MaykapKassy
New member
Witam wszystkich. Niedawno kupiłem TV tcl 49c7026 i mam pewien problem. Otóż po podłączeniu słuchawek przewodem przez gniazdo słuchawkowe, głośniki wyłączyły się ,lecz w słuchawkach również nie było głosu. Ostatnio przez przypadek wyczaiłem, iż aby podłączone słuchawki działały,trzeba wyłączyć całkowicie TV (z wyłączoną opcją szybkiego uruchamiania) podłączyć słuchawki i wtedy dopiero włączyć TV. Czy to jest normalne? Wydaje mi się że nie. Do tej pory każdy TV którego używałem ,po podłączeniu słuchawek od razu odłączał głośniki i kierował dźwięk na słuchawki a tu taki zonk. Mało tego. Ostatnio próbowałem podłączyć inne słuchawki przez bluetooth i okazało się że nie działają. TV poprawnie wykrywa słuchawki ,po sparowaniu odłącza głośniki, nawet mogę suwakiem przy tych słuchawkach sterować głośnością TV, niestety w słuchawkach cisza.. W ustawieniach dźwięku TV nie ma absolutnie żadnej opcji która ew. umożliwiałaby włączenie słuchawek. Chyba że coś robię źle. W związku z powyższym ,prosiłbym szanownych forumowiczów o jakieś wskazówki, bo żeby nie można było w tym TV normalnie bezproblemowo korzystać ze słuchawek ,to to jakiś absurd jest.
Ostatnia edycja: