Telewizor 4? cali? maks 3000 pln

feliz

New member
Witam,
Poszukuje telewizoru do pokoju ok 20 m2 (3,2m x 6,25m) – oglądanie w linie 3,2m.
Odleglosc od tv - ok.,2,5-3m
1. Rozmiar – ile cali będzie wystarczające przy 2,5-3m odleglosci?
2. Stosunek ceny do jakości – które marki wypadają najlepiej?
3. Intuicyjnosc i latwa obsluga smart tv – które marki wypadają najlepiej?
4. Wifi – lepsze wbudowane czy podpięte pod usb ?
5. Jjakie koszty zewnętrznego usb?
Co do modelu, poszukam sam na podstawie moich preferencji – opcjonalnie 3d, wifi, smart tv i dlna – czyli glownie filmy wieczorami i zdjęcia i filmy z laptopa.

Dziekuje za odpowiedzi.

Karpaj

New member
Bez reklam
1. Myślę że 46" będzie odpowiednie
2. Dobry stusunek ceny do jakości mają telewizory Philipsa, Panasonica i Toshiby.
3. Łatwa obsługa smart tv - Samsung. I nic więcej. Intuicyjność - Samsung, Panasonic, Toshiba i Sony.
4. Lepsze wbudowane, chyba że masz możliwość podpięcia kablem LAN - wtedy to jest najlepsze wyjście.
5. Zewnętrzny adapter kosztuje około 150-200zł.

feliz

New member
Dzieki za wskazowki.
Zalaczam plik w excelu z danymi technicznym z ceneo dla tv Samsung <3000 pln 46” fullhd.
Czy znacie lub możecie polecić których konkretny model z listy?

Attachments

• tv.zip
    107,1 KB · Wyś: 38

Karpaj

New member
Bez reklam
źle jest zapisany plik, nie musisz nam dawać danych technicznych, gdyż znamy je tutaj na pamięć - wystarczy model.

feliz

New member
a to przepraszam ;) (w zipie jest spakowany xlsx - czyli najnowsza wersja excela)

Podaje modele

UE46EH6030
UE46EH5450
UE46EH5300WXzG
UE46EH5300W
UE46EH5000

UE46ES5700SXzG
UE46ES5500
UE46ES5300

Karpaj

New member
Bez reklam
EH6030 nie miałem jeszcze okazji testować, ale świeci przyzwoicie jak na warunki Media Markt :p
Najlepszy pod względem jakości obrazu będzie tu es5700/5500 (bo ja nie widzę między nimi różnicy w obrazie, co niektórzy mi już sugerowali :p )
Ale i tak będzie odstawać od porównywalnej cenowo konkurencji, która będzie do tego lepiej wyposażona :)

feliz

New member
Tak na prawde to nie wiem czy mam sie przejmowac tym smart tv..pewnie bede korzystal maksymalnie moze z yt i skype no i moze z internetu. Czy poza samsungiem, np sharp ma w miare znosny interfejs do obslugi w/w. Poza tym pozostaja jeszcze tylko filmy z kabla albo hd z laptopa. Jest np taki Sharp LC-46LE540 w podobnej cenie, ma 1 port hdmi wiecej i podswietlanie krawedziowe. Ci wszyscy producenci maja swoje okreslenia na tzw technologie i juz sam nie wiem na co zwracac uwage :/
Co myslisz? co byloby sensownie kupic w tej cenie 46"?

Karpaj

New member
Bez reklam
No to w takim wypadku Samsung nie ma sensu - gdyż konkurencja w podobnej cenie będzie lepiej wyposażona.
Z ciekawych modeli :
46" Sharp LE730
46" Toshiba TL933
46" Philips 5007

feliz

New member
Żaden z nich nie ma wbudowanego wifi..
Macie jakiś model z wbudowanym wifi i może być bez 3d...

czy mozliwosc sterowania tv i uzywania klawiatury poprzez smartfona jest tylko w samsungu czy u innych tez?

Ostatnia edycja:

Karpaj

New member
Bez reklam
paeru testowałeś to? Bo informację tę już też słyszałem, ale podłączenie zwykłej klawiatury logitechu nic nie dało :p

feliz

New member
Chyba mam juz faworyta...troche mniejszy bo 42 cale, ale ma wifi wbudowane, 3d, smart tv i 4 pary okularow w zestawie za ok. 2740 pln z dostawa i przy platnosci karta..online oczywiscie :) LG 42LM640S

Do góry