arturro007
New member
Cześć,
Bardzo proszę Was o pomoc w wyborze TV 39'' dla moich rodziców. Główne i w sumie jedyne kryterium to jakość obrazu, jego płynność, ładne kolory i brak efektu rozmazywania/przycinania. Będzie on służył tylko i wyłącznie do oglądania tv z sygnału z dekodera HD Cyfrowego Polsatu oraz od czasu do czasu filmy z pendrive'a. Nic poza tym. Wszelkie inne funkcje typu Smart, WiFi itp są niepotrzebne, a wręcz niepożądane
.
Generalnie byłem zdecydowany na plazmę PANASONIC TX-P42X60E jednak gabarytowo okazał się nieco zbyt duży do tego pokoju i trafił z powrotem do sklepu czego żałuję
. Niestety godnych polecenia plazm w rozmiarach 39'' chyba nie ma).
Moje typy (byłbym wdzięczny gdybyście się do nich odnieśli lub zaproponowali coś nowego):
1. Sony 40R470
2. Panasonic TX-L39E6E (lub Panasonic TX-L39E6EK - nie wiem jaka jest różnica)
3. LG 39LN5400
4. Toshiba 39L4333DG
5. Philips 39PFL3807H
Z góry dzięki za odpowiedzi, sprawa dość pilna
.
1.Jak duże jest pomieszczenie w którym ma być telewizor ? ok. 3,8 x 3,4m
2.Jak daleko siedzimy od ekranu telewizora ? Około 2-3m (czasem siedząc przy stole odl. to 1,5m)
3.Ile osób zasiada przed telewizorem ? 2
4.Czy siedzimy na wprost ekranu czy również bokiem do ekranu ? na wprost
5.Telewizor ma stać czy ma wisieć ? Stać
6.Jak słońce świeci w pokoju ? Okno z prawej strony tv, po godz. 14 raczej słońce nie stanowi problemu.
7.Jaki masz obecnie telewizor ? Kineskopowy Panasonic
8.Co chcemy aby telewizor posiadał ? Odtwarzanie filmów z USB, nic poza tym nie jest potrzebne
9. Jaki sygnał będzie podłączony do telewizora ? Cyfrowy Polsat z dekodera HD
10.Jakie urządzenia ? brak
11.Ile godzin dziennie ma pracować telewizor ? Średnio 3-5 godziny w weekendy więcej
12.Preferujesz matrycę matową czy błyszczącą ? Raczej matową, ale jeżeli przy określonym modelu obraz jest ładniejszy na błyszczącej matrycy to może być
13.Jaki rodzaj programów oglądasz najczęściej ? Filmy, sport, seriale - sygnał HD z Cyfrowego Polsatu
14.Czy zamierzasz serfować po internecie ? Nie.
15.Czy zamierzasz grać w gry - jeśli tak to ile % dziennie? Nie.
16.Preferencje co do marki ? Brak
17.Preferencje co do wielkości ? 39-40 cali.
18.Co Cię denerwuje w telewizorach ? Jakościowe defekty w obrazie, smużenie, przycinanie. Najlepszy wybór jakości obrazu w tej cenie jest dla mnie priorytetem
19.Więcej oglądasz wieczorami czy w dzień ? Raczej po 18, nie licząc weekendów.
20.Do jakiej maksymalnej kwoty planujesz zakup ? 2000
21.Czy telewizor ma mieć 3D - jeśli tak to jakie , pasywne czy aktywne ? Nie
Bardzo proszę Was o pomoc w wyborze TV 39'' dla moich rodziców. Główne i w sumie jedyne kryterium to jakość obrazu, jego płynność, ładne kolory i brak efektu rozmazywania/przycinania. Będzie on służył tylko i wyłącznie do oglądania tv z sygnału z dekodera HD Cyfrowego Polsatu oraz od czasu do czasu filmy z pendrive'a. Nic poza tym. Wszelkie inne funkcje typu Smart, WiFi itp są niepotrzebne, a wręcz niepożądane
Generalnie byłem zdecydowany na plazmę PANASONIC TX-P42X60E jednak gabarytowo okazał się nieco zbyt duży do tego pokoju i trafił z powrotem do sklepu czego żałuję
Moje typy (byłbym wdzięczny gdybyście się do nich odnieśli lub zaproponowali coś nowego):
1. Sony 40R470
2. Panasonic TX-L39E6E (lub Panasonic TX-L39E6EK - nie wiem jaka jest różnica)
3. LG 39LN5400
4. Toshiba 39L4333DG
5. Philips 39PFL3807H
Z góry dzięki za odpowiedzi, sprawa dość pilna
1.Jak duże jest pomieszczenie w którym ma być telewizor ? ok. 3,8 x 3,4m
2.Jak daleko siedzimy od ekranu telewizora ? Około 2-3m (czasem siedząc przy stole odl. to 1,5m)
3.Ile osób zasiada przed telewizorem ? 2
4.Czy siedzimy na wprost ekranu czy również bokiem do ekranu ? na wprost
5.Telewizor ma stać czy ma wisieć ? Stać
6.Jak słońce świeci w pokoju ? Okno z prawej strony tv, po godz. 14 raczej słońce nie stanowi problemu.
7.Jaki masz obecnie telewizor ? Kineskopowy Panasonic
8.Co chcemy aby telewizor posiadał ? Odtwarzanie filmów z USB, nic poza tym nie jest potrzebne
9. Jaki sygnał będzie podłączony do telewizora ? Cyfrowy Polsat z dekodera HD
10.Jakie urządzenia ? brak
11.Ile godzin dziennie ma pracować telewizor ? Średnio 3-5 godziny w weekendy więcej
12.Preferujesz matrycę matową czy błyszczącą ? Raczej matową, ale jeżeli przy określonym modelu obraz jest ładniejszy na błyszczącej matrycy to może być
13.Jaki rodzaj programów oglądasz najczęściej ? Filmy, sport, seriale - sygnał HD z Cyfrowego Polsatu
14.Czy zamierzasz serfować po internecie ? Nie.
15.Czy zamierzasz grać w gry - jeśli tak to ile % dziennie? Nie.
16.Preferencje co do marki ? Brak
17.Preferencje co do wielkości ? 39-40 cali.
18.Co Cię denerwuje w telewizorach ? Jakościowe defekty w obrazie, smużenie, przycinanie. Najlepszy wybór jakości obrazu w tej cenie jest dla mnie priorytetem
19.Więcej oglądasz wieczorami czy w dzień ? Raczej po 18, nie licząc weekendów.
20.Do jakiej maksymalnej kwoty planujesz zakup ? 2000
21.Czy telewizor ma mieć 3D - jeśli tak to jakie , pasywne czy aktywne ? Nie