effendi360
New member
Witam Serdecznie,
Poszukuję telewizora do około 2600zł, na którym będę tylko grał w gry i oglądał filmy z komputera. Przejrzałem już masę modeli i nadal nie wiem na co się zdecydować. Bardzo proszę o jakąś rekomendację z Waszej strony. Wypełniam ankietę:
Odległość od ekranu: 2,5-3m
Jak słońce świeci w pokoju: pokój jest niezbyt nasłoneczniony
Jak duży jest pokój: około 4x4
Preferowana technologia: LCD ,LED
Jaki masz obecnie telewizor: Używam monitora G2420HDBL 24" LED a przez chwilę w tym pokoju miałem starą toshibę regzę LCD 42" HD Ready - teraz rodzice jej używają do oglądania TV.
Jakie programy najczęściej oglądasz: Gry, Filmy.
Oglądasz w dzień czy wieczorem: Telewizor ma być w dyspozycji głównie od 15:00 do późnego wieczora.
Preferowana wielkość telewizora: 40"
Preferowana marka: Nie faworyzuję żadnej.
Jakie urządzenia będą podłączone: Konsola PS3, Xbox360, PC stacjonarny przez HDMI i Laptop przez D-Sub (ważne jest żeby telewizor miał to wejście).
Ile % do telewizji a ile % do innych urządzeń: Telewizja 0%, Komputer 90%, Konsole 10%
Siedzisz na wprost czy również z kątów bocznych: Raczej na wprost a jeśli już kąt boczny to bardzo niewielki.
Telewizor ma mieć WiFi: Wystarczy jak będzie miał LAN, router znajduje się 1m od miejsca gdzie ma stać telewizor.
Ma czytać przez USB filmy: Nie jest mi to w ogóle potrzebne.
Jaki masz sygnał: cyfrowy HDMI, Analogowy D-Sub.
Jakimi złączami i co chcesz podłączyć: 3xHDMI - konsole oraz PC, D-Sub laptop.
Ile masz kanałów HD: Nie posiadam,
Ma stać czy wisieć: stać
Dodam też, że jakość dźwięku TV nie ma żadnego znaczenia bo dźwięk będzie cały czas leciał przez głośniki komputerowe.
Poszukuję telewizora do około 2600zł, na którym będę tylko grał w gry i oglądał filmy z komputera. Przejrzałem już masę modeli i nadal nie wiem na co się zdecydować. Bardzo proszę o jakąś rekomendację z Waszej strony. Wypełniam ankietę:
Odległość od ekranu: 2,5-3m
Jak słońce świeci w pokoju: pokój jest niezbyt nasłoneczniony
Jak duży jest pokój: około 4x4
Preferowana technologia: LCD ,LED
Jaki masz obecnie telewizor: Używam monitora G2420HDBL 24" LED a przez chwilę w tym pokoju miałem starą toshibę regzę LCD 42" HD Ready - teraz rodzice jej używają do oglądania TV.
Jakie programy najczęściej oglądasz: Gry, Filmy.
Oglądasz w dzień czy wieczorem: Telewizor ma być w dyspozycji głównie od 15:00 do późnego wieczora.
Preferowana wielkość telewizora: 40"
Preferowana marka: Nie faworyzuję żadnej.
Jakie urządzenia będą podłączone: Konsola PS3, Xbox360, PC stacjonarny przez HDMI i Laptop przez D-Sub (ważne jest żeby telewizor miał to wejście).
Ile % do telewizji a ile % do innych urządzeń: Telewizja 0%, Komputer 90%, Konsole 10%
Siedzisz na wprost czy również z kątów bocznych: Raczej na wprost a jeśli już kąt boczny to bardzo niewielki.
Telewizor ma mieć WiFi: Wystarczy jak będzie miał LAN, router znajduje się 1m od miejsca gdzie ma stać telewizor.
Ma czytać przez USB filmy: Nie jest mi to w ogóle potrzebne.
Jaki masz sygnał: cyfrowy HDMI, Analogowy D-Sub.
Jakimi złączami i co chcesz podłączyć: 3xHDMI - konsole oraz PC, D-Sub laptop.
Ile masz kanałów HD: Nie posiadam,
Ma stać czy wisieć: stać
Dodam też, że jakość dźwięku TV nie ma żadnego znaczenia bo dźwięk będzie cały czas leciał przez głośniki komputerowe.