Telewizor 37'-40' za 2000zł

suchezn

New member
Witam, szukam najlepszego w swojej kategorii cenowej telewizorka z dostępem do internetu przez wifi głównie youtube. Filmy przez usb tak ale sporadycznie. Oczywiście jakość obrazu jest dla mnie kluczowa, ale więcej niż 2000zł nie mogę dać..takie 1600zł było by dla mnie idealną ceną ale wątpię, że coś sensownego w takiej cenie znajdę.

1.Jak duże jest pomieszczenie w którym ma być telewizor ? 5x3,5m
2.Jak daleko siedzimy od ekranu telewizora ? 3-4m
3.Ile osób zasiada przed telewizorem ? Dwie osoby
4.Czy siedzimy na wprost ekranu czy również bokiem do ekranu ? Na wprost i bokiem
5.Telewizor ma stać czy ma wisieć ? Wisieć
6.Jak słońce świeci w pokoju ? Bez znaczenia, mam rolety.
7.Jaki masz obecnie telewizor ? Stary, więc wszystko mnie zadowoli :p
8.Co chcemy aby telewizor posiadał ? Wifi (wbudowane, ale nie koniecznie jeśli da się dokupić adapter), możliwość oglądania youtuba oraz filmów z pendrivea.
9. Jaki sygnał będzie podłączony do telewizora ? Cyfrowy polsat.
10.Jakie urządzenia ? Dekoder, ewentualnie jakieś DVD.. nic szczególnego.
11.Ile godzin dziennie ma pracować telewizor ? 6-8h
12.Preferujesz matrycę matową czy błyszczącą ? Błyszcząca, ale matowa mi nie przeszkadza.
14.Czy zamierzasz serfować po internecie ? Tak, jednak taki youtube mi w zupełności wystarczy
17.Preferencje co do wielkości ? 37' -40'
19.Więcej oglądasz wieczorami czy w dzień ? Wieczorem
20.Do jakiej maksymalnej kwoty planujesz zakup ? Budżet to 1600-2000zł z tym, że im mniej tym lepiej.
21.Czy telewizor ma mieć 3D - jeśli tak to jakie , pasywne czy aktywne ? Nie koniecznie, ale mile widziane.

suchezn

New member
A co myślicie o Samsungu UE40EH5300 ? Można go dorwać za ok 1700zł, niestety nie ma wifi ale to jest do przeżycia, może uda mi się jakoś dodatkowy modem podciągnąć pod tv, żeby go kablem co jakiś czas podłączyć, ewentualnie w przyszłości dokupię tego mini PC z androidem i zyskam te internetowe funkcje.

Z zaproponowanych tv przekonywał mnie Philips 40 PFL 5507 jednak na yt jest wideorecenzja w której koleś narzeka na wolne menu, szczególnie właśnie w kwestiach internetowych, do tego cena przekraczająca mój budżet.

Model 42' odpada, już model 40' nachodzi mi na okno więc to maksymalny rozmiar jaki mnie interesuje.

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
Siedzisz daleko więc odległość dużo Ci wybaczy .
Ale z tych co podałeś brałbym Philipsa 40PFL 5507 jeśli ma być z 3D.

suchezn

New member
Wybrałem Samsungu UE40EH5300. Telewizor w sumie nie był dla mnie, a osoba która miała go dostać była niezwykle niecierpliwa, poza tym te kilka stówek więcej było nie do przeskoczenia.

Ogólnie jestem zadowolony, kupiłem 23m kabla lan i rozwiązałem problem braku wi-fi. Funkcja taka jak 3D nie była konieczna ze względu na to, że osoba która najwięcej ogląda TV ze względu na uszkodzone jedno oko i tak by nic w 3d nie zobaczyła.

Dzięki kiki za wszystkie odpowiedzi.

Do góry