzę, że polecane też są modele Philipsa i Panasonica, więc mam totalny mętlik w głowie.

1. Jak duże jest pomieszczenie w którym ma być telewizor? 15-16 m2
2. Jak daleko siedzimy od ekranu telewizora? 4-4,5 m
3. Ile osób zasiada przed telewizorem? 1-2
4. Czy siedzimy na wprost ekranu czy również bokiem do ekranu? zależy jak uda mi się go powiesić
5. Telewizor ma stać czy ma wisieć? chwilowo może będzie stać, ale docelowo wisieć
7. Jaki masz obecnie telewizor? brak
8. Co chcemy aby telewizor posiadał? Smart TV, nagrywanie na USB wydaje się fajną opcją, tryb gry lub coś co pozwoli w miarę komfortowo grać
9. Jaki sygnał będzie podłączony do telewizora? Docelowo UPC
10. Jakie urządzenia będą podłączone do telewizora? laptop
11. Ile godzin dziennie będzie pracować telewizor? trudno mi to określić, ale pewnie ok. 3-4
12. Preferujesz matrycę matową czy błyszczącą? W laptopie przyzwyczaiłem się do matowej, ale telewizor nie musi takiej mieć.
13. Jaki rodzaj programów oglądasz najczęściej? Filmy, seriale, programy informacyjne
14. Czy zamierzasz korzystać z internetu na ekranie telewizora? jeśli będzie możliwość to tak
15. Czy zamierzasz grać w gry PC / konsola - jeśli tak to ile % dziennie? PC, kiedyś może konsola, ale to wszystko sporadycznie
16. Więcej oglądasz wieczorami czy w dzień? wieczorami
17. Preferencje co do wielkości? Myślałem o 40-42, ale znalazłem możliwość umiejscowienia go w dalszej odległości, więc może być większy
18. Co Cię denerwuje w telewizorach? Wolne działanie smart tv, które zaobserwowałem w TV dziewczyny, chociaż to chyba dość stary Samsung
19. Preferencje co do marki? LG wydaje mi się robić sensowne telewizory, posiadam też od kilku lat smartfona LG, więc jakieś tam przywiązanie jest
20. Czy telewizor ma mieć 3D - jeśli tak to jakie , pasywne czy aktywne? Jeżeli konwersja z 2D działa ok, to pasywne, w innym przypadku wydaje się niepotrzebne.
21. Do jakiej maksymalnej kwoty planujesz zakup? Chciałbym się zamknąć w 2000, max 2500. Czasami można dostać modele wyższe z outletu, więc ten budżet też to bierze pod uwagę.
22. Czy będziesz zainteresowany profesjonalną kalibracją ekranu w celu wyciśnięcia maksymalnych możliwości nowego sprzętu? zależy od ceny telewizora i kosztów kalibracji

RHJG

New member
Bez reklam
Witam kolego masz sporą odległość od TV ... Moje propozycje to: 1. Samsung UE48H6400 2.Panasonic TX 48AS 640 3.LG 49LF 631V

matti05

New member
A jak wyglądają w tym wszystkim?
- Panasonic TX-47AS650E za 2300
- LG 49UB830V za 2700
- LG 47LB730V za 2600
- LG 47LB700V za 2400

matti05

New member
Teoretycznie max maxów to 2,5 tys., ale jeżeli 100 robi różnicę, to przeżyję.

Wysłane z mojego LG-D855 przy użyciu Tapatalka

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
To z tych co podałeś brałbym Panasonica 47AS650.
Jeśli uda Ci się go kupić - bo to towar deficytowy.
Stare Panasonica modele grają extra - ale nowe słabiutko. Ceny spuszczają z dnia na dzień i dokładają gadżety , ale ludzie nie dają się nabrać na II ligę telewizorów.

matti05

New member
A jakaś oferta od Ciebie się znajdzie czy w tych cenach co napisałem, to nic lepszego nie będzie?

Wysłane z mojego LG-D855 przy użyciu Tapatalka

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
Problem będzie z dostępnością.
Bo wszystkie modele z matrycą natywną 100Hz już się kończą.

Do góry