Telewizor 37-42 cale - max do 2000zł

kozioleq123

New member
Cześć, szukam telewizor do 2000 zl jako prezent gwiazdkowy, jest tego masa i mam mega problemy, żeby zdecydować***się na 1 model, dlatego będę wdzięczny za pomoc! Poniżej moje wymagania:

Poniżej moje wymagania:

1.Jak duże jest pomieszczenie w którym ma być telewizor? 20m2
2.Jak daleko siedzimy od ekranu telewizora? 3m
3.Ile osób zasiada przed telewizorem? 2
4.Czy siedzimy na wprost ekranu czy również bokiem do ekranu? głównie na wprost, ale jeden fotel stoi bokiem
5.Telewizor ma stać czy ma wisieć? stać
6.Jak słońce świeci w pokoju? słońce świeci z prawej strony (z perspektywy oglądającego), pokój jest nasłoneczniony, ale z roletami
7.Jaki masz obecnie telewizor? kineskopowy philips, 29 cali
8.Co chcemy aby telewizor posiadał? Internet (router wifi w mieszkaniu jest), USB (wyswietlanie polskich liter i zeby wszelkie mkv, avi, mpeg, rmvb dzialaly), HDMI, DVB-C itp
9.Jaki sygnał będzie podłączony do telewizora? narazie osiedlowa kablowka, ale niedługo ta cyfryzacja...
10.Jakie urządzenia? obsluga pilotem jest wystarczajaca
11.Ile godzin dziennie ma pracować telewizor? 4-5h w tygodniu ok 6-8h w weekend
12.Preferujesz matrycę matową czy błyszczącą? bez różnicy
13.Jaki rodzaj programów oglądasz najczęściej? seriale (rodzice), discovery channel, mecze, filmy z DVD
14.Czy zamierzasz serfować po internecie? TAK, YouTube, ipla, tvn player
15.Czy zamierzasz grać w gry - jeśli tak to ile % dziennie? mam PS3, czasami bedzie podlaczane (1-2 w miesiacu)
16.Preferencje co do marki? bez znaczenia
17.Preferencje co do wielkości? 37-42 cale
18.Co Cię denerwuje w telewizorach? w meczach jak jest szybka akcja, to czasami na innych telewizorach widzialem rozmazanie ekranu (jakby nie nadazaly...)
19.Więcej oglądasz wieczorami czy w dzień? o kazdej porze dnia, ale wiecej wieczorami mimo wszystko
20.Do jakiej maksymalnej kwoty planujesz zakup? 2000
21.Czy telewizor ma mieć 3D - jeśli tak to jakie , pasywne czy aktywne? nie obraze sie jak bedzie mialo, ale watpie, czy w tej cenie jest taka opcja

Z gory bardzo, ale to bardzo dziekuje!!! :)

Do góry