Witam, pomóżcie, bo zgłupiałem z wyborem TV. Jest tyle modeli, że się pogubiłem.
Chce wymienić starego Samsunga 32es5000 u rodzicow na coś nowsze, prawdopodnie będę szukać używanego do 40-42cali (max szerokość 93cm)
Sam uzywam oled55 na ścianie, więc te 93cm to jest max u rodzicow, więc 43calowe odpadają.
Kupiłem wcześniej na hotel w delegacji Sharp 40le630, który miał trafić pozniej do pokoju. Sam obraz fajny, ale brak wifi, irytująca wolna nawigacja, brak zapamiętywania pozycji video z USB, jak i pozniejsze przewijanie do tej pozycji jest strasznie irytujące.
Wymagania:
Odległość od tv: 1.5m-2m głównie na wprost
Materiały: telewizja kablowa, sportu malo, Netflix, YouTube, pliki video z USB (mój stary Samsung czyta wszelkie video, ponoć nowe po 2018r już nie)
Obraz: full HD, opcjonalnie 4k
HDR: tak, choć wiem że z tym ciezko
Wifi: tak, bądź jakiś android box?
Smart TV : tak, bądź jakiś android box?
Programy : Netflix, YouTube, fajnie jakby przeglądarka działała w miarę płynnie, np shinden.pl , CDA.pl
Budżet: jako że to używka to szukam w kwocie 500-1xxx.
Powiedzcie co mam do wyboru? Celuje raczej w używki, myślałem nad:
1)panasonic 40ds630e, matryca va, 120hz, jednak brak HDR
2) Panasonic 40ax630 4k, ale zjada więcej prądu i też brak hdr
3) Sony 42.5 cala(94cm szerokości) K-43xd8305, ips, większe zuzycienprqdu (klasa b), jednak HDR.
4) jakieś inne opcje?
5) ostatecznie jeśli nic nie ma do 42cali, to co polecacie 43calowego. (Max 95-96cm, wtedy tv by stał skosem)
No i lepszy tv wszystko w 1, czy może zakupić android boxa?.
Chce wymienić starego Samsunga 32es5000 u rodzicow na coś nowsze, prawdopodnie będę szukać używanego do 40-42cali (max szerokość 93cm)
Sam uzywam oled55 na ścianie, więc te 93cm to jest max u rodzicow, więc 43calowe odpadają.
Kupiłem wcześniej na hotel w delegacji Sharp 40le630, który miał trafić pozniej do pokoju. Sam obraz fajny, ale brak wifi, irytująca wolna nawigacja, brak zapamiętywania pozycji video z USB, jak i pozniejsze przewijanie do tej pozycji jest strasznie irytujące.
Wymagania:
Odległość od tv: 1.5m-2m głównie na wprost
Materiały: telewizja kablowa, sportu malo, Netflix, YouTube, pliki video z USB (mój stary Samsung czyta wszelkie video, ponoć nowe po 2018r już nie)
Obraz: full HD, opcjonalnie 4k
HDR: tak, choć wiem że z tym ciezko
Wifi: tak, bądź jakiś android box?
Smart TV : tak, bądź jakiś android box?
Programy : Netflix, YouTube, fajnie jakby przeglądarka działała w miarę płynnie, np shinden.pl , CDA.pl
Budżet: jako że to używka to szukam w kwocie 500-1xxx.
Powiedzcie co mam do wyboru? Celuje raczej w używki, myślałem nad:
1)panasonic 40ds630e, matryca va, 120hz, jednak brak HDR
2) Panasonic 40ax630 4k, ale zjada więcej prądu i też brak hdr
3) Sony 42.5 cala(94cm szerokości) K-43xd8305, ips, większe zuzycienprqdu (klasa b), jednak HDR.
4) jakieś inne opcje?
5) ostatecznie jeśli nic nie ma do 42cali, to co polecacie 43calowego. (Max 95-96cm, wtedy tv by stał skosem)
No i lepszy tv wszystko w 1, czy może zakupić android boxa?.