Jeżeli ty jako zaletę TCLa wymieniasz soundbar a Panasa jakość obrazu to chyba jeżeli chodzi o wybór to sprawa jest absolutnie prosta....tv kupujesz głównie dla obrazu czy dźwięku???Chyba 2999zl
ehhh, nie wiem co robić... z jednej strony kusi soundbar od TCL'a, z drugiej zaś bardzo pozytywne opinie na temat GX830 + najlepiej skalibrowany fabrycznie telewizor w tymże przedziale cenowym dzięki HCX, shieeeet...
Bez sensu. Telewizor to urządzenie zapewniające obraz, dźwięk a od długiego czasu szeroko rozumiany Smart. Wygląd też ma znaczenie. I nie da się tego rozdzielić w decyzji.Jeżeli ty jako zaletę TCLa wymieniasz soundbar a Panasa jakość obrazu to chyba jeżeli chodzi o wybór to sprawa jest absolutnie prosta....tv kupujesz głównie dla obrazu czy dźwięku???
Bez sensu. Telewizor to urządzenie zapewniające obraz, dźwięk a od długiego czasu szeroko rozumiany Smart. Wygląd też ma znaczenie. I nie da się tego rozdzielić w decyzji.
Kupiłbyś tv zupełnie bez dźwięku?
Wysłane przy użyciu Tapatalka
vsOK, ale (...)
(..) sprawa jest absolutnie prosta (...)
Myślę że nie znajdzie się tv 55-58 cali do kwoty ok 3000 zł który będzie miał wszystko to co byśmy chcieli (ładny obraz, fajny dźwięk, ładny pilot, ładny wygląd, dobry Smart itp) i trzeba pójść na kompromis. Ja na pewno nigdy nie odrzucę jakości obrazu dla pozostałych zalet bo w tv to obraz jest najważniejszy a resztę można sobie dokupić jeżeli będzie trzeba.vs
Myślę, że rozumiem Twój tok rozumowania. Jakbyś nie nie miał kina domowego to jednak inaczej oceniałbyś dźwięk. Po to każdy ocenia wagę kokretnej cechy by móc zdecydować... Każdy wydaje własne pieniądze i może mieć własne kryteria. Ale to nie jest na pewno sprawa absolutnie prosta. Ja na przykład nie kupiłbym tv jeśli pilot byłby bardzo niewygodny a na pewno nigdy nie kupowałem tv dla pilota.
To jak będziesz go miał to podziel się wrażeniami wrzuć jakieś zdjęcia jak wygląda w mieszkaniu. Bo w sklepie na tle innych telewizorów i w sztucznym świetle to różnie. Tez się skłaniam ku temu Panasonicowi, kupiłem niedawno soundbar Panasa wiec by się ładnie komponował razem z tv![]()
Wysłane z mojego Redmi Note 5 przy użyciu Tapatalka
Ja, w moim odczuciu mam wszystko, na dodatek 60 cali w TCL EP660. Na dodatek dałem dużo mniej. Oczywiście możemy podyskutować, czy Twój wybór w którejś kategorii jest lepszy, ale najważniejsze, że ja jestem zadowolony.Myślę że nie znajdzie się tv 55-58 cali do kwoty ok 3000 zł który będzie miał wszystko to co byśmy chcieli (ładny obraz, fajny dźwięk, ładny pilot, ładny wygląd, dobry Smart itp) i trzeba pójść na kompromis. (...)
Najważniejsze że zadowolony jesteś Ty i nie ma już tematuJa, w moim odczuciu mam wszystko, na dodatek 60 cali w TCL EP660. Na dodatek dałem dużo mniej. Oczywiście możemy podyskutować, czy Twój wybór w którejś kategorii jest lepszy, ale najważniejsze, że ja jestem zadowolony.
Sam musisz zdecydować co dla ciebie ma większe znaczenie w tv.Dobra panowie szybka akcja bo zaraz zamawiam lub jade do sklepu panasonic czy ten tcl 55ec78 kurde przemawia strasznie za mną wygląd tego tcla bo jest świetny![]()
Sam musisz zdecydować co dla ciebie ma większe znaczenie w tv.
Ja wybrałem Panasonica a na tlc to nawet nie patrze
A co chcesz od tego systemu??? Działa i to sprawnie i szybko a nie jak android że potrafi się wieszać? Czego oczekujesz od Smart tv tak naprawdę?Właśnie kurde nie wiem jak ten system w panasie?
Czy seria gx dekoduje atmos i przekazuje po hdmi arc do ampli lub soundbar? Ogladam netflixa na shieldzie i niestety jest tylko dd+ 5.1. Mam sc-htb900 i z shielda nie wykrywa atmosa natomiast z xbox one s leci atmos bez problemu.dobrze zrobiłeś kupując tego gx830 tylko ja jednak wolę gx800 ze względu na ładniejszą podstawkędo niego kupuję nvidię shield tv lub jakiegoś box-a i nic więcej nie potrzeba
Choć jeszcze nie mam tego tv to już wiem że dobrze zrobiłem. Generalnie to gx800/810/820/830 różnią się tylko wizualnie z zewnątrz a głównie podstawami i trochę kolorem. U mnie podstawa i tak nie jest wyjmowana z kartonu bo tv wieszam.dobrze zrobiłeś kupując tego gx830 tylko ja jednak wolę gx800 ze względu na ładniejszą podstawkędo niego kupuję nvidię shield tv lub jakiegoś box-a i nic więcej nie potrzeba