Telewizor 32 bądź 40 cali.

gregory92

New member
Witam. chciałbym kupić nowy telewizor najlepiej 32 cale bo pokój mam mały i będę siedział jakieś 2m od telewizora, ale 40 cali myślę że też będzie dobry.
Najważniejsze to to żeby matryca była 100hz/120hz i odświeżanie było 200hz. Zastanawiałem się nad modelem Samsung 40H6400. Ale nie wiem jaką on ma matryce. Czy jest to zwykła 60hz czy 120hz ?

gregory92

New member
Wiesz mam inne przyzwyczajenie. Bo jestem osobą młodą i dopiero to będzie mój 2 telewizor jaki sam kupię. Wcześniej miałem 22 cale, 1050p no ale sprzedałem bo trzeba cos większego. A wcześniej to na pudle matki oglądałem 26 cali.
Jak możesz to prosiłbym o wypisanie telewizorów 40 calowych z matrycą 100hz/120hz. Bo może kupię coś używanego. Zawsze to kilka stówek taniej.

racuh

Banned
Wiesz mam inne przyzwyczajenie. Bo jestem osobą młodą i dopiero to będzie mój 2 telewizor jaki sam kupię. Wcześniej miałem 22 cale, 1050p no ale sprzedałem bo trzeba cos większego. A wcześniej to na pudle matki oglądałem 26 cali.
Jak możesz to prosiłbym o wypisanie telewizorów 40 calowych z matrycą 100hz/120hz. Bo może kupię coś używanego. Zawsze to kilka stówek taniej.

Ile chcesz wydać na ten TV?

gregory92

New member
Nie mam budżetu. Chce po prostu telewizor tak jak podałem. Bo jeżeli podam że do np. równych 2000 zł to mi taki dacie a może być tak że za dodatkowe 200 zł więcej będzie lepszy. A to nie problem dozbierać. Więc dlatego chce po prostu telewizor 40 cali z matrycą 120hz i odświeżaniem 200hz minimum.

racuh

Banned
Nie mam budżetu. Chce po prostu telewizor tak jak podałem. Bo jeżeli podam że do np. równych 2000 zł to mi taki dacie a może być tak że za dodatkowe 200 zł więcej będzie lepszy. A to nie problem dozbierać. Więc dlatego chce po prostu telewizor 40 cali z matrycą 120hz i odświeżaniem 200hz minimum.

120Hz to własnie odświeżanie matrycy i nowe TV już więcej nie posiadaja, 200Hz podane przez Ciebie to jest współczynnik płynności wymyślony przez producenta aby nakłonić klientów na duża liczbę Hz, czyli pic na wodę, zwykły trik marketingowy

Trudno jest Ci zaproponować coś co sami nie wiemy czy dla Ciebie jest lepszy nowy czy używany bo młodej używki to raczej nie kupisz, bo jak ludziom się nie podoba to po prostu oddają.

Samsung 40H6400 ma matrycę 120Hz na 100%.

Najlepszym rozwiązaniem dla Ciebie będzie kupić używaną plazmę, do 2000 zł kupisz dużo lepszy sprzęt niż wszystkie nowe LCD do 4000 zł.

Ostatnia edycja:

gregory92

New member
Ok. A znasz jakieś inne telewizory z matrycą 120hz ? Bo zawsze to jakaś opcja w szukaniu używanych. Będę wiedział co szukać. Ogólnie to wiem że te odświeżanie to nie ma się do płynności obrazu. Ale mówisz że to w ogóle totalny pic ? Ze na to nie zwracać uwagi ?

racuh

Banned
Ok. A znasz jakieś inne telewizory z matrycą 120hz ? Bo zawsze to jakaś opcja w szukaniu używanych. Będę wiedział co szukać. Ogólnie to wiem że te odświeżanie to nie ma się do płynności obrazu. Ale mówisz że to w ogóle totalny pic ? Ze na to nie zwracać uwagi ?

Dokładnie jest to totalny pic i na to najmniej należy zwracać uwagę, kiedyś producenci dawali matryce 200Hz a teraz ciężko znaleźć 120, bo z dnia na dzień dowiaduję się ciekawostek, że np 43 calowy Sony W755C miał być 100% na 120Hz a teraz po testach są wątpliwości.

Potem, że 120Hz miało być we wszystkich TV z 3D a potem dowiaduje się że tak ale dopiero od 60 cali.
Później informacja że 120Hz tylko w modelach z aktywnym 3D, wiec tak naprawdę nikt nic nie wie.

LG 42LF652V ma matrycę 120Hz ale za to panel IPS.

Dzisiaj najważniejsza to bezawaryjność i stabilność oprogramowania, bo jak pewnie doczytałeś teraz nie ma TV a tylko komputery z funkcją wyświetlania obrazu.

Dlatego przed kupnem TV musisz sprecyzować ile max kasy masz zamiar przeznaczyć na TV bo rozbieżność cenowa telewizorów jest taka że można dokładać te 200 zł w nieskończoność.

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
Nikt nie produkuje modeli 40" z matrycą natywną 100Hz.
Dla Twoich potrzeb adze najlepsze dwa na matrycy 100Hz
Samsung 4h6400 i Philips 40pfh 6550.

Do góry