Telewizor 39-42cale do z wifi i HDR.

xlineage

New member
Witam, pomóżcie, bo zgłupiałem z wyborem TV. Jest tyle modeli, że się pogubiłem.

Chce wymienić starego Samsunga 32es5000 u rodzicow na coś nowsze, prawdopodnie będę szukać używanego do 40-42cali (max szerokość 93cm)

Sam uzywam oled55 na ścianie, więc te 93cm to jest max u rodzicow, więc 43calowe odpadają.

Kupiłem wcześniej na hotel w delegacji Sharp 40le630, który miał trafić pozniej do pokoju. Sam obraz fajny, ale brak wifi, irytująca wolna nawigacja, brak zapamiętywania pozycji video z USB, jak i pozniejsze przewijanie do tej pozycji jest strasznie irytujące.

Wymagania:
Odległość od tv: 1.5m-2m głównie na wprost
Materiały: telewizja kablowa, sportu malo, Netflix, YouTube, pliki video z USB (mój stary Samsung czyta wszelkie video, ponoć nowe po 2018r już nie)
Obraz: full HD, opcjonalnie 4k
HDR: tak, choć wiem że z tym ciezko
Wifi: tak, bądź jakiś android box?
Smart TV : tak, bądź jakiś android box?
Programy : Netflix, YouTube, fajnie jakby przeglądarka działała w miarę płynnie, np shinden.pl , CDA.pl
Budżet: jako że to używka to szukam w kwocie 500-1xxx.

Powiedzcie co mam do wyboru? Celuje raczej w używki, myślałem nad:
1)panasonic 40ds630e, matryca va, 120hz, jednak brak HDR
2) Panasonic 40ax630 4k, ale zjada więcej prądu i też brak hdr
3) Sony 42.5 cala(94cm szerokości) K-43xd8305, ips, większe zuzycienprqdu (klasa b), jednak HDR.
4) jakieś inne opcje?
5) ostatecznie jeśli nic nie ma do 42cali, to co polecacie 43calowego. (Max 95-96cm, wtedy tv by stał skosem)

No i lepszy tv wszystko w 1, czy może zakupić android boxa?.

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
Masz teraz ANdroid 9,0 - więc nie musisz sięgać po Boxa.
Nie znam modeli za 500 zł ...

xlineage

New member
No za 500 to nie ma, jakby ktoś szukał do 40cali to wybrałem Panasonic tx-40cx700e , czyli 4k, matryca va 120hz, 3d , dlna , bluetooth, Smart TV . Ogólnie sporo, a cena za używkę +/-1000zl. HDR niestety nie ma , bo to nowa technologia, więc z używanych w 40cali nie ma. Jak ktoś ma miejsce polecam szukać w 43cale i wyżej.

Do góry